< Tilbake til oversikten

Klippfiskgrateng con kokos

#1

brdmnd sa for siden:

Jeg poster ikke så ofte her inne, og ikke er jeg så flink til å telle karbohydrater, men jeg tror ikke denne skal være så ille. Vil man kutte ytterligere ned på karbohydratene, kan man redusere på løk og paprika, jeg tror det blir godt likevel. Ikke noe en blander sammen i ei fart, men det ble ganske godt, i hvert fall.

Først vannet jeg 400 g skinn- og beinfri klippfisk i halvannet døgn (skiftet vann tre-fire-fem ganger).

Så trakk jeg fisken i vann i 20 minutter.

I mellomtiden forvarmet jeg ovnen til 200 grader mens jeg laget saus:
2 dl kokosmelk
2 dl vann (tenkte for sent på at jeg kunne brukt kokevannet av fisken, men det hadde kanskje blitt godt)
200 g sellerirot i terninger
noen fedd hvitløk

Kokte dette i ca. 20 minutter, til sellerirota og hvitløken var møre. Moste så det hele med stavmikser, og tilsatte:

1 hakket rødløk
1/2 gul paprika i terninger
nykvernet pepper

Så avkjølte jeg sausen litt, mens jeg skilte 4 egg, og stivpisket eggehvitene med litt salt. Plommene blandet jeg så i sausen, før jeg vendte inn eggehvitene. Så la jeg litt av gratengrøra i bunnen av ei ildfast form, la på biter av fisk, nytt lag gratengrøre, fiskebiter, og gratengrøre på toppen.

40 minutter i ovnen, serverte med brokkolitopper og smeltet smør iblandet litt extra virgin cocosa og limesaft.


#2

Furine sa for siden:

Åh hoisann! Dette høyrest seriøst godt ut!


#3

langaard sa for siden:

Det synes jeg også:)
Elsker klippfisk:sikle:


#4

brdmnd sa for siden:

Så bra! Jeg synes ikke det ble så verst. Var litt redd kokossmaken skulle bli for dominerende, men jeg måtte altså ha litt cocosa over for at det skulle bli nok.

Tror nok jeg blir å eksperimentere med fiskegrateng med sellerirot framover, det ga mersmak!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.