< Tilbake til oversikten

Fettlever og lavkarbo, går det?

#1

Wonder woman sa for siden:

Jeg har hanglet i over ett år med magesmerter som de ikke har klart å finne ut av. Alle prøver har vært fine og ingen ting tyder på noe sykdom. Nå har jeg fått diagnosen fettlever og beskjed om å slanke meg. Deilig å få en diagnose, men jeg er vettskremt av den og hva den kan innebære dersom jeg ikke får vekk fettet fra leveren.

Jeg fikk ingen annen beskjed enn å slanke meg og nå lurer jeg på om jeg kan hoppe på lavkarbo igjen for å gå ned i vekt.

Jeg vurderer telefonkonsultasjon med Hexeberg og medlemskap på lavkarboklubben.

Noen som har erfaring med fettlever og lavkarbo her?


#2

smgj sa for siden:

Har ikke personlig erfaring, men ikke-alkoholisk fettlever har jeg lest en del om. Hvite karbohydrater (hurtigvirkende) får det meste av skylden. Og så vet vi jo hva ender som ender som foie gras blir tvangsforet med...
I din situasjon ville jeg absolutt ha spandert på en konsultasjon hos hexeberg. Jeg vil tro de er blant dem som har mest erfaring i Norge.

Tvitvi og lykke til.


#3

fjordtroll sa for siden:

Du må redusere eller aller helst kutte inntak av fruktose i første omgang. I motsetning til alle andre sukkerarter må fruktose fordøyes i leveren, og der er kapasiteten begrenset, i alle fall om inntaket er høyt. Høyt innhold av fruktose finnes i en del frukter, men hvitt sukker er "verstingen" med ca. 50 % fruktose.


#4

smgj sa for siden:

Det meste av brus er vel også søtet med fruktosesirup?


#5

Wonder woman sa for siden:

Tusen takk for svar.
Jeg fant selv også noen undersøkelser der fettet i leveren minsket mer med lavkarbo enn med lavkalori og har derfor begynt å legge om kosten nå.
Jeg har kuttet pepsi max - selv om den ikke har sukker så er det nok mer belastning på leveren enn vann. Og sukker i første omgang. Det i seg selv er ganske stor forandring og jeg har en helt grusom hodepine.
Jeg skal ha meg en time hos Hexeberg også.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.