Jeg er frisk nok til å spise brødet, sett med de "vanlige" lavkarbo øynene. Det blir jo ofte sagt at de som er rimelig normalvektige, og som ikke spretter opp i vekt så fort de ser et brød, kan innta brød, om enn i mindre mengder. Redusere, ikke kutte ut, med andre ord. Jeg trener mye og hardt, og bruker derfor opp en del karbohydrater i løpet av dagen. Men smerten i ryggen, den blir jeg ikke kvitt....til den dagen jeg kuttet ut brød. Jeg måtte over på strikt lavkarbo, fordi jeg hadde skeiet ut over lengre tid. Så merket jeg den første uken at smerten i ryggen ble borte. Jeg kunne kjøre tunge markløft, uten å kjenne det minste dagen etter. Dette måtte testes ut. Jeg inntok 3 skiver til frokost, med dugelig med smør på, og jeg behøvde ikke engang å vente til treninga. To timer etter satte "smellen" inn, og jeg var helt av i korsryggen. Sett forfra ser ryggen ut som det skjeve tårnet i pizza . Jeg har testet ut flere ting, og det viser seg, at jeg, som EGENTLIG ikke sliter med vekt, IKKE tåler karbohydrater bedre enn samboeren min, som går opp i vekt om hun spiser høykarbo. Nei, jeg får nemlig VONDT av å spise for mange karbo. Grensen ser ut til å gå rundt 30 gram, men brød gjør saken myyyye verre. Så det er kanskje mer enn bare karboene som gjør brødet til en versting.
PS: 2 liter cola var heller ikke et sjakktrekk :) Vondt som rakkern en hel dag etterpå.
Min erfaring - som jeg har gjenfortalt til det kjedsommelige - er at den mangeårige (myndige) bihuleproblematikken forsvant da jeg kuttet hvete, bygg, rug og havre... Og for min del tror jeg altså at det antakelig er fåtallet som tåler brød (moderne hvetemel) godt...
Definitivt ikke frisk nok til å spise korn. Jeg får vondt i magen på alle vis og en ryggsmerte nederst i korsryggen. I tillegg blir jeg helt i ørska og helt svak.
Ok, så det er flere som får vondt i korsryggen...interessant. Kan undres på hvorfor. Magen kan jeg skjønne. Men ryggen? Ørska og svak kan jeg på en måte forstå på samme måten som mange. Vi burde nok hatt vinger for å tåle korn godt nok.
Temmelig sikker på at det har med tarminnholdet å gjøre eller noe slik på meg. Smertene kan komme om jeg spiser litt mye sukkerfritt og får luft i magen, de kommer på nøyaktig samme sted og gir seg når lufta forsvinner. Men med kornspising er smerten der hele tiden.
Leste en teori et sted om ryggvondt i korsryggen og slaggstoffer fra korn/melk.
Uansett så gir det seg når jeg ikke spiser gluten.
Bit Torres. Jeg får ikke vondt i ryggen, men hadde veldig problemer med magen (mye vondt i magen og diare) når jeg spiste mye brød. Etter at jeg kuttet de ut helt så forsvant også symptomene. Har blitt diagnostisert av legen med slik laktoseintoleranse, men melkdrikking og slike produkter gjorde det litt bedre, men ikke helt bra.
Nå reagerer jeg fremdeles på mye brødmat, eller kornprodukter generelt,men tåler greit et par brødskiver tidlig på dagen, evt havregryn tilsvarende. Dog spiser jeg det ikke foruten på mine oppkarbingsdager foran fysiske antrengelser.
Så for meg var det en vekker å kutte ut kornproduktene, men ta noe i ny og ne.
Null mageproblemer siden. Karbohydrater tåler jeg lassevis av, men kona sier jeg visstnok har en unormal høy toleransegrense for å være en som har vent kroppen til fettadapsjon.
I gamle dager knaska jeg i meg hjemmebakte grove brød med god apetitt.Tenkte ikke over at jeg ogte hadde vond og hoven mage, diare og gass nok til og skremme de fleste avgårde.
Etter at jeg fikk diabetesen min for to år siden, oppdaget jeg kjapt at kornbrød, uansett type, førte blodsukkeret mitt altfor høyt opp.
Av og til om det klaffer slik at jeg har nybakt brød og føling samtidig, hender det jeg tar ei halv skive for og mimre. Resultatet er alltid diare, vondt og en sunnsyk gass.
Holder meg helst til mitt eget hjemmebakte proteinbrød. Da er blodsukkeret stabilt, magen funker og bikkjene rømmer ikke stua fordi jeg gasser :rolleyes:
Kjenner ei som ble kvitt betennelse i arm etter å ha kuttet ut korn... og hun lever ellers på mest mulig ren mat, sukkerfrittt, også bevisst på å bløtlegge for å bryte ned fytinsyrer.. likevel - hun måtte kutte det helt ut for å bli bedre..
Da jeg først la om kostholdet til ketogen lavkarbo - og litt uten å legge merke til det kuttet ut kornvarer - ble jeg kvitt 90% av "hjernetåka" (tidligere kunne jeg knapt lese bøker eller følge plottet i film/tv-greier - bare tåke). For et års tid siden var jeg på en liten London-ferie og trodde jeg kunne slippe unna med en "avslappet" innstilling til all den brødpanerte maten overalt, men dengang ei! Instant betennelse i flere ledd, oppsvulmet mage, og generelt dårlig humør.
Med disse erfaringene synes jeg slett ikke det er vanskelig å motstå nybakte cookies og muffins i butikkdiskene lenger. :p
Etter bare tre uker på lavkarbokosthold har jeg gått fra å ta astmamedisin hver eneste dag til å kun ha tatt den TRE ganger i løpet av disse tre ukene.!
Ellers føler jeg meg mye mer pigg, jeg sover bedre, jeg har finere hud og hår, ikke oppblåst... Og i tillegg går jeg ned i vekt :) Hvorfor i alle dager har jeg ikke gjort dette før??
Leste en artikkel om at planter som vil at dyr skal spise og spre frøene deres pakker dem inn i velsmakende fruktkjøtt.
Plantene som ikke vil det bruker "antibeitestoffer" for å hindre dyr i å spise frøene deres.
Det er disse "antibeitestoffene" som slår ut hos folk på diverse måter.
Hvis man f.eks forer kyr med korn blir de syke grunnet disse stoffene da de ikke er motstandsdyktige mot de.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.