< Tilbake til oversikten

For mange kalorier?

#1

stinemor76 sa for siden:

Hei!

Jeg er helt ny på lavkarbo og har så langt bare holdt på i tre dager. Jeg har spist max 20 g karbo pr dag og pøst på med fett. Dvs jeg har spist fete oster, bacon, stekt maten i smør og hatt fløte i matrettene og i kaffen. Så prøveveide jeg meg i dag for å se om jeg kunne se noen nedgang - og da hadde jeg gått opp to kilo! Da jeg regnet over hvor mange kalorier jeg hadde spist var jeg brått oppe i over 3000 hvis jeg skal regne med alt smøret og fløten...blir dette for mye?? Jeg har hørt av flere som går på lavkarbo at man kan spise så mye fett man vil, at man MÅ ha mye fett, så derfor er jeg forvirret. Max 20 g karbo er vel ikke for mye heller? Det må legges til at jeg veier ca. 112 kilo, så jeg skal ha et ganske høyt kaloriinntak. Håper noen kan gi meg noen gåde råd angående dette :)


#2

Yonah sa for siden:

Poenget med pøse på med fett er nok et råd til fettskremte i utgangspunktet. For slike mennesker er jo en ss smør på biffen å pøse på.

Hva er vitsen med å gi kroppen all energi fra maten? Jeg veier 115kg/160cm, men ikke engang da jeg veide 20kg mer gikk jeg ned ved så mange kalorier og pøsing med fett. Kroppen skal jo rekke å hente energi fra egen fettreserve. Og fettet vi spiser er visstnok lettere tilgjengelig enn fettet på kroppen, selv i ketose.

Selv om du er stor, så kan jeg aldri tro at du virkelig har bruk for så mye energi.

Jeg spiser naturlig fet mat og har på feks et par spiseskjeer smør på biffen, litt fløtesaus til kjøttbollene(som jo allerede er fete), jeg tar meg i blandt dessert av 1/2dl dløte med 50g bær. Enda ender jeg opp på rundt 2000kalorier i døgnet og energiprosent på mellom 70 og 80 fra fett.


#3

Maria29 sa for siden:

Jeg lurer litt på dette selv,om det blir for mange kalorier? :confused:
Jeg havner på ca 2000 kcal om dagen og under 15 karb.


#4

sylwester sa for siden:

Det er ikke mulig å gå opp 2 kilo på 3 dager. Det er vann eller unøyaktighet på vekta di.

Drikk mye vann, la mye av karbene komme fra grønnsaker. LCHF er jo en loose diett så hvis ikke dette virker burde du muligens gå til en strengere (Atkins, Ketolysekuren) hvis du ikke ser resultat, men gi ikke opp ennå. Lykke til :)


#5

index sa for siden:

2kg opp på 3 dager tilsier at du har fått i deg ca 14000 kcal MER enn du trenger på disse dagene! Og så mye har du definitivt ikke spist! Så dette er i all hovedsak vannvekt/normale svingninger. Prøv noen uker, spis mye grønnsaker og drikk nok vann. Hvis ikke dette virker, må du kanskje begynne å telle kalorier. Min erfaring er at kroppen regulerer seg selv over tid når man går på lavkarbo, proteiner og fett metter mer så over tid vil ditt inntak gå ned helt naturlig. Du må bare venne deg av med spisemønsteret relatert til høykarbokostholdet først. Jeg for min del har aldri telt en eneste kalori, men har likevel gått ned 26 kg siden august i fjor. Så gi kroppen din tid til å venne seg til dette kostholdet, så begynner positive ting å skje ganske fort! Du blir friskere, mer opplagt, får mer energi og dessuten går vekten jevnt og trutt nedover. Hvem kan si nei til en slik gavepakke?:D


#6

VSB sa for siden:

Ikke tenk pøs på med fett. Spis fet mat og moderat av fett ved siden av. Ellers, fokuser på å spise deg passe mett. Tror de som spiser mye fett, også spiser færre måltider. Mange her inne som spiser bare lunsj og middag, ev fløte i kaffen til frokost ol. Klart du da kan ha mye mer fett i hvert måltid. Selv har jeg hele tiden måttet være forsiktig med fettet, men hadde aldri mer enn 18kg å gå ned.


#7

Yrla sa for siden:

du må lære deg å lese selv, ikke høre på hvem som helst! Dette er jo galskap! Visste du ikke at fett inneholder veldig mange kalorier?


#9

Photobscura sa for siden:

Nå vet jeg ingenting om hvordan du spiste før, men mange som har levd på mager kost og hard kalorikontroll før de la om til lavkarbo, kan ha sultet kroppen sin, og da er det meget mulig at den trenger den ekstra energien ved en omlegging som energimessig kan være ganske kostbar i en overgangsperiode. Om man har overspist, kan man i starten ta med denne vanen videre. Med det sagt er dette med å "pøse på med fett" svært relativt, som flere her påpeker.
Det handler i større grad om å velge naturlig fete matvarer, hele meieriprodukter, smør i stedet for margarin/oljer/ingenting etc, ikke nødvendigvis å drukne maten sin i fett.
Det viktigste er uansett at du spiser passe med mat for din kropp og ditt aktivitetsnivå. Det vil si at du skal etter beste evne prøve å spise deg behagelig mett, ikke stappmett, ikke sånn at du fortsatt er sulten. Mange sliter med å kjenne kroppens metthetssignaler. Det kan hjelpe på å spise langsomt, ta mindre porsjoner og heller fylle opp etterpå om du fortsatt er sulten, etc. Ofte kan faktisk hva man oppfatter som sultsignaler være tørste, og at det hjelper å heller seg et godt glass vann.

Og jeg må si at Yrla tar fryktelig hardt i: Galskap er det ikke. Naturlig fett er sunt! Men alt er relativt.


#10

Boja sa for siden:

Heisann, opplevde litt av det samme inntil jeg gjorde følgende:
Spiser normale måltider - det vil si frokost, lunsj, mellommåltid, middag og kanskje kvelds hvis jeg kjenner meg sulten.
Måltidene består av lavkarboingredienser, men i stedet for margarin bruker jeg meierismør. I stedet for "mager" ost, bruker jeg vanlig ost. I stedet for en pulverpose med vann og melk til saus bruker jeg creme fraiche med krydder... Porsjonene er ikke større eller mindre enn hva folk på tradisjonelt norsk kosthold ville spise. Det gikk tre uker, og jeg hadde gått ned 5 kg...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.