< Tilbake til oversikten

Deilig foccacia.. finner ikke igjen oppskriften

#1

Up_and_down sa for siden:

Prøvde en oppskrift på foccacia for en tid tilbake. Dessverre lagret jeg ikke linken, for nå finner jeg den ikke igjen.. Kanskje noen her kan hjelpe?

Den inneholdt revet ost, mandelmel, og sikkert egg. Tror oppskriften også kunne brukes med sesamfrø. Tror jeg blandet litt av hver. Den inneholdt ikke bakepro eller andre "sære" ingredienser som man ikke finner i dagligvarebutikken. Den ble stekt i liten ildfast form med bakepapir i.

Den som kunne hjelpe meg med en link ville gjort meg superglad!!


#2

senka sa for siden:

Du finner den sikkert på forumet:)likke til:)


#3

Lemen sa for siden:

Gjorde et raskt søk i oppskriftsforumet på foccacia, og fant de trådene her, kanskje det er den av disse? Vær obs på skrivemåten når du søker. Foccacia kan (feil)skrives på flere måter, så sikkert mulig å ikke finne en tråd man leter etter om man søker med feil skrivemåte i fht det som står i tråden.

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=42233&highlight=foccacia
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49574&highlight=foccacia
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47649&highlight=foccacia
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14460


#4

Gracella sa for siden:

Denne er i alle fall kjempegod!
(Poster "hele" innlegget)

tirsdag 15. juni 2010
Focaccia
Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift på Makronellas blogg Mitt Hemmelige Liv. Gå og ta en titt på bloggen hennes. Jeg garanterer at du finner oppskrifter som frister der.

Focaccia er et italiensk brød som er smaksatt med krydderurter, havsalt, olivenolje og gjerne ost, tomater eller andre typer grønnsaker. Brødet kan spises som en rett i seg selv, eller som tilbehør til andre retter, som for eksempel til suppe. Selvfølgelig er focacciaen egentlig laget av mel og gjær, men dette alternativet laget på malte sesamfrø er etter min mening et veldig godt alternativ.

Brødet er laget etter de samme prinsippene som solsikkebrødet, bare at solsikkekjernene er byttet ut med sesamfrø. Jeg vil også gjerne ha litt tykkelse på focacciaen, så hvis du bruker samme langpanne som til solsikkebrødet ville jeg doblet eller tredoblet oppskriften. Selv lager jeg focacciaen i en mindre form, type ildfast form, for å få den tykkelsen jeg vil ha.

I denne oppskriften har jeg smakssatt brødet med rosmarin, oliven, parmesan og chorizo. Det var det jeg hadde tilgjengelig i skapene mine denne gangen. Du kan velge å gjøre det annerledes. Se for eksempel hvordan Makronella har gjort det.

Focacciobrød av sesam

Til en røre som er passe stor til en ildfast form:
(tror min er 20x20 cm. Er formen større, blir bare brødet lavere)

3 egg

75g kremost

1/2 dl fløte

2 dl sesamfrø

1 ss fiberhusk

1ts bakepulver

litt salt & sukrin

olivenolje

litt havsalt

rosmarin (kan byttes ut med andre krydderurter)

oliven (kan sløyfes)

litt revet parmesan (kan sløyfes eller byttes ut med for eksempel feta)

noen skiver ekte spansk chorizo (kan byttes ut med for eksempel soltørkede tomater)


Sett ovnen på 175 grader.

Mal sesamfrøene i blenderen, eller med en stavmikser. (trengs egentlig ikke, men konsistensen blir bedre når frøene males)

Tilsett egg, ost, fløte, bakepulver, litt salt og sukrin til de malte sesamfrøene og bland godt. Tilsett deretter fiberhusken og bland videre.

Dekk en ildfast form eller en liten langpanne med bakepapir. Hell røren over i formen.

Strø rosmarin, havsalt, parmesan, oliven og chorizobiter (eller det du velger å smaksette brødet med) over brødrøra. Avslutt med å dryppe god olivenolje utover røra.

Sett brødet i ovnen og la det steke i ca. 30 minutter.

La det avkjøles litt før du skjærer det i passe store porsjonsstykker.


#5

Up_and_down sa for siden:

Var dessverre ikke noen av disse, men får bare forsøke en annen. Ble så lykkelig når jeg fant et supergodt brød til suppe, til å fylle med pålegg etc. Kan selvsagt bare eksperimentere meg fram med revet ost, egg, mandelmel etc.. men redd det kan bli mange mislykkede forsøk før jeg kommer i mål.



#7

Up_and_down sa for siden:

Takk for gode forslag. Var nok ingen av dem. Får bare prøve meg fram tror jeg.


#8

Up_and_down sa for siden:

Kom endelig på hvilken dag jeg hadde laget det.. og da klarte jeg, ved å finlese logg på to PCer å finne det ut :) Stod ikke som foccacia, men loff, derfor det var ekstra vanskelig.

Brukte en blanding av mandelmel og sesamfrø fordi jeg ikke hadde nok av hver.

Oppskriften finner du her. Jeg hadde litt ekstra krydder oppå. Den ble utrolig god og funket utmerket påsmurt som foccacia :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.