En knallgod rett til feks lørdagskosen :) Eller rett og slett på en mandag eller tirsdag ;)
[LEFT][/LEFT]
Navnet på retten kan eg ikkje forklare... men ho som eg fikk oppskrifta av
meinte den satt som ett lodd i magen pga mengda med creme fraiche.... men
det merka ikkje eg noke av. Kanskje det var fordi dama eg fikk oppskrifta av
spiser høgkarb mat, og då sitter nok feitt som ett lodd ;)
Iallefall en steikendes god rett dette her :)
Ei stor og god form:
2 beger creme fraiche
1 kg kjøttdeig
2 paprika, gjerne 1 gul og 1 raud
1 stor løk
3-4 fedd kvitløk
4 ss tomatpure
ca 1 ts cayennepepper
1 ss minched hot chili
salt
peppermix
oregano
ca 1 dl vatn
Masse ost til topping
Brun kjøttdeiga, mot slutten av bruninga brunar du også løken sammen med
kjøttdeiga. Ha i tomatpure, chili, krydder, pressa/finkutta kvitløk og vatnet
og late det putre litt, til vatnet har 'tørka inn'.
Ha creme fraiche i botnen på ei eldfast form. Hell kjøttdeigblandinga over.
Kutt paprikaen i strimlar og legg oppå kjøttdeiga. Topp til slutt med ost.
Gratiner på 225 grader til osten er gyllen, ca 20-25 min.
[LEFT][/LEFT]
Server med en god salat og osteknekkis.
Eg laga osteknekkis av kavli sin skiva ost med jalapeno.
Og det lages enkelt:
To skiver ost på ett bakepapir i mikro.
Full effekt, litt over 1 minutt.
Et lite spørsmål, klarer du å lage osteknekkis av jalapeno-osten etter at den er blitt ny? Den blir bare som en lefse hos meg, så jeg trenger tips til hvordan jeg kan få den sprø.
Eg laga for ei lita veke sida, og dei vart heilt sprø.
Eg la berre 2 skiver ved siden av kvarandre på bakepapir i mikro, full effekt.
Litt i overkant av ett minutt.
Eg har også lagt den over botnen på en kopp og forma den til tacobeger.
Dette var bare helt sinnsykt godt! Blir garantert lagd flere ganger, tror jeg skal legge noe av det jeg har nå i frysen slik at jeg har til nødstilfeller.
Fikk endelig summa meg til å lage denne i går! og fytti så goooood den var :D
men er det vanlig at CF korner seg når den blir stekt? for min ble helt kornete, og det så ikke så pent ut, men smakte jo godt heldigvis :D
Bra du likte den... mmmm, ja knallgodt :D
Litt kornete kanskje, men kan ikkje huske at det var ille.
Skal prøve å tenke over det neste gong eg lagar det :)
Oj - denne har jeg ikke sett før - takk for at du dro den frem, Nina!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.