< Tilbake til oversikten

Jippi! Cavalier søtet med sukrin og stevia i Norge!


#2

Mariann S sa for siden:

Var innom SunKost her også forleden dag, dei hadde ikkje fått inn enda... men snart :)


#3

Lavkarboforlivet sa for siden:

Jeg var en kjapp tur innom Sunkost på Amfi i Ørsta igår, endte ikke opp med å kjøpe noe. Men fant faktisk konfekt fra Cavalier med stevia, la ikke merke til om det var kommet med de andre sjokoladene, men det må jeg sjekke neste gang. Dette er jo kjempetopp, og om de smaker godt i tillegg er det jo helt fantastisk!:)


#4

Jabba sa for siden:

Den store godteributikken i Kristiansand (vet ikke hva den heter) selger også Cavaliersjokoladen søstet med Stevia. Den hvite sjokoladen er best synes jeg, de andre smaker ikke søtt nok for meg....


#5

sylwester sa for siden:

Med så mye sukker i den så er det vel strengt tatt en erstatning for Freiaprodukter heller enn Maltitolvarianter?


#6

Lillemy71 sa for siden:

Jaha og hvor kom det sukkeret fra?




#9

Photobscura sa for siden:

Nå inneholder jo ren kakao ca 15 gram karbohydrater, da.


#10

Dietta sa for siden:

Ikke sant :)
Forøvrig er det jo spesifisert at det er "0" sukker.


#11

Photobscura sa for siden:

Jeg tenker mer 0 "sukker". Kroppen gjør jo ikke store forskjellen, selv om den nok tar opp karbohydrater fra kakao langsommere enn rent sukker, så er det fortsatt sukker for kroppen. ;) Helt absolutt karbohydratkarbofri sjokolade av en viss kvalitet må vel strengt tatt sies å være naturstridig. (Les: hauger av diskutable fyllstoffer. ;))


#12

Dietta sa for siden:

Mulig vi snakker litt rundt hverandre her når det gjelder hvor mye sukker det er i denne. Jeg snakker om tilsatt sukker (altså raffinert) som søtning, ikke det sukkeret som kroppen får fra kakao etc.
Veldig synd forøvrig, at det ikke finnes totalt karbofri sjokolade. Det hadde vært noe det :p


#13

Lillemy71 sa for siden:

For å presisere:

Cavaliersjokolade med stevia er IKKE tilsatt raffinert sukker, men ulike ingredienser (f.eks melkepulver) for de ulike variantene vil naturlig nok gi ulikt med kh. Det vil si at de lyse variantene og variantene med frukt vil være blant de med mest kh, men fortsatt ikke fra tilsatt sukker.

Jeg leste hele bloggen og det ene eksemplet som er gitt der er jo en av "verstingene". Det er fortsatt ikke rent, tilsatt sukker i baren, det kommer fra melkepulveret for det meste. En slik bar som er på 40 g vil inneholde 7 g kh og er dermed milevis fra Freia/Nidar alternativene, men vil selvfølgelig ikke være noe for dem som ligger veldig lavt i kh.

Selv sverger jeg til disse siden de ikke påvirker blodsukkeret mitt noe særlig, spiser jeg derimot et par rute mørk sjokolade med sukker, fyker det i været selv om det ikke er så mye mer kh totalt. For meg betyr det en del hvor kh kommer fra, jeg ser rett og slett en del på GI også ikke bare totale antall kh.


#14

Dietta sa for siden:

Da er vi helt på nett Lillemy :D


#15

Lillemy71 sa for siden:

Vi pleier stortsett å være det vi :D


#16

Dietta sa for siden:

:ja:


#17

Photobscura sa for siden:

Neida, ikke som en korreksjon av det du sa, i blant føler jeg bare for å presisere akkurat det der med hva som mange tenker på som sukker, og hva som faktisk rent praktisk er det. ;) Til glede for nye lesarar! ;)


#18

Dietta sa for siden:

Ja, det er viktig Photo. Mange forstår ikke det at mye av det vi spiser faktisk blir behandlet som sukker av kroppen, selv om det ikke er sukker vi spiser ;)
Godt at du tar det opp, for det er faktisk både viktig og mange som ikke er klar over dette :)


#19

Photobscura sa for siden:

Ja, ikke sant. Når folk sier de ikke rører noe som helst av sukker, men fortsatt har tre brødmåltider om dagen sukker jeg litt dypt.
På den annen side er det ikke sånn at alle karbohydrater er "slemme". De i kakaoen tar jeg til meg med glede! Det er så mange helsefordeler i kakao ellers at det gjør ingenting. Men jeg tror vi skal være klar over dette når vi spiser sjokolade.
Når det gjelder trådets tema, hurra for sjokolade med stevia! Dumt med melkepulver, forsåvidt. Men jeg kommer nok til å teste en. ;)


#20

Lillemy71 sa for siden:

Det er langt i fra alle som har melkepulver. Det er en ren mørk og en mørk med litt bær som jeg synes er nydelig. Ellers er ikke ingrediensene så ille. Denne sjokoladen virker ikke mye på meg kontra mørk freia, selv i små mengder


#21

Photobscura sa for siden:

Ah, men så bra! Får ta meg en tur på Sunkosten på Løkka en av dagene og sjekke! De har overraskende bra utvalg på ting som passer perfekt for oss lavkarbere! :D




#24

nonta sa for siden:

Det stemmer at ingen av sjokoladene er tilsatt sukker. Jeg tok vel det som en selvfølge at folk forsto det :p

Jeg vet jeg dro frem en av de verste sjokoladene med prailine milk, men det var bevisst, fordi det er så lett å tenke at når den er søtet med de riktige stoffene er det nesten ikke karbo i. Jeg fikk selv en liten "UPS" da jeg leste bakpå, og det er jo viktig å være klar over. Jeg ser også at jeg kunne presisert hvor lite det er i den mørke... Har lagt inn en kommentar på slutten nå. Takker :)

Jabba: Den store godteributikken, tenker du på den i krysset Markens og Henrik Wergelandsgate ( masse busser, rett opp fra Jernbanen/ bussstasjonen)?

Jeg er for øvrig ingen tilhenger av hvit sjokolade... Smaker godt, og det er jo fint med deilig mettet kakaofett, men er jo så mye godsaker som mangler når ikke man får alle de gode stoffene fra kakao... Karbo fra kakao er jo bedre enn karbo fra laktose.

  • Rå kakao enda bedre. Noen som vet om råe kakaobarer søtet med Stevia/sukrin? DET står på ønskelisten det :D

#25

Lillemy71 sa for siden:

Desverre, man må aldri anta noe slikt.... ser jo hvordan det gikk i tråden her :rolleyes::D

Lage selv? :_plystre: :D
Vet ikke om at det finnes, men vet mange som lager selv i ulike oppskrifter.


#26

Rin sa for siden:

Der på hjørnet Markens/Wergelands så i alle fall jeg fullt cavalier-utvalg, og i tillegg steviasøtet Balance-sjokolade. (Et annet merke som jeg ellers oftest finner hos tyrkersjappene rundtomkring.)

Ellers så, tja, jeg ville nok ikke ha valgt stevia-cavalier hvis jeg fortsatt følte meg tryggest med streng karbotelling, men nå er jeg forsåvidt mer opptatt av hva jeg tåler - og da er den et fint alternativ. Den gir meg verken sukkersjokk (som jeg merker veldig fort når jeg først får i meg noe galt) eller klassisk sukkeralkohol-ubehag.

(Jeg er ikke sikker på om jeg vil velge stevia-cavalier fremfor en "vanlig" 88%-sjokolade, feks - men det blir jo smak og behag mer enn noe annet.)


#27

Photobscura sa for siden:

Ok, da har jeg prøvd! Ble for det første litt skuffet, da den eneste mørke sjokoladen var såkalt "light", og var da en smule fettredusert. Men greit nok. Den var helt ok! Litt for søt til å være "mørk" sjokolade (min 55%). Og fyllet (vaniljekrem) var litt såkvalmt. Kjente dog fortsatt litt av sukrinsmaken som jeg synes er nokså heslig, dessverre ... De eneste de hadde på Sunkosten jeg var på var denne, den med praliner, og en mørk med noe bær i, men jeg synes i grunn ikke frukt og bær hører hjemme i sjokolade, så da ble det denne. Terningkast: en sterk 3-er.


#28

Bik sa for siden:

Har testet ut melkesjokoladen med hasselnøtter som var den eneste som de hadde igjen på helsekost. God, men tror jeg reagerer litt på hasselnøtter. Så jeg har ikke spist så mye av den. Har nå bestilt noen flere, både hvit og mørk. Greit å ha på lur, for å ha til kaffen når de andre putter i seg høykarbokaker ol, eller i sekken på tur.
Ellers så prøver jeg å tenke at sjokolade kun skal være til kos. Vi som sliter og har slitt med vekta skal jo prøve å få fokuset bort fra det å putte noe i munnen til en hver tid ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.