Jeg har nå gått på Lavkarbo i snittlig 5 måneder og hatt en vektreduksjon i fra 125 kg til 86 kg og sitter egentlig fast akkurat nå og tror jeg har nådd slutten :D
Kan se på min kroppsfasong over den overfladiske huden at det er egentlig bare skinn,bein og muskler igjen
Kan jo si litt om hvorfor jeg starta på Lavkarbo:
Det var jo i grunden for og komme meg i form og bruke det som en start for motivasjonen til og gjøre noe med vekta.
Nå som jeg egentlig ikke har noe igjen og forsatt er super motivert så har jeg veldig lyst til og ha en overgang til mere trening (I fra 3-5 1 times gå turer i uka til 2-3 times gå/jogge(når knærne mine er trent opp bedre) turer og 2-3 ganger med 1-2 timer på et trenings studio med venner) samt og endre kostholdet til et relativt sunt norsk kosthold med lite kalorier.
Er det noen som har noen tips ang. hvordan man kan gjøre en slik overgang på sikkrest mulig måte uten og gå opp for mange Kg?
Jeg er vel inneforstått at ved og ha en overgang i fra lavkarbo så vil jeg gå opp 5-10 kg(?) men det er noe jeg fint kan leve med og kan trenes vekk med å trene og spise sunt i form av et regulert norsk kosthold :)
Var det ikke det gode norske kostholdet som fikk deg opp i 125 kg i første omgang? Hvorfor vil du tilbake til dette, når du har funnet noe som fungerer?
Jeg ville ha økt litt og litt på karbohydratene, og funnet det punktet kroppen trivdes best med. Og vært bevisst på karbohydratene videre også, selv med et friere kostthold. Det er tross alt en grunn til at vi ble overvektige i utgangspunktet, og da er det lurt å tenke langsiktig for å ikke komme opp i samme situasjon igjen om et år eller to...
Tenkte samme tanken egentlig :) Når du har funnet noe som virkelig sunt og godt for korppen din, hvorfor gå tilbake til det som ikke er det? ;) Man kan leve friskt og godt på lavkarbo hele livet! Jeg vil definitvt anbefalle å lese boka "matrevolusjon" av Andreas Eenfeldt som forteller mer om LCHF som livsstil og ikke bare en diet. Etter å ha fått forklart gang på gang på gang hva som er bra for kroppen så ser jeg ingen grunn til å ikke lytte til den ;)
Grunnen til at jeg vil slutte er at lavkarbo på min alder(21) setter store grenser ovenfor hva jeg kan gjøre i daglig livet til en viss tid som en ung student. har utrolig lyst på et litt friere kosthold og hværdag!!
Grunden til at jeg toppet 125 kg var fordi jeg satt på ræva i 1 år og spiste utrolig mye godteri (200+ kr uka på bare godteri) og har vært overvektig siden min barndom.
Jeg har faktisk aldri hatt et stabilt sunt kosthold eller spist regelmessig.
Det er slett ikke alle som ender opp på 125 kilo selv om de sitter på ræva og spiser godis. Du har klart det, og det betyr med 99% sikkerhet at du er insulinresistent.
Denne insulinresistensen kan du holde i sjakk på to måter. Enten (svært) mye fysisk aktivitet, eller et lavkarbokosthold. Eller kanskje begge deler må til.
Nå som du er i mål vektmessig, vil jeg anbefale deg ikke å slippe fokuset på kostholdet. Hvis du ikke skal ytterligere ned i vekt kan du antakelig øke betydelig på karbohydratinntaket uten at du legger på deg igjen (unntatt 2-3 kilo innledningsvis). Det er stor forskjell på å redusere vekten og å holde den stabil. Når resten av gjengen går på McDonalds, så bli med. Sørg bare for at McDonalds er unntaket, ikke en daglig affære.
Du har jo nå funnet ut av hvordan du løser et overvektsproblem. Hvis du gjør ting nogenlunde riktig med kostholdet kan du holde overvekten på armlengdes avstand resten av livet. Hvis du ikke klarer det, har du eventuelt skaffet deg enda en erfaring om hvordan du ikke skal gjøre det.
Sånn som jeg har forstått det på Torkil og Ketolyse, så anbefaler han å gå tilbake til ett kosthold med grovt brød/knekkebrød og alle grønnsaker, men ikke noe sukker.. Han har skrevet en bok om dette som du kan kjøpe på ketolyse.no ;) Den skal jeg følge når jeg er nede i ønsket vekt ;)
Lykke til :D
Og hvis det å være student betyr å gå på McDonalds og drikke øl 3 ganger i uka, da har du er seriøst problem, for det er ikke en sunn livsstil.
Lev lavkarbo med flere karber, ikke noe problem å spise 100-150g karbo om dagen og enda spise lavkarbo. Så tar du en tur på McDonalds eller hva dere nå enn gjør, en gang i blandt. Det er lov å nyte et par glass vin også, og ikke bare flytende brød på flaske, det gjør langt mindre skade.
Hva med å lese noen av bøkene til Fedon Lindberg og komme seg inn i den tankegangen? Bøkene finner du på nærmeste bibliotek. Så kan du være den i vennegjengen som kan diske opp med billig og god mat som ikke sender blodsukkeret til himmels.
Jeg har ingen intensjoner om og spise junk food igjen?
Når jeg snakker om og endre kostholdet ut av lavkarbo so var det rettet mot og kunne spise middag hos foreldre, ta et kakestykke i en bursdag, ta en pils på byen en gang i månden, kunne spise ute uten store problemer osv.
Grunden til at jeg nevnte student er fordi jeg bruker 1 times buss tur til skolen med utrolig dårlige bussforbinnelser videre med skolebussen som gjør at jeg drar hjemme i fra kl 07:00 på morgenen og er ikke hjemme før i 5-6 tia som gjør mat et stort dilemma og rett og slett stress for meg.
Kosthold messig er jo planen og spise regelmessig og sunt!
Tenk om folk kunne svart på det folk lurer på, isteden for å sette i gang med dommedagsprofetier og "Halleluja, Lavkarbo lever!"-opplegg? Men det hadde vel vært synd om "vi" ikke lenge hadde blitt sett på som en sekt..
Ja, men hvorfor skulle ikke et kakestykke og en pils i måneden la seg kombinere med vanlig lavkarbokost? Da er det jo ikke kakestykke som ødelegger om du legger om, men heller brød og potet til en insulinresistent kropp hver eneste dag, da blir det plutselig hverdagsmaten som er et problem, og ikke utskeielsene.
Lavkarbomatpakka er i allefall null problem, men det kan være lurt å lete etter inspirasjon om man begynner å bli lei det vanlige.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.