< Tilbake til oversikten

Tacolodd

#1

Mariann S sa for siden:

En knallgod rett til feks lørdagskosen :) Eller rett og slett på en mandag eller tirsdag ;)

[LEFT][/LEFT]

Navnet på retten kan eg ikkje forklare... men ho som eg fikk oppskrifta av
meinte den satt som ett lodd i magen pga mengda med creme fraiche.... men
det merka ikkje eg noke av. Kanskje det var fordi dama eg fikk oppskrifta av
spiser høgkarb mat, og då sitter nok feitt som ett lodd ;)

Iallefall en steikendes god rett dette her :)

Ei stor og god form:

2 beger creme fraiche
1 kg kjøttdeig
2 paprika, gjerne 1 gul og 1 raud
1 stor løk
3-4 fedd kvitløk
4 ss tomatpure
ca 1 ts cayennepepper
1 ss minched hot chili
salt
peppermix
oregano
ca 1 dl vatn

Masse ost til topping

Brun kjøttdeiga, mot slutten av bruninga brunar du også løken sammen med
kjøttdeiga. Ha i tomatpure, chili, krydder, pressa/finkutta kvitløk og vatnet
og late det putre litt, til vatnet har 'tørka inn'.
Ha creme fraiche i botnen på ei eldfast form. Hell kjøttdeigblandinga over.
Kutt paprikaen i strimlar og legg oppå kjøttdeiga. Topp til slutt med ost.

Gratiner på 225 grader til osten er gyllen, ca 20-25 min.

[LEFT][/LEFT]

Server med en god salat og osteknekkis.
Eg laga osteknekkis av kavli sin skiva ost med jalapeno.

Og det lages enkelt:
To skiver ost på ett bakepapir i mikro.
Full effekt, litt over 1 minutt.


#2

Dietta sa for siden:

Mmmmmm - dette blir kosen i kveld :D


#3

senka sa for siden:

Det er mange av oss som ikke spiser melkeprodukter:o


#4

stinei sa for siden:

Hørtes godt ut, skal absolutt prøves.

Et lite spørsmål, klarer du å lage osteknekkis av jalapeno-osten etter at den er blitt ny? Den blir bare som en lefse hos meg, så jeg trenger tips til hvordan jeg kan få den sprø.


#5

Mariann S sa for siden:

Eg laga for ei lita veke sida, og dei vart heilt sprø.
Eg la berre 2 skiver ved siden av kvarandre på bakepapir i mikro, full effekt.
Litt i overkant av ett minutt.
Eg har også lagt den over botnen på en kopp og forma den til tacobeger.


#6

Dietta sa for siden:

Dette var seriøst det beste jeg har sist på lenge :)


#7

Mariann S sa for siden:

Åååå, kor bra då, veldig kjekt å høyre :) So toppar du det heile med ostekake i mårgå :D


#8

Ingro sa for siden:

Takk for at du reddet lørdagsfølelsen min i arbeidshelg.. ;) nå skal jeg ta med restene på kveldsvakt.. :)


#9

Kanutten sa for siden:

:sikle: Høres godt ut!

Men jeg lurer på, blir det en annen smak hvis man blander cf inn i denne kjøttdeigrøra??


#10

Mariann S sa for siden:

Det veit eg ikkje, men kjøttdeiga 'sig' litt nedi cf'en, egentlig ingen grunn til å blande den inni :)


#11

Mariann S sa for siden:

So bra då :)


#12

Kanutten sa for siden:

Skal lage i kveld slik at jeg har til jobblunsj i morgen!!! :sikle:


#13

Mariann S sa for siden:

Det har eg og hatt ett par gonga, og gjett om den knekkebrødspisande gjengen eg jobba ilag med har vore misunnelige :D


#14

Colt-pixy sa for siden:

Tror jeg skal lage denne i morgen, ser bare så ufattelig god ut.


#15

Dietta sa for siden:

Det burde du, for dette er seriøst GODT :sikle:


#16

Señora sa for siden:

Jeg har hørt at navnet tacolodd er egentlig en feilstavelse eller fornorsking, og at det heter tacolåda (svensk).


#17

Mariann S sa for siden:

Navnet tacolodd er ganske merkelig ja. Veit du kva tacolåda betyr?


#18

Sanney sa for siden:

låda betyr boks, eske, skuff. ifølge min svenske venn, heller tacoskuff i denne sammenheng


#19

smgj sa for siden:

Taco-form, enkelt og greit....


#20

Mariann S sa for siden:

Ja det enkle er nok ofte både det beste og det rette :D


#21

Colt-pixy sa for siden:

Dette var bare helt sinnsykt godt! Blir garantert lagd flere ganger, tror jeg skal legge noe av det jeg har nå i frysen slik at jeg har til nødstilfeller.


#22

helenemor25 sa for siden:

Denne har jeg lyst til å prøve ut idag,men hvor mye karb.er det ca ? :)


#23

Carisma sa for siden:

Du kan regne ut på www.matvareguiden.no



#25

Småspiseren sa for siden:

Nå har jeg masse kjøttdeig i fryseren, så må helt garantert lage dette på mandag!!


#26

Småspiseren sa for siden:

Fikk endelig summa meg til å lage denne i går! og fytti så goooood den var :D
men er det vanlig at CF korner seg når den blir stekt? for min ble helt kornete, og det så ikke så pent ut, men smakte jo godt heldigvis :D


#27

Mariann S sa for siden:

Bra du likte den... mmmm, ja knallgodt :D
Litt kornete kanskje, men kan ikkje huske at det var ille.
Skal prøve å tenke over det neste gong eg lagar det :)


#28

Kanutten sa for siden:

Jeg lurer egentlig på hvorfor den kalles tacolodd?? Loddet kan jeg forstå, men ikke tacodelen? Knallgo er den uansett!!

Det mangler liksom de krydrene jeg forbinder med taco, men det gjør ingenting siden jeg er gørrlei taco! Men denne er som sagt veeeeldig god!


#29

Colt-pixy sa for siden:

Denne skal jeg lage når jeg er kommet hjem fra ferien neste uke, er kjempe lenge siden jeg har hatt denne nå!


#30

Ninasju sa for siden:

Lager denne nå, gleder meg. Lenge siden jeg har vært aktiv her ser jeg...


#31

StineK sa for siden:

Oj - denne har jeg ikke sett før - takk for at du dro den frem, Nina!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.