< Tilbake til oversikten

Hjertekirurg forteller om den virkelige årsaken til hjertesykdom

#1

Lillemy71 sa for siden:

Kom over denne artikkelen:
Heart Surgeon Speaks Out On What Really Causes Heart Disease

Han hevder at prosessert mat, stappet full med bl.a. omega 6 er vår største fiende både i forhold til overvekt og hjertesykdommer og bekrefter (nok en gang) at det ikke er kolesterol som forårsaker hjertesykdommer. Han bekrefter vel det jeg selv har ment i mange år om denne overprosesserte maten som mange lever av og spiser seg syke på.


#2

Dietta sa for siden:

Flott link Lillemy :)
Denne skal vises til et par skeptikere som jeg kjenner: gjett om jeg gleder meg ;)


#3

Lillemy71 sa for siden:

He he he jeg har plastra den over hele facebook og mange har faktisk likt og delt den.

Fikk faktisk en sur kommentar fra en innbitt lavkarber som mener at kh er roten til absolutt alt ondt. Selv mener jeg at det er den overprosseserte maten som er roten til det onde (som det også står i artikkelen), men at den har ført til at mange av oss har blitt syke og dermed må passe på kh-inntaket. Ihvertfall må vi passe på hvor de kommer fra. Selv merker jeg at jeg kan ligge forholdsvis høyt i kh så lenge de utelukkende kommer fra grønnsaker, nøtter og bær og kanskje litt bønner/linser. For meg er GI også viktig jeg ser ikke bare på det totalet antall kh daglig.


#4

Dietta sa for siden:

Enig med du, det er viktig hvor karbene kommer fra.
Tror jeg med hånden på hjertet må innrømme at karbene jeg spiste før jeg la om til lavkarbo, hovedsaklig kom fra halvfabrikata og prossesert mat :o


#5

Lillemy71 sa for siden:

Samma her og mange med oss, og etterhvert som kiloene sneik seg på så blei det nok en del ekstra sukker også som trøst :o:o:o


#6

Dietta sa for siden:

For min del tror jeg vi er ved kjernen til problemet her. Halvfabrikata og prossesert mat åpner for at sukkerheksa får fotfeste. Følte liksom at jeg aldri ble mett eller fornøyd. Da er veien til sukkermaten ikke langt unna heller. Denne følelsen av "tomhet" er helt fraværende på lavkarbo, nå blir jeg god og mett, fornøyd og føler meg "tilfreds" etter å ha spist.

En liten digresjon dette her, men dog en mulig årsak til at folk fortsetter å spise halvfabrikat og prossesert og med hertesykdom som en følge av kostholdet.



#8

Lillemy71 sa for siden:

Faktisk så har jeg lest eller sett noe på Youtube om akkurat det og det er akkurat den teorien mange forskere og leger nå jobber utifra. Finner jo selvfølgelig ingen linker nå, for jeg husker ikke helt hva det var :o

Men det er jo et faktum at en del prosessert mat er "designet" for at vi hele tiden skal ha lyst på mer (bla.a McDonalds) i tillegg til at vi får den tomheten du beskriver og cravings på høykarbo og prossesert mat. Det står faktisk litt om det i denne artikkelen: www.matoghelse.no/artikler/2011/5/en-kalori-er-ikke-en-kalori!/


#9

smgj sa for siden:

Masse av tilsetningsstoffene - selv om de ikke heter glutamat - er "smaksbomber" som gir mersmak... Leser man wheat belly kan man se teorier om hvordan moderne hvete påvirker smaks- og lystsentrene i hjernen. Bitte litt, men hele tiden - se på hvor mye som kommer fra hvete som er tilsetnnger; maltodekstrin (og nesten all malt), gjærekstrakt kan være framdyrket i hvete, modifisert stivelse... hveteprotein... ekstra gluten i bakverk... Sett det i sammenheng med en grusom GI-virkning og det faktum at det er bortimot 100% stivelse.

Om alt dette viser seg å være sant fortjener vi virkelig de ringvirkningene denne franken-maten gir for å gå bort fra kjøkkenet og over til hel- og halvfabrikata.


#10

Borealis sa for siden:

Når jeg googler vedkommende lege, har han ganske mange "riper i lakken"...men teorien er han vel ikke alene om, så jeg er spent på om nårtid etablert medisin må innrømme villedende helseråd......


#11

Lillemy71 sa for siden:

Fan du ut hvorfor han ha riper i lakken? Nettopp for det at han har hevdet dette i mange år, det er ikke i tråd med hva "mainstream" leger i USA mener og ikke minst den farmasøytiske industrien mener. Og hvis du tror det du leser på QW (om du har lest det), trekk bort minst halvparten og ta resten med en halv kilo salt, da kommer du kanskje i nærheten av sannheten.


#12

Borealis sa for siden:

www.quackwatch.org/11Ind/lundell.html


#13

smgj sa for siden:

greit å være skeptisk, men quackwatch er etter min oppfattning en frambærer av meninger som heller ikke alltid er like godt fundert. Aner ikke hvordan det er i dette tilfellet - bare en generell betraktning utifra det jeg har funnet der tidligere.

For å si det sånn - hvis vi hadde hatt quackwatch da man begynte å snakke om at jorda muligens ikke var flat... så hadde den nok fremdeles vært definert flat. (Men igjen - det betyr altså IKKE at de ikke kan ha gode poenger.)


#14

Lillemy71 sa for siden:

Enig at man skal være skeptisk, men Quakwatch bør man i hvertfall være skeptisk til. Han er mot alt som ikke er mainstream og opplest og vedtatt for hundre år siden. Googler man personen bak Quackwatch, Steve Barret, vil man finne mer enn bare riper i lakken (kanskje et helt vrak) og mange vil gå så langt som å kalle Mr. Barret for en "quak" og en "heksejeger".

På 70-tallet startet han en heksejakt mot kiropraktorer, men tapte saken i retten.

Han fikk en mann som drev med oksygen terapi (alternativt og kanskje totalt unyttig...) feilaktig anklaget som sexforbryter, for det han ikke "liker" personer som driver med alternativ terapi.

A true scientist take a fair approach - det kan dessverre ikke sies som Barret. En sunn dose skepsis er godt å ha med seg uansett hva det gjelder, men jeg vet hvem jeg velger å tro på i dette tilfellet. Lundell er ikke alene om disse hypotesene og meningene, og en del av det samme blir fremmet i det som skrives om "cholesterol hoax". Jeg finner det selvfølgelig ikke igjen nå men tror bl.a. kostholdsdoktoren har linket til forskerer som har lignende meninger.

www.raysahelian.com/quackwatch.html




#17

Kanutten sa for siden:

Jeg kjenner en patolog som går på lavkarbo. Han har ikke sett noe som skulle tilsi at lavkarbo ikke var bra. Han er ca 55 år og har fått med seg en del trender. Og lik.....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.