Jeg har den siste uka grublet en del på hva som sømmer seg som et akseptabelt antall karber i løpet av dagen. Eller pr. måltid for den saks skyld.
Nå veier ikke jeg lenger maten min, men leser feks på baksiden av kjøttpakken og forholder meg til det. eller så legger jeg til masse grønnsaker, rømme, creme fraishe, fløte o.l. til middager. Til lunh spiser jeg hjemmelaget lavkarbo knekkebrød med ok pålegg. Frokosten de siste dagene har bestått av Tyrkisk yoghurt med litt kremfløte, bringebær og valnøtter.
Men så lurer jeg på hvor mange karber det er "ok" å ligge på i løpet av dagen? 10? 20? mer? MINDRE? Det har desverre stoppet litt opp her etter 5 uker på LK, og den bolle magen som forsvant allerede etter første uka, føler jeg er tilbake. Jeg er redd jeg er blitt litt for slapp i henhold til matveiene, og trenger litt rettleding.
Mindre enn 10 er det ingen grunn til å ligge på. Utover det kommer det helt an på hva du selv vil rett og slett. For noen funker det best å ligge på 10-20 g/dag, for andre funker det best med rundt 50 og for andre med minst 100. Du må prøve deg frem og se hva som passer best for deg. :ja:
Forøvrig er det helt vanlig at det største vekttapet kommer de første par ukene når vannet slipper og at det deretter tar litt lenger tid. :)
50?? Blir det lavkarbo av sånt da? :p det er vel så ymse tenker jeg :)
Men jeg vil tro at til middag som er det største måltidet mitt så ligger jeg på 10-20. Og da burde det være ok:)
Jeg merker at den største forandringen min ligger i at jeg er mer fokusert på ren mat, og unngår pølser og slike prosseserte varer med all mulig dritt i... og masse grønnsaker spiser jeg:)
Uten å lese/sjekke mener jeg at alt opptil 70-100 karb/dag er å regne som lavkarbo :). I starten under 20? Første ukene til man kommer igang. Noen syns det fungerer beste på 50, andre må ha mindre. Ganske individuelt har jeg skjønt ;)
Jepp. lavkarbo er ikke bare å være i ketose, lavkarbo er pr. definisjon å spise under 150 g karbohydrater pr. døgn. Mange misforstår dette og tror at lavkarbo = nullkarbo, men det er altså ikke riktig.
... og noen verken trives eller går ned i ketose og må opp og ut av ketose for å oppnå ønsket resultat. Fokuser på ren mat, unngå karbohydratbombene og "tom mat" så er man langt på vei. Enten man spiser 20 eller 150g karbohydrater. .
Jeg har holdt på med streng lavkarbo i snart 3 måneder. Dvs: Med streng prøver jeg å holde meg under 20 gram dagen. Dette holdt jeg på med de første 2 månedene. Men jeg har aldri stresset vilt med det - en av mine filosfier er at jeg nettopp ikke skal stresse med det. dvs: Jeg har aldri målt nøyaktig antall karber per dag, men tatt det "på øyemål". Jeg har heller aldri
målt om jeg har vært i ketose eller ei, men siden vekta avtar er det nok for meg.
Uansett: Jeg gikk ned 10 kg de første 5 ukene. Så sto vekten stille i 3 uker.
Jeg gikk så over på "vektkontroll" og har hatt en rolig økning med karbohydrater de siste ukene. Spiste først en uke med maks 30 gram per dag, en uke med maks 40 karber per dag. Nå har jeg startet på 50 gram karber per dag.
De to siste ukene (30 gram per dag og 40 gram per dag) har jeg gått ned ytterligere 3 kg. Så min erfaring var ihvertfall at når jeg økte litt med karber så gikk vekta fortere ned... har ingen forklaring, deler bare min opplevelse. :)
Så flotte resultater du har fått! Jeg har også "sluppet" litt taket de siste 3 dagene, innført mer kokos melk og kokosfett i maten, og på bare 1,5 døgn har vekta sunket ytterligere 1 kg. Jeg tror det ligger noe i det altså....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.