< Tilbake til oversikten

Lavkarbomat?

#1

Karbonine sa for siden:

Hei, jeg begynte med lavkarbo for 3 dager siden og er allerede demotivert.
Er lei av all maten, og har et ekstremt søtbehov.
Finner ingen mat å spise, går stortsett i egg og kjøtt her.
Når jeg går på butikken bare sirkler jeg rundt fordi jeg finner aldri noe spisbart.
Sauser og lignende er jeg ikke god på å lage.

Jeg har ei lita jente på 6mnd, så har ikke all verdens tid å stå forann komfyren.

Er det noen her som har noen matinspirasjon, motivasjon eller mattips så setter jeg stor pris på det!
Og hvis det er noen som har oppskrifter på lavkarbokaker O.L (med enkle ingredienser) så hadde jeg blitt kjempe glad.

Hilsen demotivert "lavkarboer"


#2

stinei sa for siden:

Hei! Så leit å høre at du har mistet motivasjonen allerede!
Hva slags mat har du spist som du er lei da? Og hva slags mat pleide du å spise før, hva liker du best? Hva slags type kaker liker du best?

Jeg syns det er et hav av oppskrifter og tips og triks der ute, nok til å holde meg fornøyd på lavkarbo, i alle fall. Og jeg har funnet alternativer til absolutt alt jeg liker (alt bortsett fra potetgull). Så det er kanskje lettere å komme med gode forslag hvis du forteller hva du savner?

Ellers kan jeg jo si at du er i den verste fasen nå. Hvis du bare holder deg sterk noen dager til er det verste over. For meg forsvant søtsuget etter en uke, og bare det å slippe søtsuget var for meg nok motivasjon til å holde ut!
Men tenk over hvorfor du har valgt å gå lavkarbo. Lag en liste over grunner og fordeler ved det, og les over den når motivasjonen er nede :-)



#4

Karbonine sa for siden:

Det blir veldig mye omelett, prøver meg på noen salater og til middag har jeg hatt noen lavkarbopøler og svinekjøtt med rømme og grønnsaker. Har noe torsk og karbonadedeig i fryseren, men eier jo ikke fantasi til å lage noe spennende ut av det.

Jeg er vandt til å spise brødskiver, lettvindte middager = karbofyllte måltider, som pasta og pizza, og eller å ha noe å kose meg med på kvelden.
Er glad i frukt.

Det jeg savner mest egentlig er noe søtt. Som kake, muffins, sjokolade o.l. Har prøvd å lese på noen lavkarbokake oppskrifter, men det er så mye kompliserte ingredienser at jeg bare av det mister motivasjonen til å lage det.

Atkinssjokoladene, kan de spises feks?

Savner mat med smak, sauser og masse krydder!

Og størst av alt er savnen til pepsimax og søt drikke. :-)


#5

Kitt sa for siden:

Du kan da drikke pepsimax og spise mat med sauser, smak og masse krydder!:D

Feks:

Lavkarbosauser!

Kyllinggryte

Chilisuppe (litt ned på siden)

Og for all del, sjekk ut resten av Gerds oppskrifter. Du finner linken nederst i innlegget over her!


#6

TrillTrall sa for siden:

Når du har stekt kylling så slenger du en smørklatt til i stekepanna etterpå, så en dæsj seterrømme / creme fraiche + litt chilisaus (kjøp en skikkelig en, ikke det skvipet med under 1% chili!) og krydder, rør sammen og tøm over kyllingen etterpå. NAM!!!!

Ellers kan du spise alle grønnsaker som vokser over bakken, smør, rømme og andre (fete) meieriprodukter, fisk, kjøtt, fugl, makrell i tomat, tunfisk, egg, frø, nøtter og litt frukt om karbohydratnivået ditt tillater det.

Søtt om kvelden - lag litt krem med annen søtning enn sukker (stevia er vel tilgjengelig på helsekosten her nå?) og bær, bringebær inneholder minst karber, men det går nok greit med andre bær også. :)


#7

PrøveKanin sa for siden:

det finnes en del bra lavkarbo-brød og lavkarbo-knekkebrød ute på markedet nå, både oppskrifter fra bunn her inne og faktisk har jeg sett en del bra ferdig miks på butikken, pass på karboinnholdet da noen av de har litt i overkant mye iforhold til det de fleste lavkarboere er komfortable med - selv om de velger å kalle posen for "lavkarbobrød" i butikken.

Synes dette hjelper på hvis jeg er smålei i perioder :) Men er jo voldsomt mye god lavkarbomat der ute å lage da, så de periodene kommer sjeldnere og sjeldnere.


#8

ElisaT sa for siden:

Jeg lager eget lavkarbobrød/rundstykker, det finnes en haug med oppskrifter, men jeg personlig lager ofte Ingers lavkarbo brød som du finner her. Det er grovt og godt, og holder seg saftig i flere dager i kjøleskapet. Og så lager jeg disse rundstykkene her av og til. Det som er det geniale med lavkarbobrød er at du setter på ovnen, blander sammen ingrediensene og inn i ovnen med brødet. Ikke noe heving! Hvis du har alle ingrediensene i hus tar det ikke mange minuttene å smelle sammen et brød.

Jeg spiser lavkarbobrød hver dag, jeg er ikke noe særlig begeistret for hverken omeletter eller bacon :D. Qluet for meg er at når jeg spiser en god frokost er jeg ofte ikke sulten før middag. Men dette krever tilvenning, ikke minst at du hører på kroppen din :).

Det du kanskje bør tenke på er om du skal prøve en litt mykere tilvenning? Ikke kutte ut alt på en gang så du ikke går lei? Hvis kroppen din er vant til høykarbomat vil den selvfølgelig protestere! Hvis du feks kutter de "verste" karbohydratene som sukker, mel osv, kan du ta deg en frukt og et glass pepsimax i en overgangsfase. Og så kommer det selvfølgelig an på hvorfor du har lagt om, skal du ned mange kilo, er det for å føle deg bedre, osv.

Lykke til, og bare spør :)


#9

ToreH sa for siden:

Prøv også en påleggsholder som oopsie?

6 eggeplommer
2 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
knipe salt
150 gr tine kremost
2-3 store ss med kokosolje
neve med sesamfrø
neve med linfrø
Alt dette blandes sammen til en masse

6 eggehviter piskes stivt og blandes inn med det overfor

Hele massen fordeles jevnt utover en stekeplate, strø enda mer frø over om du vil.
stekes på varmluft i 20 minutter 165 grader, eller vanlig stekeovn 200 grader i 20 minutter. Begge deler funker bra med en god stekeovn.

Deles opp i passende brødskiver til slutt!

Perfekt, sunt og godt med en halv pakke kokt skine og majones oppå :-)


#10

Carisma sa for siden:

Har du lest noen lavkarbobøker? Har du satt deg inn i de forskjellige filosofiene? Hvor lavt vil du ligge på karbene?
Hva er motivasjonen din?
Ammer du? I såfall bør du ikke være i ketose.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.