< Tilbake til oversikten

Urte- og parmesankjøttboller

#1

Gerd sa for siden:

Urte og parmesan- kjøttboller
ca 40-50 stk

1 kg kjøttdeig
1 ss salt
4-5ss mykt smør
1dl fløte
1/2 dl revet parmesan
3 egg
1 liten løk, finhakket
3 hvitløks fedd, presset
2 ts tørket persille
3 ts tørket basilikum
2 ts tørket oregano
1 ts pepper

Forvarm ovnen til 220 grader (jeg brukte varmluft)
Ta frem to stekebrett og legg på bakepapir.
Ha kjøttdeig i en stor bolle. Tilsett salt og rør godt.
Finhakk løk, hvitløk og riv parmesan.
Ha dette i bollen med kjøttdeigen.
Hell så i fløte, smør og eggene
Tilsett urter og pepper
Røres godt sammen
Form kjøttboller på størrelse med en liten golfball. Ha gjerne vann eller olje på hendene
Legg dem på stekebrettet.
Stek kjøttbollene i ca 15 min.
Serveres med salsa.

Og ev. salat eller stekte wok-grønnsaker

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=615&amp;pictureid=3515[/img]


#2

Becky sa for siden:

Mmm disse må jeg prøve:-) Parmesan i kjøttboller er kjempegodt:D
Bruker å lage kjøttboller på måfå, og noen ganger blir de veldig gode, andre ganger litt tamme. Så kjempebra med en utprøvd oppskrift:)


#3

Dietta sa for siden:

:sikle:


#4

Bønna200 sa for siden:

Disse laget vi til middag i går. Himmel, så gode! :sikle:


#5

Filifjonka sa for siden:

Så smart å steike i omnen i staden for steikepanne, men får dei syeikeskorpe?


#6

Bønna200 sa for siden:

De var helt sprø og deilige. :)


#7

Gerd sa for siden:

Jepp, stekeskorpe blir det :)


#8

Karrbis sa for siden:

Har ordnet ingredienser til dette, så da er middagen for i morgen klar.
Gleder meg - ser gode ut :p


#9

Karrbis sa for siden:

De ble veeldig gode! Ble servert med blomkålgrategn. Nam :D


#10

manebane sa for siden:

Disse ble søndagsmiddag i dag :)
Gode var de og genial ide å steke dem i ovnen. Jobben blir jo halvert :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.