< Tilbake til oversikten

Gode pålegg å bruke ved lavkarbodiett?

#1

Lene1970 sa for siden:

Jeg trenger noen gode tips om hva slags pålegg som er best å bruke når man spise lavkarbobrød/knekkebrød.
Jeg er diabetiker, så må være så lite sukker som mulig oxo i pålegget.


#2

smgj sa for siden:

Kanskje du kan finne noen tips i dette forum-rommet: forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=116 og da spesielt i frokosttråden? Selv har jeg dilla på makrell i tomat og tunfisk med majones... men jeg dropper brødet, da.


#3

Lene1970 sa for siden:

Ja, skal ta en titt inn der :-)

Skal ikke ha så mye makrell i tomat - sukker i det. Tunfisk kan jeg ikke fordra !


#4

Carisma sa for siden:

Gå for rene råvarer! Egg, kjøttpålegg (ikke servelat), fisk, ost.
Forsøk å begrense brødbruken, spise heller pålegget uten brød under :)


#5

index sa for siden:

Hvorfor ikke servelat? Med 7gr karbo pr 100 blir det vel sånn ca 0,7g pr skive, ikke så veldig ille det vel? Eller tenker jeg helt feil her?

Jeg spiser verken brød eller kenkkebrød lenger, men litt servelat hender det jeg tar likevel...


#6

Carisma sa for siden:

Fordi de karbohydratene er av verste sort. Billig stivelse fra potet og mais. Karbohydratene skal hovedsaklig komem fra grønnsaker.


#7

Moogie sa for siden:

Makrel i tomat her ikke så mye karbo i seg. Så lenge man spiser masse fisk og minst mulig av den sausen så begrenser man jo inntakket av karboene som sitter jo i sausen. Det er jo faktisk bare 3 g karbo på 100 gr og bare 0,7 g sukker på hele denne greia. Resten kommer nok fra tomater og da er det ikke så farlige karbo. Velg da file, ikke hakket.

Ellers er de jo haugvis av ting man kan spise ;) bare sjekke innhold. Oster i mange varianter, fisk som laks, røkt makrel, kveite osv. De finnes jo også på boks, med litt karbo innhold i sauser, men helt ok når man er på farta. Rene (uten alt for mye stivelse og stabillisatorer osv som det finens mye av i pølser og servelatt) kjøttpålegg som rull og sylte og hamburgerrygg og skinke, salami osv. Egg, både kokt og stekt og omlett osv.

Bruk godt med smør eller f.eks. kokosolje under :) Og ja, det meste kan jo spises uten noe under.


#8

Moogie sa for siden:

ja, det var det jeg også skulle skrive. Ungå stivelse og andre tullstoffer (E) som stabilisatorer og farger osv, som er mye i slike bearbeidete produkter


#9

index sa for siden:

Jo jo. Men 0,7 gram pr skive da! Hvor ille kan det være?

Må innrømme at jeg av og til spiser noen sneier middagsservelat til speileggene mine også. Lettvint, ikke veldig mye karbo og ser ikke ut til å påvirke mage eller vekttap noe særlig. Men ikke ideelt da, så jeg prøver å ikke spise det for ofte...


#10

jvsandem sa for siden:

Her går det mye i skinke, både speket og kokt, hamburgerrygg, diverse oster og smøreoster og egg. Mye egg. :)


#11

sylwester sa for siden:

Nå er det jo slik at jeg bruker en 4-6 skiver med pålegg eller en halv boks makrell i tomat (med minst mulig tomat) på en skive og da vil jo totalt karbo være rundt 10 på et måltid. Isolert sett ikke ille hvis man får i seg en 300+ kcal på det, men ved å velge rene(re) produkter er man jo raskt nede i halvparten.

Å kutte ut lavkarbobrød vet jeg ikke om er så lurt da det at vi får i oss fiber i et måltid veier opp for de få karbohydratene som er i det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.