< Tilbake til oversikten

Opplysende oppsummering

#1

fjordtroll sa for siden:

Martin H. Inderhaug skriver godt om matkulturer og evolusjon. Han skriver bl.a:

"Paleopatologer studerer tegn på sykdom i rester etter mennesker fra eldre tidsperioder. Deres generelle konklusjon er at det kornbaserte kostholdet førte til en rekke helseskader: folk ble lavere av vekst, barnedødeligheten økte, levealderen ble lavere, og infeksjonssykdommer, jernmangelanemi, osteomalasi og andre defekter i skjelettdannelsen, tannråte og tannemaljeproblemer forekom hyppigere. Riktignok var faktorer, som tettere bosetning og lettere smittespredning også medvirkende. Imidlertid er det ikke urimelig å anta at kornet har spilt en stor rolle."

Flott kortversjon for oss som prøver å spise mat vi er evolusjonært tilpasset.

Resten av teksten finner du her:www.smartinder.com/2012/09/27/hvorfor-og-hvordan-sunn-mat-henger-sammen-med-kultur-og-tradisjon/


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.