< Tilbake til oversikten

Marianns lakriskarameller

#1

Mariann S sa for siden:

Mmmmmm, kjempegode lakriskarameller :)

[LEFT] [/LEFT]

Har prøvd litt forskjellige måtar å lage karameller på, og alltid med smør...
og den smørsmaken har eg ikkje likt noke særlig.

Men no har eg laga uten smør, og det var full klaff. FARLIG gode vart dei ;)

Av denne porsjonen fikk eg 50-60 små karameller.

2,5 dl fløte
ca 70 g yaconsirup (2 gode ss)
75 g tagatesse
2-3 ts raw lakrispulver, grov type
eller du kan bruke lakrisrotpulver.

[LEFT] [/LEFT]

Eg hadde alt (unntatt lakrisen) oppi ei teflonpanne, og lot det putre svakt i ett par timar.
Ta vanntest innimellom, for å sjå om karamellene er stive nok.

Du drypper litt karamell i kaldt vatn, og då ser du stivheita
det blir på ferdige karameller.

Når karamellene er stive nok har du oppi lakrisen og rører det inn.
Slå karamellmassen over i ei bakepapirkledd form.
Dette var en passe porsjon til ei form på ca 15x20 cm.

Eg har 'dyppa' karamellene i lakrisrotpulver, sjokolade og raw lakrispulver, grov. Og nokre uten 'trekk'.

[LEFT] [/LEFT]

[LEFT] [/LEFT]

Yaconsirup innholder ca 70 g karber pr 100 g, men 38 av
dei er FOS, som ikkje tas opp i tarmen og påvirker derfor
ikkje blodsukkeret. Og den har også en GI på +/- 5.

Sånn grovt rekna innholder heile porsjonen her ca 40 g karber.
Men siden yaconsirupen (som innholder flest av dei) har lav
GI, påvirkar dei ikkje blodsukkert so mykje.

Og so kan det vere at en kan bruke mindre av både yaconsirup
og tagatesse. En kan selvfølgelig også kutte ut lakrisen og
lage reine fløtekarameller. Eller tilsette feks cacaonibs og lage
sjokoladekarameller.


#2

LibraGirl sa for siden:

Skal prøve disse :) Hvor får du kjøpt lakrispulveret?
Kan stevia brukes som søtning istede for tgatesse? :)


#3

Dietta sa for siden:

Du er bare ikke sann unge dame :klem::blomster::hungry::sikle:


#4

Mariann S sa for siden:

:D mmmm dei var gode


#5

Mariann S sa for siden:

Titt innom bloggen min (Min blogg-link i signaturen), der finner du link til den rawlakrisen som eg har brukt her.
Eller du kan kjøpe lakrisrotpulver på iHerb.
Men om du kan bruke stevia, veit eg ikkje. Men du kan selvfølgelig prøve.
Fordelen med tagatesse er at den har den karamelliserande effekten som sukker har.
Og eventuelt kas mengde veit eg ikkje heller, kjenner ikkje so godt til stevia.


#6

Lich sa for siden:

Hvor tar du det fra?Ser du legger ut den ene flotte oppskriften etter den andre,faller de bare ned i hodet ditt eller? Så imponert.Takk for at du deler oppskrifter :)


#7

Tiki sa for siden:

Å hjelpes, disse må prøves nærmere jul. :)
Har du regnet på kh innholdet? Er vel primært syrupen som inneholder endel?


#8

Tiki sa for siden:

Og da leste jeg kommentarene dine. Og fikk svar på spørsmålet mitt. Blir de foresten litt seige?


#9

Mariann S sa for siden:

Dei blir sånn omtrent smørbukkkarameller, faste og litt seige.
Men dess lenger du kokar dei til hardare blir dei, so det bestemmer du litt sjøl.


#10

Tiki sa for siden:

Mmmm tror det blir tidlig jul i år. :p


#11

Dietta sa for siden:

:lol:


#12

Chamomilla sa for siden:

Hmmmmm. Spørs om jeg ikke må gi tagatesse en sjanse igjen snart... :p Tenker i forhold til karamellisering..


#13

Mariann S sa for siden:

:lol:


#14

Tetra sa for siden:

Disse MÅ prøves!!! :-D Men først lurer jeg på....

Hva er forskjellen på lakrisrotpulver og lakrispulver i grov og fin versjon?

Yaconsirup flytende eller pulver?

Når brukes hva?

Legg gjerne ved linker fra Iherb i svar :)


#15

Mariann S sa for siden:

Absolutt verdt ett forsøk disse her :)

Lakrisrotpulver kjøpt på iHerb, er finmalt lakrisrot.
Raw lakris pulver (som er min favoritt) beskrives sånn:
Lakrids by Johan Bülow lager et rålakrispulver av persiske lakrisrøtter. Det høres så eksotisk ut! "Fineste rålakrids dampet, presset og granuleret af persiske lakridsrødder."
Det gir ganske forskjellig smak, men er god lakris begge deler :)

Og Yaconsirup er sirup, og den er flytende.

Og når brukes hva.... det er vel smak og behag. Eg likar absolutt Raw lakrisen til Johan Bulow best. Den kan eg spise rett ut av boksa :D


#16

Leyyda sa for siden:

Også jeg som elsker smør da. Lurer på om det er mulig å snike inn litt smør her også? :) Jeg har noe lakrispulver jeg kjøpte på panduoro får håpe det går ann å bruke det. Og at det ikke er noe aldersgrense på det, gud vet når jeg kjøpte det. Ellers har jeg drømt og fantasert lenge om lakriskarameller på lavkarbo og forsøkt å lage det også. Kanskje er det tagatessen som utgjør forskjellen.


#17

Mariann S sa for siden:

Har ikkje noke imot smør eg heller, men du trenger ikkje smør i desse for at dei ska bli gode :D


#18

Tiki sa for siden:

Jeg brukte formye lakrisrotpulver når jeg laget disse første gang. Nå har jeg fått tak i lakrispulvret som du brukte på Danskebåten, så nå gleder jeg meg til å prøve igjen :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.