< Tilbake til oversikten

Litt vanskelig

#1

buble sa for siden:

Jeg finner ikke noen tråder hvor man deler hva man spiser til frokost, lunsj, middag osv for oss som spiser LCHF. Det er ganske stor forskjell på hva man spiser dette kontra fedon feks. Er det en sånntråd her som jeg ikke finner?


#2

Moogie sa for siden:

Det ligger mange gode oppsrkifter under oppskrifter her inne ;) Og ja, det er en dell forskjell fra Lindberg mat, men kommer jo på hvor mye karbo satser du på når du spiser LCHF. Ligger du på under 20 gr om dagen er det jo det samme som ketolyse eller Atkins den første fasen (om jeg ikke tar så feil, hehe), så man kan altids finne noen tips der. Har du høyere karbotall pr. dag så er det jo ikke umulig i at Lindberg mat kan passe fint i kosten ;)

Kan jo dele det jeg spiser:
Jeg satser på ketogent LCHF og prøver å holde meg under 15-20 gr karbo om dagen, men stresser ikke så mye med å telle de. Ofte er jeg overhodet ikke sulten til frokost så jeg tar meg en kopp te med en stor skje extra virgin cocos olje (cocose) så holder det meg gående til lunsj faktisk eller kanskje et par slike til teen;) . Ellers er det alt etter sånn, tar meg det jeg har for hånden og det jeg har tid til. Når det er god tid, kan jeg gjerne steike meg et par egg og bacon, omlett med skinke og bacon eller frokost pannekaker med cottage cheese.
Dårlig tid kan det f.eks. være
*et kokt egg med noe skiver røkt laks,
*noen skiver salami med flere skiver ost over stekt i micro som ostesmørbrød(uten brød, hehe) eller bare rullet sammen og kanskje et par skiver agurk eller salatblad
*1/3 boks cottage cheese med et par gode skje setterømme
*matmuffins som disse eller disse delt i to eller tre tynne skiver med god lag smør på og pålegg.
*en boks makrell i tomat eller sardiner i olje, eller tuna i olje med litt majones, ev. salt og pepper på.
osv. osv. osv. Bare prøve seg frem ;)



#4

Klara sa for siden:

Og hvis jeg ikke husker feil, så har Hexeberg og co laget en kokebok som bare handler om frokost og lunch på LCHF. Hør om de kan skaffe den på biblioteket ditt ;)


#5

index sa for siden:

Det viktigste er å få tankegangen "under huden", og deretter sette sammen sine måltider med basis i dette. Jeg følger grovt sett Hexebergs teorier, men ser at jeg har helt andre preferanser enn henne når det gjelder mat. Så jeg har ikke brukt noen av hennes oppskrifter, bare teorien bak dem. Har ligget på 40-60 gram karbo i over ett år, og gått ned ca 24 kilo på denne tiden. Så man trenger ikke følge andres oppskrifter for å få det til, man kan tilpasse til det man liker selv...


#6

Moogie sa for siden:

Enig i det, ja! Det viktigste er prinsippene så finner man ut selv av hva man vil ha :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.