Nå har jeg laga disse. Det var traurige greier ... gubben putta en bit i munnen og spytta den sporenstreks ut igjen med den verste gimasen jeg har sett ever! Verre enn da 2-åringen insisterte på å smake på sitron og stappa en kjempestor bit i munnen.
Man blir jo ikke verdensmester uten å ha litt erfaring, er min mening. Så man må kanskje ha noen mislykkede forsøk på kjøkkenbenken før man finner frem til oppskrifter som funker etter egen smak. Og for min del så gjelder det både når jeg lager vanlig mat, godteri, kaker eller gjærbakst. Både lavkarbo og høykarbo.
Jeg lager heller nesten aldri erstatningsprodukter, fordi jeg ikke gidder å prøve meg frem til jeg får noe bra resultat. ;)
Men jeg har mange dårlige erfaringer på kjøkkenbenken. Sist på onsdag, da søster lokket meg til å bruke en browniesoppskrift til å lage kakekuler (cake-pops) av, og det fungerte meget dårlig da jeg stekte kaken litt lenge for at den ikke skulle være så bløt... Den ble alt for hard i kantene, og fortsatt for myk kjerne, og helt komplett umulig å smuldre opp. Gikk løs på den med stavmikser, siden hurtigmikseren var ødelagt. Resultatet var brownies-smuler over hele kjøkkenet, en stavmikser som virkelig fikk kjørt seg (svoger mente det hørtes ut som en jeg drev og sagde et eller annet) og alt for harde smuler til det kunne lagse kakekuler. Jeg måtte dermed lage ny kake, som egentlig ble litt for fersk, og ble skikkelig stresset pga tidsnød for å bli ferdig med alt.
Et annet mislykket høykarboforsøk var da jeg lagde hylleblomstsaft i sommer, serverte det til to tantebarn, men ikke samtidig. Begge to kom med de verste grimasene jeg noen gang har sett, så da slo jeg ut 4 liter råsaft...
De der karameller hørtes supert ut! Det må jeg nesten prøve meg på... men så har jeg ikke teflonpanne og da veit jeg ikke om det går i vanlig, det blir vell bare brent :( Hva skjedde med dine, Mamma møø, siden dem ikke blei bra?
Fudgekaramellgreier har jeg aldri fått til - men det hadde vært skrekkelig trist om et par nederlag førte til at jeg aldri lagde noe som smakte godt, punktum. :cool:
Jeg vet ikke om man generelt forventer å få til alle oppskrifter man prøver ut i høykarbokategorien heller?
Min verste kjøkkentabbe på lavkarbo, hmm - kanskje julens forsøk på amerikansk ostekake. Usikker på hva som ble feil, kanskje ostemassen ikke ble godt nok blandet - men det endte med å smake og ha tekstur som mer vaniljesmøreost enn kake. :p
Det skjedde ikke noe i grunnen. Trur jeg iallefall. Ikke ble de brent, og ikke skilte de seg. Ikke lagde jeg de i teflonpanne heller. Det ble bare skikkelig guffen smak og meeeeget suspekt konsistens ...
Jeg synes ikke disse blir så gode jeg heller, og har forsøkt flere ganger. Men når jeg lagde med tagatesse ble de myyye bedre.:)
Jeg har laget masse mislykket, men det er vel sånn man kommer fram til hva som er verdt å lage.
Har kommet fram til mine favoritter, som jeg vet blir like gode hver gang:)
Er litt sånn selv jeg altså...:p Men når har veldig lyst på noe godt, så prøver man igjen!:D
Prøv med tagatesse da! Lenge siden jeg prøvde, men mine ble da mer som fløtekarameller, og mye bedre på smak. Mulig jeg byttet ut noe av smøret med usaltet, husker ikke helt. Skumle til magen da, min tåler ikke mye tagatesse om gangen!:eek:
Eg lagar masse rart eg, både som erstatter høgkarbe godsaker og rein mat :)
Elskar å eksperimentere. Har nok laga ett og anna som ikkje kjem 'på trykk, men ALDRI om eg lar meg stoppe av den grunn :D
No er det feks snart jul og eg skal lage min fantastisk gode valnøttmarsipan, som er mykje bedre enn sukkeroriginalen :sikle:
Men som andre skreiv over her, eg brukar også tagatesse som søting.
Fikk sånne i gave engang, og syns de var litt "rare" i smaken! men har med tiden skjønt at lavkarbogodt ikke smaker som hølykarbogodt, så det er det bare å leve med! Spiser jo mye mindre godteri nå enn det jeg gjorde før :D
I dag lagde jeg vaniljeis, men brukte flytende stevia i stede for sukrin, og brukte selvsagt ALT for mye, så den fikk en sånn sterk bismak! men hvis man ser bort i fra det, så var den kjempegod :D :D
Sånne valnøttmarsipan? Dei serverer eg også til høgkarbe folk, og dei smakar nydelig :D Men som eg skreiv i oppskrifta mi, so var det ikkje treff første gangen heller :)
Men det er klart, eg hadde nok ikkje ville hatt en vanlig melkesjokolade i dag. Når det er so lenge sida eg spiste sukker i snop, ville det nok smake grusomt ;)
Jeg har stort sett til gode å lage en lavkarbokake som smaker godt. Jeg har prøvd bountykake (ble alt for hard), gulrotkake (var ikke god!) og div. andre mindre greier - det smaker bare ikke godt. Like greit. :)
Gerds ostekake blir alltid like god. Jeg har også lage rullekake av oopsie med både sjokolade- fyll (Oopsie-Firkløverrull) og bringebærkrem. Har gått unna det, gitt. Og Helles nøttemarengs med gul krem. :sikle:
Det også, men syns det ble for mye kald sukrinsmak på dem, så jeg har ikke lagd det på godt over ett år! Men må vel se om jeg får lagd noe nå til jul :p
Ett lite tips: Spesielt når en lager kaker og anna søtt på lavkarbovis er nøyaktighet viktig.
Bruk gramvekt, og ikkje camål :) - då er sjansen størst for ett godt resultat :)
Fedons Franske SJokoladekake forsvinner alltid først på kakebordet når jeg har den med både i høykarbo selskap og andre plasser. :ja:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.