< Tilbake til oversikten

Stemmer dette?


#2

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg forstår ikke helt artikkelen her, men skjønner såpass at det er et argumet for å unngå mettet fett, og at det har noe å si for insulinresistensen.
Jeg var veldig insulinresistent og hadde (det har jeg vel fortsatt) PCOS. C-peptdnivået var på 1200 sånn ca. Jeg la om kostholdet i tråd med Eurodietten i samråd med lege Hetland på Fedon-klinikken i Bergen. Jeg begynte i fase 3, og brukte ingen av ED-produktene. Fulgte bare kostholdsrådene. Her er man forsiktig med metted fett. Dette begynner å bli mange år siden, og jeg lever nå på generell lavkarbo, men er fortsatt forsiktig med mettet fett (men bruker mer smør nå enn før f eks). Poenget er at ved sist målin av C-peptid nivået var det på 430! Hvis jeg forstår artikkelen korrekt, ville jeg ikke hatt samme resultat om jeg hadde spist mye mettet fett. Er ikke det noe merkelig?


#3

gilbertine sa for siden:

Tror jeg har lest at nyere studier på mennesker viser at dette kun gjelder for noen mennesker. Disse vil i så fall ha lettere å legge på seg av kost rik på mettet fett enn andre. Har ingen link og gidder ikke lete heller.

Tror ikke dette gjelder for meg. Jeg holder meg lengre mett og fornøyd med fete enn lettere meieriprodukter.


#4

krokodillen sa for siden:

Jeg blir betydelig raskere mett med fett (inklduert mettet, helt klart) enn annen mat, så jeg spiser mindre mat med fettrik kost.

Alle jeg vet om som kan finne på å spise veldig mye, gjør det typisk på bakst eller noe annet med sukker og stivelse (hvetemel).

Det finnes tilsvarende studier på at sukker får folk til å overspise.

Så, vel, jeg er skeptisk til studien. Det er forskjell på forskning.


#5

smgj sa for siden:

Denne studien er det snakket om hos Peter på Hyperlipid. Når det jgelder hans analyser av biokjemien bak slike resultater så stoler jeg på dem... men jeg skjønner dem ikke alltid. Det gjelder den posten han har om den studien som det snakkes om her.

high-fat-nutrition.blogspot.no/2012/08/protons-palmitoleate.html

Men leser man kommentarene nedover så kan det virke som at konklusjonen ikke er så rett fram som den første studien antyder iallfall...


#6

Photobscura sa for siden:

Nei, dette stemmer ikke for meg, og tendensen rent empirisk av hva jeg leser her inne, så er det helt motsatt.
Dessuten så synes jeg det hele faller på sin egen urimelighet når man ser illustrasjonsbildet, samt denne setningen: "Fortsatt sulten etter en stor hamburger og en dessert av softis?" Hamburger serveres stort sett med hvitt brød, og softis er det masse sukker i.
Jeg vet ikke hvordan disse resultatene er blitt til, hva de har brukt i forsøkene, men dersom setningen over i det hele tatt har noen relevans til forskningen, så er det ikke sikkert at resultatet egentlig sier noe om denne omtalte fettsyren i det hele tatt, men sammensetningen av næringsstoffer?! Ikke vet jeg ... Det eneste jeg klarer å overspise på av høyfettmat er meieriprodukter. Men så er jeg intolerant, også. Klassisk symptom, dessverre. :o


#7

smgj sa for siden:

... og det jeg tror jeg har fått ut av biokjemien til Peter med bloggen Hyperlipid er at flerumettet fett virkelig er umettende (også for magemålet), mens mettet fett virker mer "mettende"... for de fleste, men at det finnes genetiske unntak. Men som sagt... jeg sliter med biokjemien bak det han skriver - den ligger på et altfor høyt nivå for meg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.