Har endelig begynt på diett og er supermotivert og vil gjerne gå ned hvertfall 20 kg på 8 mnd. Om det er mulig? :p
Fikk en diett av noen jeg kjenner som har brukt den, og de gikk ned nesten 5 kg på litt over en uke. De fikk mye mer energi og fikk faktisk smilehull i fjeset de aldri har hatt pga de gikk ned i vekt. Man kan jo selvsagt ikke gå ned så mye hver "uke", men kroppen reagerer vel i starten da. Men det jeg lurer på om det er en bra diett eller om dere anbefaler noe annet?
Dietten går generelt ut på å spise det som inneholder under 10g fett og under 6g karbohydrater pr 100 gram. Men så har man en fast "karbodag" i uka der man kan spise "mye" karbohydrater, men fortsatt lite fett. Som loff, smågodt (men ikke sjokolade) osv for å få opp forbrenninga. Og man må også gå turer eller trene 3-4 ganger i uken (selvfølgelig!).
Har begynt idag og kastet alt jeg hadde i kjøleskapet og skapet, og den nye handlen endte med: Kyllingfilet, kyllingkjøttdeig, blomkålsupper, blomkål, egg, tomater, fryst wok pose med bare grønnsaker (findus - classic), ekstra lett melk, fløtesaus (toro pose. innholdt meget lite karbo og fett, ferdig laget, utrolig men sant, for meg hvertfall :p), mager kjøttpølser uten skinn, taffelvann fra rema 1000 (såklart! blir fort lei av vanlig vann), mager kesam (greit med litt mer smak på ting), skyr (yoghurt, som mellommåltider), 1 cal per spray fray light solsikkeolje sprayflaske.
Valgte også å kjøpe chili og grønn te der det skal hjelpe kanskje hvertfall litt å få opp forbrenninga.
Noen som har noe å komme med på dette? God eller dårlig idè?
Du kan ikke spise både lite karbo og lite fett samtidig! Hvor skal kroppen hente energien sin fra da? Så jeg ville satset på mer fett, og passet godt på at total karbohydratandel i løpet av dagen ikke blir for høy. Den høykarbodagen har jeg heller ikke noen tro på, når kroppen har omstilt seg til å brenne fett i stedet for sukker så vi en slik dag ikke føre til annet enn smerter og oppblåsthet.
5 kg på en uke? Da er minst 4 kg av disse vann! Inspirerende, men vannet kommer fort tilbake om du begynner å spise karbo igjen. Du kan ikke forvente å klare mer enn 0,5-1 kg vekttap i uka i snitt, om du er flink med kosthold og trening. Men om dine 20 kilo tar 8 eller 10 måneder, hva betyr vel det i forhold til et helt liv?
Høres ikke ut som en kjempeide,hvertfall ikke med den ene dagen der. Tror bare kroppen blir forvirra.. Nå kan ikke jeg alverden om dette,men dette hørtes ikke riktig ut..
Haha. Men åhh, noen som har tips? Hvorfor går man fort opp igjen om man fortsetter kostholdet med å spise egg, kylling, grønnsaker osv.. det er jo ganske normal sunn kost? Er det ikke det da? Og om man går 4-5km turer osv flere ganger i uka (for en kropp som ikke er vandt til å gå noe særlig). De dagene jeg har holdt på nå har jeg spist 4 måltider om dagen og er bare vandt til å spise ett om dagen før (om kvelden), og har bare spist 794 kallorier om dagen mens det er regna at jeg skal ha 2200 kallorier om dagen..
Energien vil du nå i hovedsak få fra proteiner. Kan ikke si at det er så ille diett, men personlig ville jeg droppet ferdigmat og pølser til hverdags.. mager eller ikke. Tror også at jeg hadde droppet smågodt på karbodagen, bare fordi etter å ha gått på diett ganske lenge, og bare sakte miste kiloene, så vet jeg at litt snop fører fort til litt mer. Velg heller frukt, eller smoothie. Bare for ikke å gi kroppen kun tomme kalorier. Tro meg, det er lett å få ukontrolert karbosug, om du tillater deg snop i starten.
Unn deg heller det snopet, en gang etter at du er kommet godt inn i programmet og ved sosiale anledninger, så du ikke overspiser på sofaen :) (Snakker av egen erfaring her gitt ;))
Men i de pølsene var det bare 9 gram fett og 5 karbo pr 100 gram, det er jo ikke så mye. Men uansett, man får jo litt fett og karbo av egg, kylling, de pølsene da (hehe), skyr, tomater, brokkoli ++, kesam, cottage cheese, og svinestrimler osv..
Men leste litt lengre ned på den siden der, og da sto det fra han ene lederen av siden eller noe at man bare skal ha oppkarbingsdag om man har lavfett prosent, og det har ikke jeg da! :eek: Så kanskje best og ikke ha det?
Også kjøpt noe proteinmilkshake pulver som man i nødstilfelle kan bruke som mellommåltid om man ikke rekker noe annet. Fikk faktisk med CLA Advance (2 bokser) når jeg kjøpte det + 1 boks med grønn te og chili tabletter med koffein eller noe. Det skal visst øke forbrenninga eller noe, vet ikke om jeg har helt troen på sånt men.
Når det kommer til pølser og ferdimat som kommer på pose tenker jeg mest på kvaliteten av maten og ikke kun innhold av kalorier og karbo å sånn.. heller litt mot ren mat kategorien antageligvis. Men det er forskjell på hva som er hverdags, og hva man spiser en travel dag, eller en dag man bare mangler totalt energi og oppfinnsomhet til middag :) Det er også bare min mening.
Har vel bare lest om psmf.. og der er det i hvert fall ikke anbefalt med karbodag så ofte som en dang i uken om man har mange kilo å miste.. Når du kommer inn i kosten er det ikke sikkert at du føler behov for en sånn dag heller :)
Nei føler ingen behov for karbo dag, så blir ikke det :)
Men lurer på en ting, rema 1000's blomkål- og brokkoli grateng er super god, men er med ostesaus i. Og står på innholdet at det er 5g karbo og 5g fett pr 100g, syns det er litt rart?
Beklager om jeg er litt krass nå, men om du tror du skal spise 700 kcal av de ca. 2200 du trenger over lengre tid er du særdeles feilinformert. Dette er en krasj-diett som vil føre til jojo-slanking, akkurat som alle andre tåpelige krasjdietter.
Resultatet av et så lavt energiinntak vil være at kroppen tærer på musklene, som gir lavere forbrenning. Dette gjør igjen at du vil gå opp i vekt når du øker kaloriene, og du vil øke kaloriene enten du sprekker eller trapper opp. Å leve resten av livet på tilsvarende mengde energi som det en 3-4 åring trenger er ikke akkurat veldig holdbart.
Skal du ha krasjdiett er PSMF (Protein-Sparende Modifisert Faste) som ble linket til lengre opp her den eneste gode løsninga, gjerne kombinert med styrketrening for å motvirke nettopp tap av muskelmasse. Dette er dog beregnet på folk som er i god form og skal skrape av sine siste kilo.
Skal du ned 20kg og ikke minst holde dem av er du nødt til å finne noe som fungerer i lengden. Anbefaler deg på det sterkeste å lese "Slank deg med Ketolyse" av Dr. Andersen eller "Frisk med Lavkarbo" av Dr. Hexeberg for gode og håndgripelige råd, oppskrifter og dags-/ukesmenyer du faktisk kan leve med i mange, mange år.
Hehe, hmm. Ja, takk for svar uansett!! Gått ned 5 kg siden tirsdag! :eek: Håper det fortsetter..
Får i meg ca 45-50g karbohydrater pr dag, og ca 50g fett. Og ca 200g proteiner pga og ikke miste muskelmassen, går også 4-5 km tur hver dag. Synes jeg liksom spiser normalt jeg da, omelett og melk til frokost, kylling/skyr/egg/omelett til lunch, svinestrilmer eller kyllingfileet med wokmiks til middag og kvelds f.eks og gjerne en skyr som mellommåltid.
Spiser jo mer nå enn noen gang.. Før spiste jeg normalt sett en gang om dagen! Lagde hjemmelaga pizza, lasagne eller noe på kveldene bare og var så sulten og hevde innpå. Hendte jo jeg også noenganger var innom ett sted å kjøpte pølse, nuggets eller noe også tidligere på dagen!
Men nå spiser jeg jo 3-4 måltider om dagen og bruker mye mer penger på mat enn før, og spiser meg jo mett! Ligger nå ca på 1300-1500 kallorier om dagen..
Hva er det som haster? Jeg tror det er lurere å spise lavkarbo og gå ned en halv kilo fett om uka istedenfor å gå på en ekstrem diett som lover mer enn den kan holde.
Det fine med å ta en halv kilo i uka er at du blir vant med hvordan du skal spise det meste av året og bli vant med det. Når det ikke er så ekstremt så orker du å ha det sånn utover noen uker uten å sprekke. Det lønner seg på langsikt :)
Synes i grunnen kostholdet ditt høres greit ut jeg, litt mye proteiner på lang sikt (kan være hardt for nyrene?) kanskje. Du kan ikke regne med å gå ned 5 kg i uka fremover nei. :) De fleste av de 5 er nok vann, men noe er fett også.
Jeg ligger på ca. 1350 kcal/dag, aner ikke gram kh, men jeg spiser noe ryvita knekkebrød og belgfrukter og tenker ikke på å telle kh, men ser (på vektned.no) at jeg spiser mer fett enn kh selv om jeg overhodet ikke går inn for det! Jeg skjønner egentlig ikke hvordan folk klarer å spise så mye kh som langt over 150 g pr. dag...
Det høres straks bedre ut! Dog vil jeg anbefale deg å øke litt på fettet. Du sier du skal ned 20kg, og en normalvektig kropp trenger rundt 2000-2500kcal per dag. Med andre ord bruker kroppen din enda mer, og kaloriunderskuddet bør helst ikke være på mer enn 500kcal per dag. Det er faktisk ei grense for hvor mye energi en kg fett klarer å levere fra seg i løpet av et døgn (husker ikke helt hvor mye, 70kcal per kg?) og kroppen må ha energien den må ha, ergo taes energien fra f.eks. muskelmasse.
En ting jeg bare må spørre om. Når du sier 200g proteiner, mener du faktisk 200g proteiner, eller 200g kjøtt? For å få i deg 200g proteiner må du nemlig spise f.eks. 1.1kg kjøttdeig..
Hold deg borte fra lettprodukter slik at du får i deg nok fett, så blir nok dette bra! Og ikke overdriv proteininntaket. Bortsett fra dette virker det som om du er inne på et bra spor;-)
Jeg mener 200g proteiner :D (:eek:), spiser jo egg, kylling, grønt, hele dagen... + alt i en vitamin og omega-3 kapsler. Det blir jo en del proteiner av det.. :eek:
Var på fylla på lørdag, og lagde tyrkisk pepper shot, så gikk opp 1kg ekstra IGÅR (?), dritt, men heldigvis ned igjen idag! :D Hvorfor gikk man ned dagen ETTER dagen derpå? :p
Hadde vodka og putta oppi en tyrkisk pepper pose :P var vist 140 karbohydrater i en pose eller noe.. vilt.. men sikkert best med vodka og fun saft eller vin ja.. er ikke noe glad i rødvin men hvitvin går jo fint da :D
Jeg har på en måte funnet ut det jeg liker best som jeg kan spise, så det blir mye av det samme, men er ikke helt lei enda. Eller av egg så!!! Hehe :cool: På en normal dag vil jeg si at det ser ut cirka sånn her:
Frokost:
Eggrøre, omelett eller stekt egg (3 egg), med krydder på
Litt agurk og noen cherry tomater
Eventuelt noen pølsebiter ved siden av, av go og mager wienerpølser fra gilde eller go mager kjøttpølse uten skinn (pleier ikke ha pølse inntil da, men mange vil ha kjøtt).
Eller en Dobbel 0% yoghurt ved siden av!
Lunch:
Jeg pleier å være stresset på disse tider, og ikke i anledninger til å kunne lage noe selv, så jeg pleier å kjøpe meg en salat i butikk, med feks salat, kylling, litt skinke, løk, tomat, egg, minimalt ost, agurk, ikke dressing.
Hvis ikke, så kjøper jeg meg en halv kylling i varmdisk, og lar vær å spise skinnet! Hvis jeg har mulighet til å lage mat selv så vil jeg helst ha tomatsuppe (fra coop prix, ingen karbo), eller steke meg et par kyllingfileer med litt grønt inntil!
Middag/kvelds:
Her går det for det meste i det samme nå om dagen siden jeg er blitt lei den første retten som jeg spiste hele tiden som var kyllingfileet/strimler, findus wok classic og toro fløtesaus (bare litt, men er bare 4-5g karbo pr 100g saus, så tar litt for smaken sin skyld! det virker hvertfall!).
Men nå om dagen spiser jeg for det meste kjøttdeig av svin fra nordfjord, ca 300-400g, kommer litt ann på hvor sulten jeg er, ca 250g rema 1000 frysepose med blomkål og brokkoli + ca 1,5 dl fløtesaus!
Dette er det jeg pleier å spise til normalt! Og blir ikke lei! :) Har ikke trena siden romjula heller pga det er så kaldt nå, men starter igjen snart med gåturer hverdag, og da pleier det å gå enda fortere ned! :)
Jeg hadde en lignende diett når jeg gikk ned mine kg, en kombinasjon av lavkarbo, men også lavkarbo som medfører at man spiser både lite karbohydrater og lite fett. Da er det jo proteiner man må spise :) Spiste ca 1300 kcal hver dag, selv om jeg da var sulten når jeg la meg merket jeg tydelig at jeg ble mye mettere når jeg spiste masse proteiner. Så uansett om man vil kalle dette en ekstremkur eller ikke, det fungerer raskt og er det noe som er motiverende er det raske resultater spør du meg! Det er heller ikke noe man skal gjøre hele livet, selvfølgelig. Ingen har skade av det en periode. Å begynne å spise vanlig for for meg ikke noe problem, så lenge man passer på å øke matinntaket gradvis! En ting som også irriterer meg er at folk sier at når man begynner å spise "normalt igjen" vil man legge på seg alt igjen. Men hva er normalt for en person som veide 100kg? Selvfølgelig kan man ikke gå tilbake til det samme kostholde man hadde før, det er jo derfor man ble så stor i utgangspunktet. Jeg følte at min kombinasjon av psmf og periodisk faste funket utrolig bra, og jeg vil faktisk anbefale det jeg og!
Kjempe bra sagt! :) Ja, funker som bare det.. Noen sa det ikke var lurt å gå på mer enn 3 mnd i sammenheng. Hvordan vil du anbefale kostholdet i en "pause" fra denne dietten?
Hvorfor skal du ta pause? Altså hva er det logiske med å ta pause fra lavkarbo? For mange er det dette som er den normale kosten, de tar ikke pause fra ketose, det er normalen. Folk har levd i ketose gjennom mange år uten at de har behøvd å ta pause. At man sprekker eller føler man bare må, er en helt annen ting. Men at man helt seriøst trenger å ta pause, det tror jeg ikke noe på. Jeg kunne veldig fint tenkt meg å være foruten den ukelange sprekken i august og den på 6 dager nå i jula, grøss.
Et vanlig lavkarbokosthold er det ingen grunn til å ta pause fra. Men det maulie går på her er en ekstremdiett, som kroppen ikke har godt av i det lange løp. Så da kan en pause være på sin plass. Jeg foreslår at du øker fettmengden i pausen din, men fortsetter å holde deg lavt på karbo. Så får du også sett hvordan kroppen reagerer på "normal" fettmengde i samme slengen...
Nei, ketogen kost. Spiser du fryktelig lite fett? I såfall er det jo ikke hel som anbefalt, som den kimkindietten der folk ble skikkelig dårlige og en døde.
Så spiser du lite fett, så ville jeg nok tatt perioder med mere fett, men fortsatt ketogent. Om du fortså? Altså, ikke gå ut av ketose, men spise skikkelig ketogen mat.
Ketogen mat uten fett er jo ekstrem lavkalori..
100g protein= 400kalorier
20g karbo= 80
Om man da legger på 100g fett som gir 900kalorier, så er man fortsatt på lavkalori, men man får mere fett. 1380 kalorier. For mange er dette for lite, men man får i allefall i seg noe fett. Er det omtrent dete du får i deg, eller kniper du enda mere inn på fettet?
Mulig jeg misforsto deg, for jeg trodde du spiste vanlig ketogent, men har lest tråden din en gang til, og får inntrykk av at du spiser lite fett også. Og da har jeg svart på feil grunnlag. I såfall beklager om jeg forvirret deg.
Sikker på at du ikke er i ketose? Ketose er ikke ensbetydende med lite karber. Ikke uvanlig med ketose om man spiser lavkalori heller. Og mange er i ketose til over 30g karber.
Ikke at det spiller noen rolle, men det er faktisk mulig du er i ketose.
Nå trenger jeg litt hjelp her! Begynte på søndag ved å ta pause fra min diett, for og fortsette med lavkarbo en stund. Etter mandags morgen (veide meg idag, om morgenen, før mat og etter dobesøk!), så har jeg gått opp ca 1 kg etter jeg starta å spise mere fett, men fortsatt minimalt karbohydrater. Det jeg kommer på som jeg har spist er Imse's pizzabunn, kjøttdeig, hakkede tomater, krydder, ost, litt peppes rømmedressing (1-2 karb per 100g, tar ikke mye), pepperoni pølse, 2 baconburgere i farta fra Ica varmdisk (ikke bra kanskje? leste her at noen gjorde det på farta for var bare fett nesten), smakt ca 20g baconsvor potetgull (uten karbs). Kommer egentlig ikke på mer, lagd rundstykker av mandelmel, egg, ost, rømme, fiberhusk, bakepulver osv som jeg tenkte jeg skulle smake på nå, men blir helt satt ut. Føler jeg bare går oppover, jeg som hadde 400g igjen på mandag til å ha gått ned 20kg, så går jeg bare opp igjen! Ville komme til målet mitt! Hehe! :)
Pepperoni, baconburgere og baconsvor inneholder mye salt og salt binder vann og det gir vektøkning, men ikke i form av fett, men i vannvekt. Du har neppe lagt på deg en kg fett på to dager. :)
Så fort og mye som du har gått ned de siste to månedene så må du tåle at det tipper litt andre veien iblant også! Men som TrillTrall skriver over, dette er vann og ikke fett. Så bare slapp av, vann forsvinner igjen av seg selv...
Tåle? Ja, herregud gjør a det. Stiller spørsmål om det har noe med kostholdet nå å gjøre siden jeg har en pause fra det andre. Du klager rundt her, er vel ikke den første som lurer på hvorfor du har så spydigheter her inne.
Men de har jo rett her både index og Trilltrall, du har gått ned mye kjempefort. Det er en realtitet at vekttapet kan stoppe opp litt mens kroppen tenker seg om. Utrolig kjipt når man står oppi det, men det gjelder å bite tenna sammen og takle det.
Og du har helt klart ikke gått opp 1kg fett på noen dager, det er ikke mulig rett og slett. Sannsynligheten for at det er vann er veldig stor, og vann ødelegger ikke for fettforbrenningen, det er bare litt irriterende å se på vekta, da det kan se ut som om man ikke går ned i vekt, selv om kroppen brenner fett på harde livet.
Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hørte noe spydig i denne uttalelsen fra index... Kanskje jeg går glipp av noe.
Og Maulie, jeg syns vektnedgangen din har vært flott! Og at stakkars kroppen må få komme seg litt. Er i samme fase selv og vet hvor frustrerende det kan være...
Neida, hehe, men har lest på to andre tråder også der folk har nevnt kommentarene dine bare :) Og jeg søkte liksom etter et svar jo, men ikke bare sånn "Må ho tåle det her.. "blabla.. :)
Et godt argument for å tilføre mer fett i kosten enn tradisjonelle lavkaloridietter er at fler av fettsyrene kroppen trenger er essensielle. Det vil si at kroppen ikke kan danne disse fettsyrene selv (f.eks. omega 3 og 6), men må få det tilført via kosten. Ved å dekke kroppens behov for essensielle næringsstoffer innbiller jeg meg at man unngår mye unødvendig sultfølelse, og at kroppen fint vektregulerer seg selv.
Mange overvektige spiser svært næringsfattig mat. Energirik, men næringsfattig. Jeg tror at så lenge man ikke dekker kroppens behov for næringsstoffer vil den gi signaler om å spise mer - for iallefall å få dekket NOE av behovet. At redusert energiinntak er viktig for vektnedgang er vel ikke til å komme utenom, men hvis man ordner dette ved kun å spise MINDRE av den allerede næringsfattige maten tror jeg ikke man kommer utenom en vond spiral med jojo-slanking. Spiser man derimot næringstett mat, opplever mange en sterk reduksjon i sultfølelse, bedre apetittregulering og enklere tilgang til egne fettreserver. Fettvevet er en avgjørende brikke i kroppens endokrine system, som styrer mange hormoner og signalstoffer som forteller oss at vi er sultne eller mette, at vi skal forbrenne eller lagre. Kroppen er tilpasningsdyktig og fleksibel, og gir vi den litt ekstra fett blir den veldig god på å bruke dette som drivstoff. Og det er jo dét man gjerne vil, eller? At kroppen skal ta av den fine opplagsnæringen på stumpen?
Til sist mener jeg også å ha lest endel artikler som peker på at det er krevende for kroppen å bruke protein som hovedenergikilde. Dette må omdannes til energi via glukoneogenese, en prosess som er vanskeligere for kroppen enn fettforbrenning via dannelsen av ketonlegemer i leveren. Den aller enkleste formen for energi vi kan innta er vel karbohydrater som fyller musklenes glykogenlagre - men disse har begrenset lagringskapasitet, og det overskytende lagres som fett.
Nå må de med mer medisinsk kunnskap rette meg om jeg har skrevet noe feil, altså!
Det er ikke min mening å slakte psmf eller kostholdet til Maulie (trådstarter). Jeg ville bare påpeke at (riktig) fett ikke bare er viktig, men helt nødvendig. Så får dere bare bære over med at jeg spekulerer litt ift. apetittkontroll og slikt - dette baserer seg i hovedsak på egne erfaringer :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.