< Tilbake til oversikten

Meksikansk sjokoladekake

#1

Lovinda sa for siden:

I følge azteker-indianernes historie har sjokoladen en magisk kraft. Kakaobønner ble brukt som valuta og ofret til gudene. Den gjorde også andre underverker: Det var et pasjonerende middel, som keiseren av aztekerriket spiste store mengder av før han skulle besøke sitt harem!

Ingredienser:
250 gr kokesjokolade mørk og bitter
250 gr smør
150 gr mandler
20 gr hvetemel (eller spelt eller Atkins bakemix)
½ ts kanel, malt
1 ss kakaopulver
2 ss mager kesam, 8%
1-2 chili (pass på så det ikke blir for sterkt!)
6 egg
160 gr sukker (evt. fruktose eller annet søtningsmiddel)

Ganache:
2½ dl kremfløte
2 ss sukker (fruktose eller annet søtningsmiddel)
2 ss smør
250 gr kokesjokolade, mørk og bitter
65 gr kokesjokolade, lys (denne kan man kanskje droppe eller erstatte med mørk?)

Vaniljekesam-fromasj:
2 plater gelatin
4 dl vaniljekesam
1 vaniljestang, frøene av
1 ss sukker (fruktose eller annet søtningsmiddel)

Slik gjør du:
Rund form 22-24 cm. i diameter. I stekeovnen ved 160 °C, 20-30 minutter.

Kaken: Smelt sjokolade og smør i vannbad. Legg renset chili i vann til den er myk. Kjør den så i foodprocessor til jevn pure. Tilsett mandler, mel,kanel og kakaopulver og kjør videre til mandlene er finhakket. Tilsett kesam.

Bland sjokoladerøren med chilirøren. Skill eggene og visp eggeplommene luftig med sukker og vend inn i røren. Visp eggehvitene stive og fold inn til slutt. Hell røren i godt smurt form og stek.

Ganache: Kok opp fløte og sukker. Hell kokende fløte over smør blandet med begge slag hakket sjokolade. Rør godt og hell over den kalde kaken. Jevn glasuren til glatt lokk med en kniv.

Server med fromasjkrem av vaniljekesam til: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i kesam. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter, smelt gelatinen i 2 ss kokende varmt vann. Visp sammen, kesam med vaniljefrø, sukker og smeltet gelatin. La stå til avkjøling og legg fromasjen formet som egg med to skjeer på kakestykkene. Pynt med mynteblader.

Bilde av kaken finner du her: www.nrk.no/mat/4256531.html

God appetitt!


#2

HP sa for siden:

Er det noen som har ideer til en lavkarbovariant av denne? :sikle:


#3

Lovinda sa for siden:

Tja, man kan vel kanskje bytte ut melet med f.eks. spelt eller Atkins bakemix. Sukkeret kan man bytte ut med fruktose eller kunstig søtningsmiddel. Og hvis man bruker sjokolade med kakaoinnhold fra 70% og oppover skulle vel mye være gjort.

Og for de som ikke er helt fanatisk lavkarbo (her finnes vel noen av de også?)og vil unne seg noe virkelig godt som ikke er alt for usunt, så kan jeg virkelig anbefale denne kaken. Den er akkurat så god som den ser ut til i oppskriften!


#4

HP sa for siden:

Å bare erstatte fruktose gjør kaka hverken lavkarbo eller sunn, desverre. Søtstoff er litt tricky å bake med. Derfor jeg lurte på om noen hadde noen ideer :snill: Mengden spelt/hvete (20gr) i denne er jo greit


#5

Alfie sa for siden:

HP, jeg vil anta at hvis du deler egga og visper eggeplommene til en nesten-dosis uten søtning og deretter visper hvitene til de er nesten-stive og SÅ har søtningsstoffet i de nesten-stive hvitene og blander dette forsiktig inn i røra, har du kommet et godt stykke på vei. Anbefalt metode i endel Atkins kakeoppskrifter.Og du? Si fra når du har prøvd oppskrifta på hel-lavkarbo vis 'a! Den høres bare helt utrolig god ut.
Også vi som har bursdag i huset snart - sjefskakemonsen fyller år, jeg har grua meg som bare det, men nå begynner jeg jammenmeg å glede meg, gitt :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.