Kanskje sa for siden:
Jeg fant denne på nettet - Har noen prøvd denne gratengen eller tilsvarende, og er den god? Jeg er ikke helt vant med blomkål til alt mulig, men har lyst til å prøve :-)
lchf-bloggen.blogspot.no/2010/12/blomkal-og-skinkegrateng.html
Blomkål og skinkegrateng
4 personer
smør
1 stort blomkålhode
ca. 500 g skinke i terninger
1,5 dl creme fraîche
1,5 dl fløte
godt med hakket vårløk eller gressløk
salt & pepper
revet muskat
et par store never revet ost
Sett ovnen på 200 grader og smør en ildfast form med smør.
Skjær blomkålen i tynne skiver og legg i den ildfaste formen. Stek blomkålen i ca. 15 minutter. Grunnen til at jeg steker blomkålen for seg selv først er for å bli kvitt litt av fuktigheten. Da blir ikke gratengen "vannete" selv om vi ikke bruker noen jevning.
Bland sammen fløte, creme fraîche, vårløk/gressløk, salt, pepper og muskat.
Ta formen ut av ovnen. Spre skinkebitene over blomkålen og hell fløteblandingen over. Strø ost på toppen og sett formen inn i ovnen igjen. La steke i ca. 30 minutter. Eller til osten begynner å bli gylden.