Har prøvd litt forskjellige måtar å lage karameller på, og alltid med smør...
og den smørsmaken har eg ikkje likt noke særlig.
Men no har eg laga uten smør, og det var full klaff. FARLIG gode vart dei ;)
Av denne porsjonen fikk eg 50-60 små karameller.
2,5 dl fløte
ca 70 g yaconsirup (2 gode ss)
75 g tagatesse
2-3 ts raw lakrispulver, grov type
eller du kan bruke lakrisrotpulver.
[LEFT] [/LEFT]
Eg hadde alt (unntatt lakrisen) oppi ei teflonpanne, og lot det putre svakt i ett par timar.
Ta vanntest innimellom, for å sjå om karamellene er stive nok.
Du drypper litt karamell i kaldt vatn, og då ser du stivheita
det blir på ferdige karameller.
Når karamellene er stive nok har du oppi lakrisen og rører det inn.
Slå karamellmassen over i ei bakepapirkledd form.
Dette var en passe porsjon til ei form på ca 15x20 cm.
Eg har 'dyppa' karamellene i lakrisrotpulver, sjokolade og raw lakrispulver, grov. Og nokre uten 'trekk'.
[LEFT] [/LEFT]
[LEFT] [/LEFT]
Yaconsirup innholder ca 70 g karber pr 100 g, men 38 av
dei er FOS, som ikkje tas opp i tarmen og påvirker derfor
ikkje blodsukkeret. Og den har også en GI på +/- 5.
Sånn grovt rekna innholder heile porsjonen her ca 40 g karber.
Men siden yaconsirupen (som innholder flest av dei) har lav
GI, påvirkar dei ikkje blodsukkert so mykje.
Og so kan det vere at en kan bruke mindre av både yaconsirup
og tagatesse. En kan selvfølgelig også kutte ut lakrisen og
lage reine fløtekarameller. Eller tilsette feks cacaonibs og lage
sjokoladekarameller.
Titt innom bloggen min (Min blogg-link i signaturen), der finner du link til den rawlakrisen som eg har brukt her.
Eller du kan kjøpe lakrisrotpulver på iHerb.
Men om du kan bruke stevia, veit eg ikkje. Men du kan selvfølgelig prøve.
Fordelen med tagatesse er at den har den karamelliserande effekten som sukker har.
Og eventuelt kas mengde veit eg ikkje heller, kjenner ikkje so godt til stevia.
Hvor tar du det fra?Ser du legger ut den ene flotte oppskriften etter den andre,faller de bare ned i hodet ditt eller? Så imponert.Takk for at du deler oppskrifter :)
Lakrisrotpulver kjøpt på iHerb, er finmalt lakrisrot. Raw lakris pulver (som er min favoritt) beskrives sånn:
Lakrids by Johan Bülow lager et rålakrispulver av persiske lakrisrøtter. Det høres så eksotisk ut! "Fineste rålakrids dampet, presset og granuleret af persiske lakridsrødder."
Det gir ganske forskjellig smak, men er god lakris begge deler :)
Også jeg som elsker smør da. Lurer på om det er mulig å snike inn litt smør her også? :) Jeg har noe lakrispulver jeg kjøpte på panduoro får håpe det går ann å bruke det. Og at det ikke er noe aldersgrense på det, gud vet når jeg kjøpte det. Ellers har jeg drømt og fantasert lenge om lakriskarameller på lavkarbo og forsøkt å lage det også. Kanskje er det tagatessen som utgjør forskjellen.
Jeg brukte formye lakrisrotpulver når jeg laget disse første gang. Nå har jeg fått tak i lakrispulvret som du brukte på Danskebåten, så nå gleder jeg meg til å prøve igjen :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.