< Tilbake til oversikten

Dette med LCHF og barns kosthold

#1

iren84 sa for siden:

Jeg følger altså LCHF dietten. Prøver så langt det lar seg gjøre at hele familien spiser omtrentlig det samme til middag. Sett vekk i fra at mann og to barn spiser poteter/ris/pasta. Ellers prøver jeg å la alt det andre ha tilstrekkelig med fettinnhold. Dette er jo bra for oss som spiser etter LCHF dietten, og som får i seg minimalt med karbohydrater. Men hvordan er ståa dersom man spiser rikelig med karbohydrater OG fett?? Det kan da umulig være bra??
Vil det si at jeg faktisk må lage "to" forskjellige middager? Jeg vil ikke ha ungene på LCHF...


#2

Carisma sa for siden:

Jeg ville heller gitt de LCHF enn både mye fett og karbohydrater... :o karbohydrater fører til økt blodsukker som igjen gir økt insulinutskillelse. Insulin er som kjent nøkkelen til lagring. Så kort oppsummert er det veldig lett å legge på seg om man blander dette. Så sørg hvertfall for at kabohydratene er av det trege slaget, som fullkornspasta o.l.


#3

iren84 sa for siden:

Ja, det er jeg for såvidt enig i! Mang en gang så krymper jeg av synet av all pastaen som unger får i seg i dag! Den er jo overalt! Desverre er det masse pasta i barnehagen, og ikke av den grove typen. Hjemme bruker vi fullkornspasta så ofte som mulig. Det går desverre en del av det hjemme og. Men de er glad i grønnsaker og frukt! :) Det jeg er redd for er at jeg skal gi de LCHF på hjemmebase, og når de er i barnehagen så får de det motsatte.... og dermed så ender de opp med begge deler. Dette må jeg tenke litt på kjenner jeg :confused:
Desverre så er toåringen vår tynn. For tynn og har slitt litt på den fronten i ett år nå etter at han fikk en stykk influensa. Han har liksom aldri henta seg inn igjen, også spiser han veldig dårlig middag. Jeg lever i håp om at han skal vokse det av seg:p


#4

ToreH sa for siden:

Veldig enig med Carisma her. Men dette bør man vel heller følge med på barnets utvikling tenker jeg? Hvis barnet er på god vei mot overvektighet, og ikke bare naturlig polstring som barn gjerne har, så tenker jeg at de ikke nødvendigvis må gå på LCHF? Ikke at jeg er sleptisk til LCHF ift mye fett og mye karbohydrater, men jeg er mer skeptisk til fullstendig frislipp på sukker og alt for mye ferdigmatprodukter. Syndere er jo gjerne youghurt, is, frokostblandinger, hvitt mel, brus, godterier og way too much pasta og ris i hverdagen. Er jo barnene rimelig innenfor normalkurven på vekst og vekt, så er det vel ikke noen grunn til å ta bekymringene på forskudd tenker jeg. Resten vil nok komme naturlig hvis både mor og far spiser ren, naturlig mat i størst mulig grad og ikke belønner unga med hurtige karbohydrater ;)


#5

krokodillen sa for siden:

Jeg ville ikke tenkt så mye på det for slanke barn. Vi lar barna spise det de får i barnehagen og andre steder, og så har vi vår mat hjemme. Pragmatisk. De er slanke og aktive.


#6

iren84 sa for siden:

:D Igrunn enig!


#7

Vibeke-67 sa for siden:

Ja enig her med Hypah!
men siden dere sliter litt med at sønnen ikke har klart å hente seg helt inn igjen etter influensaen, så tenker jeg det er lurt å fokusere på matglede. Hva koser han seg med? Hva liker han?
Jeg har ei lita ei på 3 år, og hennes appetitt varierer noe veldig. Noen ganger vil hun gjerne smake på maten "vår", mens andre ganger er det kun rød mat som gjelder (Pizza, pasta met ketschup, pølse m ketschup). Andre ganger er det ikke mat som gjelder i det hele tatt...
Vi forsøker å ha et variert kosthold, men lar henne spise det hun har lyst på og liker samtidig som vi prøver å få henne til å smake på nye ting.
Det viktigste for oss er å ha matglede, at vi sitter sammen og spiser og snakker sammen. Så om hun har sine røde perioder, så greit nok. Det er en periode, og hun får pasta med ketschup.
Hun er ikke lubben, har et topp aktivitetsnivå og er nesten aldri syk.
Jeg har forsøkt, virkelig forsøkt, med et gjennomtenkt lavkarbokosthold for henne (ala Fedon siden jeg selv følger den retningen), men det funker bare ikke for oss. Hun er periodespiser, liker en viss type mat i noen perioder, noe annet i en annen periode, og ikke mat overhode enkelte ganger. Så bare hun får i seg noe mat, så er jeg i grunnen fornøyd jeg da.


#8

iren84 sa for siden:

hehe, ja det er nå pasta det ! :p det er favoritten. I alle mulige former. ellers så går det mye i ketchup ja, og brødmat stort sett. Så det er som du sier, først og fremst matglede, og han elsker å spise i feks forsamlinger som middagsselskap o.l. Da spiser han mye bedre:) søsteren er ganske lik i matvanene, de er også periodespisere. Men begge er tylle, lange og slanke, og jeg stresser igrunn ikke noe der.


#9

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg tenker som så at det er i en periode, så kan man utvide dette etterhvert. For meg blir dette å begynne i rett ende, hvis du forstår! Har da sett nok av skrekkelige eksempler der sunn mat nærmest blir tvunget i gapet på ungen, eller at måltidet blir en eneste lang klage og masesesjon. men jeg har en regel, at hun skal smake bare bittelitt på annen mat, om det så bare er på størrelsen av neglen på lillefingeren. Så av og til går det opp et lys hos den lille, og hun spiser nye ting :ja:


#10

Yonah sa for siden:

Mine spiser nok en blanding de. Det går fort i brødmat hjemme, pasta osv. Og på skolen spiser de nok veldig høykarbo/lavfett( de får mat på skolen). Men feks får de spise tyrkisk yoghurt med vanlig musli, en dag har vi lavkarbo pannekaker til middag med rørte bær og en annen dag spiser de fullkornsnudler eller ris til kyllingwoken, osv.
Temmelig sikkert er det at de får i seg både fett og karber. Men de spiser ofte ikke mye, annet enn når mellomste får tak i en nøttepose..SLik som nå, tror jeg må sjekke hvor mye peanøtter det er igjen i posen hun sitter med..
Alle 3 er små, de er småspisere. Minstejenta teller ikke sånn sett, hun ER kortvokst og sliter med maten og fikk knapp før hun var året pga et sjeldent syndrom hun har. Men jupp, de er like småspist som jeg var.


#11

Kula sa for siden:

Friske barn behøver ikke spise et LCHF-kosthold for å være sunne, men det er ikke på noen måte usunt dersom de gjør det.


#12

VSB sa for siden:

Hos oss får vel barna en moderat / fedonish lavkarbo. Grove- / kjøpe-lavkarbo brød, grov ris/pasta, byggris ol... Men reduserte mengder. Normale fettmengder og protein til alle måltider. Ute spiser de normalt. Vi har lite av både ferdigmat og lettprodukter, men heller ikke sukkerholdig yoghurt og syltetøy. Brunost og prim finnes derimot, men begrenses i mengde. Sjokoladepålegg har vi sjelden og porsjoneres ut, typisk ferie/helligdager.


#13

nellie sa for siden:

Min treåring spiser en blanding. Hun spiser høykarbo i barnehagen (huff og huff) og lavkarbo hjemme. Går helt fint. Hun er en slank, smart, sunn, aktiv, fullt oppegående jente, på tross av denne skumle blandingen. Hun spiser ikke høyfett. Vil heller kalle det for et moderat fettinntak. Ikke mye, ikke lite. Fine naturlige fettkilder. Hun spiser hverken rikelig med karbohydrater eller rikelig med fett, hvis vi ser på det store bildet.


#14

Vegard L sa for siden:

Det er ingenting i veien for å spise både fett og karbohydrater. Spesielt ikke for barn med et høyt energibehov. Det viktigste er å få i barnet nok energi til å vokse og være aktiv, så kan man eventuelt tenke litt mer på sammensetningen om det blir et problem at barnet spiser for mye.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.