Mannen i huset her spiser som en hest om dagen. Grunnen er at han har sluttet å røyke (mener han selv i allefall).:rolleyes:
Han blir rett og slett ikke mett. Han har med seg opptil 8 (!) brødskiver på jobb.
Jeg har prøvd å ymte inpå om at han kanskje burde spise en mer energirik, lavkarbobasert lunch for å holde seg mett lenger siden han har så lange arbeidsdager (reiser hjemmefra kl 6.15 og er ikke hjemme før 17.30).
Han spiser et par skiver til frokost og så har han altså med seg et halvt brød med minimalt med pålegg til lunch.
Men det er jo ikke nok. han blir sulten og klarer ikke stå imot å kjøpe noe på veg hjem. Da blir det vanligvis en stor kebab med tilbehør, en 200g sjokoladeplate eller et par "tebrød" som de kaller wienerbrød her i Bergen (blir de sunnere av å kalle dem noe som høres ut som rundstykke istedenfor kake?)
Jeg har foreslått middagsrester, mer pålegg, majones osv, men han liker ikke kald middag, vil ikke ha klissete mat og vil helst ikke skille seg for mye ut... (er vist litt tabu det der blant menn (?)):confused:
Er det noen som har noen forslag til energirik (mye fett og protein) lunch som ikke må varmes, kan spises som fingermat uten gaffel og serviett og som passer inn i studentøkonomien?
Han liker ikke kaldt egg i noen form heller, og han vil ikke ha få brødskiver med mye pålegg fordi det vistnok er "vanskelig å spise" :confused:. Han liker ikke kald kylling eller kald fisk/kjøtt.
Probelmet er jo at mannen har begynnt å elegge på seg. For han har jo doblet lunchpakken sin + at han eter snop, kaker og junkfood mye oftere enn før.:(
Hvis han ikke vil selv, er det absolutt ingen ting du kan gjøre for å hindre ham i å spise seg dobbelt så stor. Dette er noe han må ta ansvar for selv, og så må du bare være der for å bakke ham opp så godt du kan. Hvordan ville du ha likt det om han hadde satt deg på diett fordi han syntes du var blitt for tykk?:eek:
Klart det er han som må ville og klart det er hans ansvar - men, jeg opplever bare at trådstarter ønsker å hjelpe gutten til å finne andre alternativ slik at han unngår kebab, sjokolade og wienerbrød etter jobb;)
Jeg skjønner det, men jeg ser også at føringene blir så mange og så rigide at det er vanskelig å gi noen praktisk hjelp uten at vedkommende er villig til å fire på noe av ønskene.
For å si det sånn - dersom man gjennom å ta med seg noen kalde karbonader på jobb kan unngå kebaben på vei hjem så har man billigere mat, men man kan ikke oppfylle ønskene om
ikke kald middagsmat
spises med fingrene (kommer an på preferansene, seff - jeg spiser gjerne kald karbonade med fingrene, men folk flest gjør det ikke)
ikke skille seg ut
Jeg ville gitt mannen boka "Wheat belly" - og derigjennom gitt en teori på hvorfor mer brød for veldig mange bare gir økt apetitt... ikke mer metthetsfølelse.
Uansett kan man ikke endre folk som ikke er motiverte for endring - og jeg oppfatter de rigide rammene som en beskjed om at status Q er å foretrekke? Dessverre har jeg ingenting å bidra med innenfor gitte rammer.
Litt vanskelig spørsmål,så mange ting som falt ut....
Hva med nøtter,spekemat,små spekepølser,suppe i et skrulokk glass som man kan drikke kald,grovere brød med masse pålegg.
Hm....litt av en nøtt dette,skulle jo helst ikke være dyrt heller:D
Fortell oss hvis dere finner på noe lurt.
Det er ikke gøy å se en man er glad i legge på seg.Men veldig vanskelig å vite hva man kan gjøre.
Hva med å bytte ut høykarbobrødet med et lavkarbobrød(f.esk fedon, eller møllerens), og så ha med pålegget ved siden av? tube med majones, bokser med f.eks smør, salami, leverpostei.. osv? og så en kniv da kanskje. Vil i hvert fall ikke bli "klissete" mat av det!
Pølse på termos. Ellers blir det jo salater med masse proteinrikt og gode, fete dressinger. Kan jo varieres i det uendelige :) Trenger gaffel og serviett, da.
Heisann, og beklager at jeg ikke har fått svart dere... måtte låne bort pc'n til datteren min og glemte å oppdatere her inne jeg :o
Ok for det første; det er HAN som er mest fortvilet - ikke jeg;)
Og jeg vet at det ikke er lett dette... han har alltid kunnet spise greitt til han ble mett uten å legge på seg. Men nå - etter røykeslutt - virker det som om blodsukkeret er mer følsomt enn før. Kanskje apetitten generelt er bedre?:confused:
I alle fall føler han et større behov for mat nå enn før og er mye mer sulten. Samtidig prøver han hele tiden å klare seg på de skivene han tar med seg, men kommer til kort nesten hver dag:(
Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har gått tom for ideer... sist jeg laget lavkarbolunch til ham ble han så forlegen på jobb at jeg fikk beskjed om å ikke gjøre det det mer selv om han bedyret at maten var kjempegod... Mannfolk!!!:rolleyes:
Røykeslutt fører til stress i kroppen. Stress fører til fettlagring, og hos noen gir det i tillegg svingende blodsukker og høyere apetitt. ALtså er det ikke røykeslutten i seg selv som er problemet, med stresset det skaper i kroppen. Først og fremst bør han finne noe (ikke spising!) som avleder oppmerksomheten og demper stresset. For meg funket trening. Kanskje han kan gå en tur? SPille poker med gutta? Mekke bil?
Sutte, tygge - ja til og med pirke tennene.... :D Vel - etter 3. eller 5. forsøk ble han da røykefri han også. Og nå er også tannpirkerne lagt på hylla. ;)
Det er jammen ikke lett å være mann når de blir forlegen av en lavkarbomatpakke :D
Har ikke så mange råd å komme med, men kjenner meg igjen i min egen mann
Er janteloven som slår inn tror jeg... man bør helst ikke ha en flinkere kone eller ha det bedre eller briefe for mye med noe de andre ikke også har...:confused:
Jeg skjønner ikke helt mannen din, jeg.
Være flau fordi han får en lekrere lunsj av kona si, enn det de andre gjør :confused:
Gjengen her er megastolte når de får en for-seg-gjort matpakke med masse godt pålegg, et youghurtbeger med salat / eggerøre med bacon/ litt grønt i staver med en boks dipp og grilla kyllinglår/kyllingvinger/ kotelett / karbonade.
Hvis mannen din er flau over og spise lavkarbo, så tror jeg ikke noe du siere eller gjør hjelper før han vil leve lavkarbo selv.
Men jeg har ikke noe agenda for å få ham til å spise lavkarbo... Jeg prøver å finne alternativer som han blir mer mett av uten at han trenger å stappe i seg 1/2 brød til lunch + 200 g sjokolade + en kebab eller et wienerbrød...
Her hjemme spiser ham stort sett lavkarbo til lunch, middag og kvelds fordi jeg er kokk og trives godt med det, men jobblunch må vist være noe som ikke blir lagt så merke til tydeligvis...:confused:
Jeg hadde nesten samme problemet her med min samboer. Jeg ymtet bare frempå om han ikke begynte å bli litt lei av å kun spise brødskiver.. Nå gjør vi følgende: Ca. annen hver kveld lager vi en stor bolle med salat av kinakål, babyspinat, isbergsalat, paprika, raspa gulrot, agurk, mais og kikerter. På morgenen har jeg en halv boks tunfisk i min salatboks og han har en hel boks tunfisk og et helt egg i sin boks. Det blir da nok mat til hans 9, 12 og 14 pause :) Selv om at før vi begynte med dette sa han at han måtte nok ha med skiver til 9 og 14 pausen, for en salat holdt ikke hele dagen... NB! Jeg vet at mais, gulrot og kikerter øker karboinnholdet i salaten en del, men det passer helt fint for mitt kosthold i hvertfall.
Hm... det var ganske lurt! kansje jeg skal foreslå noe sånnt?:) Vi kan jo samarbeide om hva vi liker best å ha i...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.