Jeg prøvde denne oppskriften fra ferdakost i dag bare med den lille endringen på at jeg byttet poteter med sellerirotterninger. Det ble himmelsk!!!! :sikle:
Skal lage i morgen også, men da en real porsjon slik at jeg har i et par dager.
Tartiflette
Oppskrift frå Gourmet Traveller
Ingrediensar
50 ml olivenolje
1 lauk, finhakka
100 g. tynne baconstrimlar
125 ml tørr kvitvin
sellerirot i terninger (i oppskrifta står det: 6 potetar, slik som desiree eller amandine, i delar og med skal)
100 ml kremfløyte
250 g. Gruyèreost
Fersk timian
1.Varm opp omnen til 180°C. Varm olja i ei steikepanne, og ha i lauken og baconstrimlane. Hell i kvitvinen og steik i 2-3 minutt. Ha i potetar og kok i 10-15 minutt. Smak til med timian. Ha i kremfløyta, kok i 1 minutt og ta or varmen.
2.Legg halvparten av potetblandinga i ei bakeform. Strø på halvparten av osten, og gjenta prosessen. Ha i omnen og steik i 30-45 minutt. Strø på timianen, og server med ein gong.
Jeg skal nemlig lage dette på søndag.... Hentet fra samme nettside:
Boeuf bourguignon er ein frank kjøtrett frå regionen Bourgogne - heimregionen til andre godsaker slik som Dijonsennep! Noko av det beste med denne retten er raudvinssmaken i kjøtet og grønsakene - nydeleg!
Bouef bourguignon
Adaptert frå About.com
Ingrediensar
Marinert kvelden før:
1,3 kg storfekjøt, i bitar og utan feitt
1 flaske raudvin
1 lauk, grovt hakka
7 – 10 kvitlauksfedd, skorne i to
3 laurbærblad
12 svarte peparkorn
Gryteretten
2 ms olje
15 små gulrøter, skorne i fire
1 ms tomatpuré
227 g bacon, skorne i striper
24 perlelaukar
38 g mjøl
625 – 750 ml raudvin
750 ml kjøtkraft
Garnityr
1 ms olje
1 ts hakka kvitlauk
Salt og pepar
24 g sopp, rensa og skorne i fire
1.Kvelden før: Legg kjøtet i ein stor bolle. Ha i resten av marinadeingrediensane. Dekk bollen til og ha i kjøleskapet over natta. Rør av og til. For å laga gryteretten, må du planleggja minst 4 timar før du planlegg å servera, med omlag 1 førebuingstime og 3 koketimar. Fjern kjøtet frå marinaden og tørk. Krydra med salt og pepar.
2.Varm 1 ms av olja ved mediumsvarme i ei stor, eldfast gryte. Ha i baconen og kok i omlag 5 minutt. Ikkje brun dei! Ta baconen vekk og legg på ein tallerk. Forvarm omnen til 135°C. Ha kjøtet i gryta og brun. Ikkje brun for mykje kjøt om gongen. Det er betre å dela kjøtet i fleire porsjoner og bruna kjøtet porsjon for porsjon. Ha all kjøtet på ein tallerk.
3.Ha i 3 ms av olja, ha i perlelauken og gulrøtene og kok i 5 minutt. Rør til dei får farge. Senk varmen til medium og strø på mjølet og kok i 5 minutt. Ha baconen og kjøtet tilbake i gryta og rør godt saman med dei andre ingrediensane. Hell raudvinen, kjøtkrafta og tomatpuréen i og rør saman. La gryteretten koka, dekk gryta til og ha i omnen. Kok i tre timar. Ta av gryteloket og kok for 15 minutt.
4.Garnityr: Rett før servering, varm 1 ms olje i ei steikepanne. Ha i soppen når olja er varm og rør heilt til soppane vert brune. Rør og kok i 8 minutt. Ha i kvitlauken og kok i 3 minutt.
Gruyère er sveitsisk, fin til gratinering, ja. :ja: Mannen min som ikkje likar parmesan, likar den. Ikkje nødvendigvis fullt så tørr som parmesan, kanskje, men er fast, ja.
Takk for tartifletteoppskrifta! Vanleg tartiflette er seriøst godt, så denne skal eg prøve ein dag. Beuf bourguignon er også snadder. :)
Ops, jeg har ikke tørr hvitvin. Bare veldig søt, og den har jeg tenkt å la bli stående på flasken sin en stund.
Noen som har en ide om hva jeg kan erstatte vinen med ?
Dette ser fantastisk ut!!! Dette MÅ jeg prøve. Men jeg ække så bevandret i vinkoking, jeg heller og stusser over etpar ting i oppskriften:
Skal løk og bacon STEKE i hvitvin? Og så skal sellerirota KOKE i samme hvitvin/løk/bacon-panne etterpå? Blir det ikke for mye væske til å steke, og for lite til å koke? :o Kanskje potetene/sellerirota skal koke for seg?
Beklager dumme spørsmål :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.