< Tilbake til oversikten

Våre favorittsalater!!

#1

dingpot sa for siden:

Jeg tenkte vi kunne starte en tråd uten for mye dikkedarier, hvor alle kan legge inn sine (lavkarbo) favorittsalater til inspirasjon. Jeg er overbevist om at grønnsaker spises best rå, og salater er en genial måte å få i seg grønnsakskvoten. Min favoritt er gresk salat! Legger også ved oppskrift på tzatsiki som fungerer fint som dressing/dip, og en salat med dressing og runstykker.

Gresk salat:

1 agurk, i tykke skiver
4 store tomater, i båter
2 rødløk, i tykke skiver
1 gul paprika, i store biter
100 g stenfrie sorte oliven
100 g fetaost, i terninger
salat- og spinatblad, forskjellige typer

Server med olivenolje og balsamicoeddik, eller tzatziki

Tzatziki: (lavkarb versjon)
1 beger (3dl) seterrømme (egentlig yoghurt naturell, avrent)
1/2 agurk
2-4 hvitløksfedd
1 ts salt

Skrell og del agurken i to, ta ut frøene. Kvern den og legg den på papir slik at overskuddsvæske fjernes. Finhakk hvitløken. Bland alt sammen, og la stå en liten stund før servering.

Grønn salat med syrlig dressing og pestorundstykker

Salat:
50 gram sikorisalat (gjerne små blader)
50 gram little gem salat
50 gram ruccola eller spinat
50 gram stilselleri i biter
70-100 gram agurk skåret i skrå skiver

Anrett i store biter på tallerk, drypp dressingen over, og server med nystekte rundtykker og smør. Renser kroppen og gir gode enzymer for å bidra til fordøyelse (og fettforbrenning).

Dressing:
1 ss sitronsaft
1 1/2 ss linfrøolje (eller valnøttoøje evt olivenolje)
salt og pepper etter smak
1/4 ts oregano

Rundstykker (5 stk små):
1 egg
1/2 dl vann (litt mindre)
2 ss olivenolje (eller rapsolje eller smør)
2-3ss pesto
1 ts oregano
1/2 ts timian
1/2 ts huskpulver
1/2-1 ts bakepulver
ca et mål (20 gram) soyaproteinpulver (til det blir muffinsrøreaktig)

Rør sammen alt det våte. Tilsett det tørre. Fordel i 5 små muffinsformer. Bruker du papirformer, bør disse smøres først. Stekes ved 220 grader i 8-10 minutter (til de er stive og gyldne oppå, og bakepinnen ikke har deig på seg). Rett før servering kan de dryppes med extra virgin olivenolje (gjerne en type som har urter i seg).

Her får man omega 3, proteiner og grønnsaker, 3 ting på en gang!:D

Håper på mange andre gode forslag på friske, velsmakende, spennende salater.


#2

Alfie sa for siden:

Her er vår favoritt for tida - passer grenseløst godt til kjøttmat som er litt godt krydra. Gjerne med en dill/mynte/hvitløk/sitronsaft rømmesaus ved siden av.

Grillet Fennikelsalat (fra "The River Cafe Cook Book)
6 fennikler, fjern det ytterste bladet
1/2 sitron
Olje- og sitron vinaigrette (se nedenfor)

Ta vare på de grønne "tustene" når du renser fenniklene.
Skjær fenniklene i tynne skiver på langs, sånn at hver enkelt skive fremdeles holdes sammen av stilken. Om du ikke skal grille med én gang, oppbevares fennikelskivene i en bolle med isvann og sitron, sånn at de ikke blir misfarget.
Varm opp grillen. Tørk fennikelskivene på et håndkle og grill dem på begge sider. De skal ha grillmerker (dvs. være litt brune "i svingene"), men fortsatt være al dente (går fint under grillelementet i stekeovnen også, dette her!)
Legg de grillede fennikelskivene i en bolle og bland med olje- og sitronvinaigrette. Strø hakkede fennikel"tuster" over. Server ved romtemperatur.

Olje- og sitronvinaigrette:
3 ss extra virgin olivenolje
1 ss nypresset sitronsaft
havsalt og nykvernet pepper

Anbefales - kos dere.


#3

nomma sa for siden:

Dette synes jeg er verdensbeste salat... litt arbeid men det er verdt det...

hakk 2 fedd hvitløk og fres det litt i pannen med rapsoje, stek kyllingfilet i biter..
Stek bacon i samme oljen etterpå..
kok egg..
kok litt lav-glymetisk pasta og avkjøl i kaldt vann..

Lag en salat av det du liker:
Feks. Isberg, roucola, paprika, tomat, sopp, agurk.. osv..

bland sammen med kylling, bacon og pasta og pynt med hardkokte egg..

Serveres med tsatsiki..

eller Aïoli (hvitløksmajones)
4 fedd hvitløk,knust
2 eggeplommer
3 1/4 dl kaldpresset oliven olje
1 ss sitronjuice
1 krm malt hvit pepper
NB: husk at alle ingrediensene må være rom temperert..

ha hvitløk, eggeplommer og en klype salt i en kjøkken maskin og kjør i 10 sek.mens motoren går tilsetter du oljen i en tynn stråle til blandingen begynner å tykne. når dette skjer kan du tilsette oljen litt fortere.. rør til all oljen er oppbrukt og majonesen er tykk og kremete. Rør inn sitron juice og pepper..

Knall godt..


#4

guro sa for siden:

Parisersalat ?*

(Champignons de Paris)

· 350 g sjampinjonger

skives. Hell over

· saften av 2 sitroner

Legg

· 2-3 skiver kokt skinke, strimlet

· 175 g (Emmenthaler) ost, terninger

· 1 salathode, strimlet

i en bolle. Ha i sjampinjongene. Hell over dressingen og bland godt.

Dressing:

· 2 ts fransk sennep

· salt & pepper

· 1 ss vineddik

· 4 ss olivenolje


#5

Siljevanilje sa for siden:

nå blei eg sulten gitt.
min favoritt salat..

er

Tacosalat
1 bifftomat
1/2 agurk
1 oransje paprika
2ss mais
1 stor ss med stekt løk

fres enten kjøttdeig eller kyllingstrimler med tacopulver med lite karber i
og lag guacamole av 1 stor avokado og krydder, limesaft og rømme.

dander det fint på en tallerken til hver person, grønnsakene først, så kjøttet litt spredt utover, også en klatt rømme, og en (stor) klatt med guacamole og en med salsa.

og legg opp någen taco chips til pynt ( som kan spises)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


#6

Nille sa for siden:

Det hørtes skikkelig snadder ut ! :sikle:
Hvor mange er den beregnet på, og har du regnet ut karbeinnholdet på den ?


#7

Torkil sa for siden:

Hei
Carpacio. Noen liker det ikke når de hører omm det , men alle elsker det når de spiser det. Ketolysegodkjent.

50 gram rå storfeindrefilet i løvtynne skiver på en tallerken
Roculasaltt en nevefull (dameneve)
1 ss pinjekjerner ristet på tørr, varm panne.
Revet parmesan (må være nyrevet ellers er det pyton)
litt olivenolje av beste kvalitet
enda mindre av din beste balsamicoeddik
salt og pebber

Nammmmm

Jeg tilslutter meg Tzatziki, men tilsetter gjerne 2-3 ss gresk olivenolje av beste kvaliet.

MVH
Torkil


#8

Summer sa for siden:

Torkil: Spise kjøttet rått?


#9

Summer sa for siden:

SOL SALAT

Romanosalatblader
Cherrytomater
Agurk
Cashewnøtter
3 Egg
litt rosiner eller aprikoser i biter
(litt rå eple dersom du er på lindberg)

Hell kaldpresset ekstra virgin olivenolje over.


#10

Siljevanilje sa for siden:

ahhhh, elske cashewnøtter. tror eg vil ha salat med det i idag.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


#11

Siljevanilje sa for siden:

jeg spiste nesten hele jeg, så da sier jeg 1 person. og jeg pleier ikke å regne ut hvor mange karber det er. har ikke tid til sånt.. :P


#12

Iset sa for siden:

Ja, det er jo Carpaccio, da spiser man kjøttet rått, akkurat som man gjør med feks Biff Tartar. :D

Selv orker jeg ikke tanken engang, men det er sikkert godt...


#13

Ziggy sa for siden:

Godt???? Det er HIMMELSLK!!! Bare prøv selv!:p


#14

Iset sa for siden:

:eek: Tør ikke....
Kanskje jeg får det servert i sommer, da skal vi nemlig besøke den italienske slekten min nede i Ferrandina... :nervøs:


#15

Ziggy sa for siden:

Ååååhhhh... gled deg... :p ;) :p


#16

Summer sa for siden:

Atte... kan det ikke være farlig å spise rått kjøtt da? :veitikke:

:liste:


#17

Nille sa for siden:

Rå kylling eller svin ville jeg IKKE ha spist, men oksekjøtt er helt OK ! :)


#18

Ziggy sa for siden:

Og fisk... ingenting er som nylaget gravlaks med en hærlig sennepssaus... ja for ikke å snakke om gravfisk da... (for de av oss med litt herdete ganer, så klart...:p).


#19

nøtta sa for siden:

oj jeg kunne aalrdi tenkt meg raatt kjott, men gravlaks er jo helt nydelig og gravfisk ogsaa har aldri tenkt paa det som raatt kjott .... hm....


#20

Summer sa for siden:

:veldig uherdet gane:


#21

Ziggy sa for siden:

Men det er det... på samme måte som spekeskinke er det... og fenalår!!!

Spekepølser, salami og pepperoni m.fl. er faktisk også rått kjøtt som er "modnet" før det skjæres opp og selges i butikken... så jeg tror det er flere som spiser rått kjøtt uten at de egentlig tenker over det jeg.... :p


#22

nøtta sa for siden:

:blinke::liste:


#23

Nille sa for siden:

Om maner redd for bakterier og slikt så kan man fryse kjøttet før man skjærer det opp. Halvtint er det mye lettere å skjære i tynne skiver også.
[color=purple][/color]
Jeg har laget min egen gravlaks i mange år, - men jeg ville ikke spist rakfisk fra hvor som helst. Det er en myte at rakfisken skal lukte pyton. Den skal lukte - ja, men lukter den skikkelig pyton er den dårlig. (Sa en rakfisk-leggende venn av meg fra Valdres).
[color=#800080][/color]
Jeg har en herdet gane :p


#24

Anne sa for siden:

Bifaller denne, det er rett og slett himmelsk....:)


#25

Anne sa for siden:

Også må jeg legge inn denne som Nille har skrevet inn og som jeg har brukt siden jeg så Nigella lage den på TV...

DEILIG SOMMERSALAT - NIGELLAS MELONER (.)(.)

En rødløk skjæres i tynne skiver og legges i vann og limejuice minst 30 min for å fjerne den sterkeste løksmaken - rennes av

Sorte oliven hakkes (evt. steiner fjernes først)
1/4 vannmelon skjære i terninger
Fetaost (eller chevre/hvit geitost) smuldres

Alt blandes med hakket mynte eller flatbladet persille

Deilig til grillmat !


#26

maiken77 sa for siden:

Dette er egentlig en pasta salat men jeg bruker blomkål istede for pasta, å bruke hvis man er på Atkins diett.

Til 2-3 personer

1 boks rømme
1 boks cottage cheese
1 stk stor rødløk
1 fedd hvitløk(ikke nødvendig men godt)
1 stk blomkål (egentlig 250 g pasta, andre grønnsaker kan sikkert benyttes)
salami (ikke nødvendig)
salt og pepper

Kok blomkålen i lettsaltet vann, ikke for myk det må være litt motstand i den.
Rør forsiktig sammen rømme og cottage cheese, pass på at det ikke blir veldig rennende da har du rørt for hard. Bland i finhakket rødløk og hvitløk, smak til med litt salt og mye pepper. tilsett salami hvis du vil ha det og tilslutt blomkål. Salaten bør stå litt i kjøleskapet før den serveres slik at rømme og cottage cheese er kaldt når det serveres, da smaker det best og konsistensen blir fin. Spar gjerne litt rødløk til pynt på toppen.


#27

Carisma sa for siden:

Inntil for ikke så mange år siden var forgiftning fra dårlig sushi største dørdsårsaken i Japan... Det var jo riktignok fisk, men jeg bare kom til å tenke på det... :rolleyes:


#28

Nille sa for siden:

[color=purple][/color]
Litt lenger ned i tråden.......


#29

AnnaV sa for siden:

Salat av litt grøntfor i bunn toppet med
chevre
pinjekjerner
pærebiter

med dressing av moste jordbær og balsamicoeddik, most til dressingkonsistens i mixer / blender. Herregud..... Da er jeg i himmelen (pass på karbene i balsamicoen)


#30

Hennie sa for siden:

Mettende middagssalat

100 gr skinke
2 salamipølseskiver eller fårepølse

en neve isbergsalat
litt rucola
2 rå champignong
10 skiver revet agurk (m/ostehøvel)

1 ss olje
1 ss creme fraishe
1 dl revet parmesan
tre gode skiver gulost (strimles og has i)

saltes etter behov

bland alt sammen, det blir en herlig middag. Det er særlig kombinasjonen av oljen, creme fraishe og revet parmesan som gjør den så rågod.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.