Jeg har kjøpt mandelmel etter at jeg leste at det brukes i veldig mange oppskrifter. Men så såg jeg noen oppskrifter der det står at man skal bruke hjemmelaget mandelmel. Kan man da bruke kjøpemel i steden? Hva er evnt forskjellen??
Det du kjøper er ofte fettredusert og trenger mye mer væske. Lager du selv av mandler blir det mye "fuktigere" og trenger mindre væske. Og mye bedre spør du meg.
Jeg bruker ofte finmalte mandler (ikke fettredusert) i oppskrifter hvor man ikke trenger "bindeevnen" fra vanlig mel. Synes det blir godt, jeg. Eller en blanding av finmalte mandler og kokosmel. De finmalte mandlene får man kjøpt både på iherb og i Sverige - eller man kan lage selv. Har altså ikke helt like egenskaper som det fettreduserte mandelmelet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.