< Tilbake til oversikten

Tarmkreft og fett

#1

Anitave sa for siden:

Heisann.

Har en mann som plutselig har fått litt fettskrekk etter at onkelen hans har fått tarmkreft, morfaren hans døde som 45 åring av det, samt hans tante har hatt tarmkreft. En annen tante har hatt hudkreft, samt han far døde i våres av lungekreft. Med andre ord, mye kreft i familien. Er flere også, men tok opp noen.

Han har lest på kreftforeningens side at mye fett i kosten er en av årsakene til tarmkreft..

Jeg har spist lavkarbo i ca 2 år+ nå og han har trappet veldig ned, men nå tviler han om han skal fortsette og skeptisk for at jeg bør fortsette.

Han er selv henvist til undersøkelse av tarmen pga mye kreft i familien og som sagt begynner å bli fettredd.

Trodde fett var friskmeldt jeg, både ang. kreft og kolesterol.

Orker ikke å søke etter artikkeler mer idag (ME gjør meg sliten av å lese mye) (de jeg fant var det mest fokus på rødt kjøtt, sukker og fett) på google.)

Så hva pokker er rett. Noen som har gode artikkler, forksning etc som kan roe han?


#2

Kula sa for siden:

Hvis disse familiemedlemmene som ble rammet av tarmkreft levde på et lavkarbokosthold med mye fett er det jo god grunn til å bli litt engstelig.


#3

Dexter sa for siden:

Man legger jo i praksis grunnlaget for å få kreft hvis man spiser et karbohydratrikt kosthold. Svekket imunforsvar i opptil to timer etter måltid, store mengder insulin i blodet osv.
Det er ikke uten grunn at kreft, diabetes 2 og fedme har økt kraftig i senere tid.

Og har man først fått kreft fortsetter mange å mate den med karbohydrater, som regel med legens velsignelse.

Kreftceller liker høyt blodsukker og svekket imunforsvar, de kan ikke livnære seg av fett :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.