< Tilbake til oversikten

Holiday dip!

#1

Kuredu sa for siden:

Jeg gjorde som følger:

1/2 boks seterrømme
ca 1/2 ts paprikapulver
ca 1/4 ts hvitløkspulver
ca 1/4 ts løkpulver
litt pepper
litt salt

Ca mål alt sammen! Veeeeldig godt!!!!!


#2

Supera sa for siden:

Min versjon er:

1 boks creme fraiche (eller seterrømme)
1 ss paprikapulver
1 ss løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts salt
litt kayennepepper
litt pepper
evt litt søtning (bruker 1 knivsodd sukrin gold)

Bland sammen og la stå noen timer i kjøleskapet. Veldig viktig at den står noen timer så krydderet blir skikkelig oppløst.

Jeg har egentlig aldri spist holidaydip fordi jeg ikke likte rømme før jeg begynte på lavkarbo, men denne skal være ganske så lik holiday, til og med bedre har ALLE de ca 20 personene jeg har laget til sagt. De kjenner med en gang at det er holiday, men de sier at den er enda BEDRE. :snill:

Og vil du heve den til toppen, tilsett noen ss revet parmesan. Oh la la. Det gjør også at dippen blir tykkere og du får mer dip på grønnsakene. :sikle:

Du kan også lage denne med ferske ingredienser. Da lager du mos av paprika, løk og hvitløk og lar disse renne av seg i kaffefilter eller lignende. Viktig at de får rent av seg myyye væske. Hvis ikke så blir dippen mildt sagt tyntflytende. Lær av mine feil. :geip:


#3

Spinnerette sa for siden:

Dytter litt på denne! Min står i kjøleskapet nå, smakte såvidt på den etter å ha rørt den sammen, og det smaker godt! Tenkt til å ha på en burger i dag :D


#4

Cyan sa for siden:

Har laget denne i dag, og den er god, men det er liksom "noe" som mangler uten at jeg klarer å sette fingeren på det. Ble rett og slett litt tam is smaken.


#5

TrillTrall sa for siden:

Litt chilipepper kanskje? Fås som "pulverkrydder" på glass. :)


#6

Spinnerette sa for siden:

Jeg hadde oppe mye mer krydder enn oppskriften, syns det ble bedre. :) Og hadde mer søtning i :o


#7

Cyan sa for siden:

Jeg hadde både chili og omtrent dobbelt så mye krydder. Men jeg hadde ikke oppi noe søtning, så kanskje det var det som manglet.


#8

Spinnerette sa for siden:

Det kan nok hende, ja.. Den originale har jo ganske mye sukker i seg. Jeg hadde oppi litt sukrinmelis og en dæsj flytende natreen. Nammenam. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.