Jeg trodde dette var så veldig bra jeg, lest om det og mener Hexeberg snakket varmt om det. Men så er det masse karbohydrater i det? Da kan det vel ikke være et optimalt produkt i et lavkarbokosthold.
Noen som vet?
Kanskje lav GI?
Lav GI og lakserende som bare pokker på grunn av høyt fiberinnhold negerer nok noe av karbohydratene .... Ikke noe magen min likte, iallfall (selv om det smakte rimelig godt til fuglefrø å være). Det kan nok kanskje henge sammen med at jeg tåler korn dårlig og quinoa har en del til felles med korn. (Blant annet mye fytater - antibeitestoffer - som gjør at det kan binde opp mineraler og føre dem ut av kroppen.)
For å si det sånn - for min del fungerte litt i en salat, men ikke å spise det som man spiser ris/couscous etc... Det gikk bokstavelig talt dritt. Har siden lest at siden quinoa har ganske høyt saponin-innhold så irriterer det tarmen. Mulig at det kan unngås gjennom å forbehandle dem riktig, som bokhvete eller belgfrukt, gjennom bløtlegging. I tillegg fant jeg ut at dette er en av de tingene som (sammen med f.eks rå kål og rapsolje) er mistenkt for å senke stoffskiftet (goitorgene matvarer) så det ble enda en spiker i kista til dét forsøket.
Så - for min del endte posen opp som tilskudd til fuglene. ;) Selv om det smakte godt var det ikke verdt bryet/ubehaget.
Edit:
Nå virker jeg nok fryktelig negativ, så jeg vil bare presisere at det var min erfaring. Andre kan nok tåle quinoa bedre, især ved grundig bløtlegging. Positivt kan jeg si at smaken var god og de mettet godt.
Ok, takk! Kjente det i magen jeg også, så da er det forklaringen. Men som ingrediens i salat er det kanskje greit.
men klarer meg finfint uten også ;)
Fuglene ble vel fornøyd i alle fall da :)
Fuglene var fornøyd, ja. De fikk delfia med smeltet inn frø, havre osv. i leirpotter med snor gjennom bunnen for oppheng. De er nok bedre tilpasset å spise frø enn det jeg er. :p
(Forøvrig en glimrende måte å kvitte seg med frø/nøtter som har ligget litt for lenge i skapet.)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.