Den fra Sunn Stevia er på 70 gram og skal tilsvare 19 kg sukker som det står i annonsen.
Boksen fra Vita-min.no er på 260 gram og tilsvarer 8 kg sukker.
Mange forskjellige produkter kalles bare "stevia" selv om det egentlig refererer til forskjellige blandinger av stevia og andre søtstoffer/utblandingsgreier. Dermed blir det tidvis store forskjeller i graden av søthet. :cool: Generelt er det lurt å lese innholdsfortegnelsen.
Jeg bruker som regel bare enten helt ren stevia (uten noe maltodextrin eller annet som ofte brukes som fyll) eller sukrin+, som er en blanding av sukrin og stevia, og ca dobbelt så søt som sukker.
Stevia er en plante så hvis du har en plante i potte du passer på som heter Stevia er det nok Stevia du har.
Hvis du har grønne blader som tydelig kommer fra en plante så har du sikkert tørkede blader av Stevia.
Hvis du har andre ting så er det Stevioglykosid(E960) som er en fellesbetegnelse for en blanding som inneholder et eller flere av bindingene Steviol, Stevioside, Rebaudioside A, Rebaudioside B , Rebaudioside C, Rebaudioside D, Rebaudioside E , Rebaudioside F, Dulcoside A,Rubusoside og Steviolbioside. Alle disse har forskjellig søtgrad, fra 45-450 ganger sukker.
Den bulkes ofte med noe for å få en svakere konsentrasjon og da med andre sukkeralkoholer (f.eks. isomalt, maltodextrin, erytritol(sukrin)). Dette ser du i innholdsfortegnelsen. Konsentrert eller bulket så er den i denne formen ikke nødvendigvis noe sunnere enn Sakkarin så myndighetenes anbefaling om å holde konsum nede og vekk fra små barn er jeg helt med på. Ved å holde samvittigheten nede så øker ikke andelen av andre usunne valg :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.