Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Du trenger:
marsipan (se under)
mørk sjokolade
3 plater gelatin
2 eggehviter
3 ss sukrin
1/2 vaniljestang (frøene)
2 ss kokende vann
8 jordbær
Slik gjør du:
Start med å lage marsipan. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, og brukte:
50 g finmalte mandler
20 g vaniljeprotein (kan byttes ut med mer mandler)
25 g sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje
1 eggehvite
[color=#000000][/color]
Ha alle ingrediensene i en bolle og kna godt sammen. Pakk marsipanen inn i plast, og la den hvile litt i kjøleskapet.
[color=#000000][/color]
Del marsipanen i 8 kuler, som du igjen trykker til flate rundinger. Jeg brukte plastfolie under og over, så ble det mindre klissete.
Pensle marsipanrundingen med smeltet sjokolade på begge sider, og sett kaldt til sjokoladen har stivnet.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca fem minutter.
Visp eggehvitene stive og ha deretter i sukrin og frøene fra vaniljestangen mens piskene går, litt av gangen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i det kokende vannet. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i eggehviten mens vispene går på halv fart. Pisk på full fart i noen minutter, til du får en seig og stiv masse.
Ha massen over i en sprøytepose.
Legg marsipanrundingene på en rist, og plasser et jordbær på hver runding.
Klipp et hull i sprøyteposen og dekk jordbærene med eggehvitemassen. La bollene stå et par timer, så de får satt seg.
[color=#000000][/color]
Smelt sjokolade og og hell den over skumbollene. La sjokoladen stivne ordentlig i kjøleskapet før jordbær skumbollene serveres.
[color=#000000][/color]
Namnam, minner om troika!