Jeg tipper at dette ikke er noe nytt, men har ikke sett oppskrift på dette her inne, så jeg vil gjerne dele denne. Jeg syns dette var veldig godt, fikk lyst på en bit til, en bit til, osv-osv...
Det er noe så enkelt som eggeomelett med revet blomkål.
Du trenger:
4 egg
1/2 revet blomkål
1/2 dl fløte
salt
pepper
100 g revet ost. Jeg brukte "4 oster".
Stekes i smør. La smøret smelte i en varm panne. Ta oppi blandingen. Slå ned varmen på minimum. (pass på varmen, så det ikke blir brent under.)
Legg på lokk. Ferdig etter 10 minutter.
Serveres med bacon, salat og tomat. Gjerne litt rømme også :)
Ps, etter tips fra Anarko, så smaker det helt nydelig med Fetaost! Jeg byttet da ut osten med fetaost, jeg la den på toppen etter å ha helt over røra i panne, før jeg la på lokket! mmm :)
I dag lagde jeg denne igjen. Og i dag slengte jeg oppi en liten løk kuttet i småbiter, og så la jeg all osten på toppen, istedenfor inni røra... Ble egentlig enda bedre!
Jeg lagde med 6 egg i dag, og stekte jeg på lavest varme under lokk, og jeg delte opp røra i 4 deler. La de 3 delene jeg ikke spiste til frokost, i kjøleskapet i en plastikkboks. Perfekt for oppvarming i mikrobølgeovnen til lunsj ;)
Jeg laget denne blomkålomeletten i dag. Helt nydelig ble den. Jeg sprøstekte baconet og la det oppå omeletten sammen ned noe av baconfettet. Der kosa det seg en stund under lokk og ble servert med hjemmedyrkete tomater og salat. Nam :) til og med mannen likte det, Restene skal jeg ha med meg på jobben i morgen. Gleder meg.
Tusen takk for tilbakemeldingen!! Det setter jeg stor pris på!! Egendyrket tomat hørtes godt ut da!! Artig at du gleder deg til å ta med på jobb syns jeg!! :) ps, lagde du med løk?
Hils mannen ;)
Så kult at du vil prøve! Håper at det faller i smak :)
Kommer til å ha mine egne modifikasjoner på den, som i at jeg tar den uten bacon og fløte. Og så bruker jeg fetaost istedet for vanlig ost. Men syns tipset ditt ser kjempegodt ut, og gleder meg til å prøve :D Må jo bli fantasisk frokost/lunsj for de fleste det her :D Så MÅ jeg ha tomat og salat attåt :D Skal gi tilbakemelding jeg og.
Hadde denne til frokost, og syns det ble kjempegodt! Brukte 4 egg, og hadde halvparten til frokost sammen med en litt stor salat. Så resten blir til middag, med stekt torsk :)
Jeg ble kjempeglad i denne omeletten, og skal lage den mange ganger :) Nei, jeg hadde ikke vanlig løk i, men en god neve finklippet gressløk fra krukka på terrassen. Nydelig var det. Neste gang tar jeg kanskje oppi litt vanlig løk også.
(hilser tilbake, he he )
Jeg lagde med litt løk i. Syns det var snadder jeg :) Den blir til lunsj i morgen etter jeg har trent. Blir nok en schläger i denne leiligheten her fremover :)
Flott! Fetaost er alltid en vinner ;) Jeg skal snart trene, og gleder meg til å komme hjem igjen og kose meg med blomkålomelett :D Tror det må være perfekt etter-trening-mat :)
Som noen kanskje har skjønt, så har jeg fått dilla på denne...
Dagens variant:
6 egg
1/2 glass fetaost (minus oljen)
salt og pepper
1/2 revet blomkål
noen buketter med blomkål, i små biter
litt under 1 dl fløte
6 cm purreløk
Må stekes litt lengre når det er så mye i panna. Jeg har gasskomfyr, så det er viktig å steke på svak varme har jeg funnet ut. hehe... Brent bunn er ikke noe godt!
Ellers så spiser jeg cherrytomater som er skjært i biter, og blandet med basilicum vinaigrette, salt og pepper. Nyydelig!! :)
I går hadde jeg denne med fiskepudding i :P Jeg var nemlig så overlykkelig når jeg fant fiskekaker og fiskepudding med lite karbs i på butikken, at jeg måtte ha det med en gang :D Blomkålomelett med fiskepudding funker fint! Men glemte helt osten da.
I dag lager jeg blomkålomelett med fetaost, om det blir med eller uten fiskepudding/fiskekake vet jeg ikke enda. Det blir lunsjen etter trening :)
Bare koselig å dele syns jeg! Det gir meg litt spenning i hverdagen om du skjønner, hehe... Har ikke så veldig spennede liv skjønner du ;)
Hadde du denne med fiskepudding i, som du skriver, dvs at du puttet biter av fiskepuddig oppi eller? Eller hadde det det til? Hvilket merke har lite med karbo?
Jeg spiste dette til frokost som skrevet over, og nå til lunsj etter trening... Snart begynner jeg å legge egg selv, så mye omelett jeg har spist i det siste ;)
Ja, jeg skjærte opp fiskepudding i terninger og stekte på pannen før jeg hadde over blomkål og eggeblandingen :) Det er Madam Bergen som har denne fiskepuddingen. Samme produsent har også fiskeboller og fiskekaker med lite karbs. Jeg kjøpte pudding og fiskekaker. Det er en del dyrere enn andre slike produkter da, men inneholder mer fisk, og smaker noen hakk bedre også, syns i allefall jeg :) Men denne omeletten med litt fiskepudding/kake etter trening er supert!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.