< Tilbake til oversikten

Nærmest perfekt quiche lorraine

#1

FrkMarge sa for siden:

Dette er en rett jeg virkelig har savnet, men nå hoppet jeg i det og laget ostepai igjen - med kokosmel. Den ble 98% lik originalen mener jeg selv i allefall.

Paideigen er egentlig laget etter god gammedags hvetemeloppskrift. Ideen min var å bare bytte det ut medkokosmel, men da måtte jeg modifisere litt til, for jeg tok ikke høyde for hvor tørt kokosmelet faktisk er:eek:

Oppskriften ble som følger:

Paideig:
200g kokosmel
500g mykt smør
ca 2-3 dl kaldt vann
1 strøken ss Husk
1 ts salt

bland det tørre med smøret og spe med kaldt vann til passelig konsistens.
Deretter trykker du deigen ut i en paiform eller lar det stå i kjøleskap til du skal bruke det.
Forstek paibunnen til den er lett gyllen (ca 15 min) ved 200 grader.

Fyll:
ca 500 g kjøtt (jeg brukte kylling og bacon).
Eventuellt sopp
skjær opp ønskede grønnsaker som fx asparges, brokkoli, paprika, løk...)
5-6 egg
2 dl fløte
400g gulost rives

Stek kjøtt og sopp.
Pisk egg, fløte og ha i osten.
KJøtt og grønnsaker has i den forstekte paibunnen og eggebandingen helles over.
Om man har noe igjen av paideigen kan den legges over som lokk.
Jeg klarte ikke å kjevle ut denne deigen, da den ikke er like smidig som hvetemelsvarianten, så jeg trykket ut biter i hånden og la stykkvis som lokk.

Så etterstekte jeg paien i ca 35 min på 200 grader til eggemassen var stivnet.

Denne paien var veldig lik originalen. tenk at kokos kan være så likt på hvete:eek:


#2

stinei sa for siden:

Smaker det kokos av bunnen? Har en kjæreste som ikke er så glad i kokos, men ellers så hadde denne vært perfekt middag i dag!


#3

teleslynga sa for siden:

Lurer også på det med kokossmaken.


#4

FrkMarge sa for siden:

Nei det smaker overhode ikke kokos. Det er det som er så fantastisk.:D
Det smaker ikke nøtter heller. Den eneste smaksforskjellen er en liten anelse sødme.


#5

langaard sa for siden:

500gr smør:eek:


#6

FrkMarge sa for siden:

Ja jeg vet...:o I originaloppskriften er det vel ca 200 g, men dette kokosmelet nermest suger til seg både fett og væske.:( På den andre siden så er dette en stor paiform og man behøver ikke lage bunnen tykk og trenger ikke lokket. Så med en liten paiform uten lokk er det sikkert nok med halve deigporsjonen :)

Er ikke ment som hverdagskost heller dette da.


#7

stinei sa for siden:

Supert! Da blir dette middag i dag! :-)


#8

r.o sa for siden:

Hei! Tror dere at dette kan fungere som bunn på blåbærpai?


#9

Dietta sa for siden:

Kan ikke skjønne annet. Tilsette litt søtt muligens... :)


#10

FrkMarge sa for siden:

Jepp det tror jeg den gjør :D
Deigen minner veldig om smuldredeig så det tror jeg går helt fint.


#11

Småspiseren sa for siden:

Dette hørtes skikkelig godt ut :D
Er egentlig ikke så glad i pai på grunn av at det er så mye egg, men er det noe annet man kan bruke for å holde fyllet sammen?


#12

smgj sa for siden:

Gelatin...?


#13

Småspiseren sa for siden:

blir det ikke litt rar konsistens av det? :blinke:


#14

smgj sa for siden:

Jo, det blir aspik... Derav spørsmålstegnet...


#15

FrkMarge sa for siden:

Fylles MÅ jo ikke holde sammen egentlig? Eller?
Jeg elsker eggestanden jeg da, men det lages da andre typer paier som ikke har fast fyll, fruktpaier osv fx. Da behøver vel ikke kjøttpaier heller å være faste? Paien er jo uansett i en form...

Gelantin tåler ikke å varmes opp da, bare om dere skulle teste ut det. Den vil smelte.


#16

brdmnd sa for siden:

Hvis det er smaken av egg en ikke liker så godt, kan en jo redusere antall eggeplommer, for det er jo der smaken sitter. Eggehvitene vil holde fyllet godt sammen likevel. Så kan en jo kanskje erstatte noe av fettet i eggeplommene med smør eller fyldig kremost eller noe?


#17

smgj sa for siden:

Ostemasse bør fungere, ja. Når det gjelder fruktpaier brukes det ofte litt stivelse i fyllet da som f.eks maizenna eller potetmel.


#18

Småspiseren sa for siden:

Det er mest den konsistensen man får jeg ikke er så glad i, smaken er som regel god den, men skal teste ut litt med ost en gang i fremtiden, er ikke så flink til å eksperimentere akkurat nå :o


#19

Tarato sa for siden:

Jeg lagde denne i kveld; og som jeg har savnet pai! Det ble litt kokossmak på deigen, men ikke noe problem. Kan en ikke spise hvetemel så må en også aksptere andre smaker!

Jeg delte oppskriften i to og greide å spise 3/4 av den. jeg brukte ikke fløte da det var nok med egg og ost. Denne skal helt klart lages flere ganger, med allskens godt oppi!


#20

r.o sa for siden:

Dette ble en kjempegod blåbærpai. Ganske lik min "gamle", bare ikke så sprø. Brukte halv porsjon deig med litt søtning i en liten paiform og en pose frossne, opptinte og søtede blåbær med litt fiberhusk og jbkm. Dette holdt også til lokk:) Bra erstatning. Den var best etter å ha stått på benken til den var bare litt lunken... Takk for en bra oppskrift:)


#21

Bravo sa for siden:

Når det gjelder stivelse og holde sammen-problematikken når man ikke ønsker å bruke så mye egg, så er det et smart triks å male linfrø i kjøkkenmaskin og så røre det ut i vann. La stå og svelle et par minutter ->kjempefin stivelse, og helt lavkarbo også. 1 ss linfrø, malt (eller knust til fint i morter) og rørt ut i 2ss vann er en ok mengde til en pai, vil jeg tro.



#23

Chamomilla sa for siden:

:ja:


#24

Tarato sa for siden:

Dette minnet meg om en gang i tiden da jeg lagde eggehviteerstatning av linfrø. Jeg kokte opp frøene og skilte ut "slimet" som kom da. Jeg søkte kjapt på nettet nå, og fant denne oppskriften Fungerte kjempefint til baking av kaker. Eller godt nok;) Vi hadde eggeallgeriker i huset og måtte finne alternativer for å kunne bake. :)

#25

Momse sa for siden:

Tror jeg må prøve denne en dag :)


#26

Spinnerette sa for siden:

Prøvde meg på denne deigen i dag, dog brukte jeg 100g kokosmel, 100g smør, og en ss rapsolje, og noen dæsjer med vann. Omtrent 1/3 av deigen gikk i søpla, siden jeg ikke ville lage lokk, og det ble mer enn nok til å få et passe tykt lag i paiformen min..

Smaksmessig ble deigen litt søt, men syns ikke det smakte kokos (kan se for meg at det avhenger av hvilket mel du har, men...), og jeg syns det ble ganske så godt! Min bedre halvdel syns derimot det ikke var noe særlig, men han er heller ikke vant til lavkarbobakst, ettersom jeg nesten aldri lager det... Jeg hadde fyll av kylling, sopp, grønne bønner, brokkoli, paprika og rødløk, var veldig nam! :) Kan se for meg at deigen vil passe utmerket til å lage søte paier, kjenner jeg har lyst til å prøve meg på eplepai... Godt gubben skal bort neste uke!:sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.