< Tilbake til oversikten

Jordbærskumboller

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Du trenger:
marsipan (se under)
mørk sjokolade
3 plater gelatin
2 eggehviter
3 ss sukrin
1/2 vaniljestang (frøene)
2 ss kokende vann
8 jordbær

Slik gjør du:
Start med å lage marsipan. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, og brukte:
50 g finmalte mandler
20 g vaniljeprotein (kan byttes ut med mer mandler)
25 g sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje
1 eggehvite
[color=#000000][/color]
Ha alle ingrediensene i en bolle og kna godt sammen. Pakk marsipanen inn i plast, og la den hvile litt i kjøleskapet.
[color=#000000][/color]
Del marsipanen i 8 kuler, som du igjen trykker til flate rundinger. Jeg brukte plastfolie under og over, så ble det mindre klissete.

Pensle marsipanrundingen med smeltet sjokolade på begge sider, og sett kaldt til sjokoladen har stivnet.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca fem minutter.
Visp eggehvitene stive og ha deretter i sukrin og frøene fra vaniljestangen mens piskene går, litt av gangen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i det kokende vannet. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i eggehviten mens vispene går på halv fart. Pisk på full fart i noen minutter, til du får en seig og stiv masse.
Ha massen over i en sprøytepose.

Legg marsipanrundingene på en rist, og plasser et jordbær på hver runding.
Klipp et hull i sprøyteposen og dekk jordbærene med eggehvitemassen. La bollene stå et par timer, så de får satt seg.
[color=#000000][/color]
Smelt sjokolade og og hell den over skumbollene. La sjokoladen stivne ordentlig i kjøleskapet før jordbær skumbollene serveres.
[color=#000000][/color]
Namnam, minner om troika!


#2

stinei sa for siden:

Nam, så sinnssykt godt ut! Lagres og må prøves snart!


#3

milena sa for siden:

De såg så gode ut at jeg ikke tør :rolleyes: å lage de i alle fall på en stund. Men lagret for senere!


#4

Supera sa for siden:

Oooh, de så gode ut! :sikle:


#5

Efterår sa for siden:

Skal helt sikkert prøves :)
Hvor køber du chokoladen?


#6

Supera sa for siden:

Disse var gode, men sjokoladen jeg lagde ble litt vel mørk og litt vel tykk. Jeg smakte på en bolle uten det siste sjokoladetrekket og den smakte helt fantastisk. Litt vanskelig å holde da uten det siste sjokoladetrekket, men det var ikke noe å si på smaken.


#7

Jammo sa for siden:

Dette here hørtes utrolig godt ut :) Kanskje en fin julesnop ;)


#8

senorita sa for siden:

Litt off topic men hadde ikke du en annen matblogg før? Er den oppe og går enda? Mye digg der....


#9

Bæret sa for siden:

Disse må jeg prøve tror jeg, takk for oppskrift! :)


#10

quebec sa for siden:

nam, dette må prøves :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.