Så jeg så på innholdslisten til First Price bacon nettopp. Det står det inneholder sukker.
På karbohydrat per 100g står det 0,0g. Men sukker = karbohydrater?
Er antallet karbohydrater løgn (anntar pga. under 1g sukker er det teknisk sett lovelig)? Hvordan vet jeg hvor mye det egentlig har? Eller må jeg se etter alternativer?
Så godt som alle produsenter tilsetter sukker for at baconet skal bli sprøere når du steker det... :( Og selv om det ikke står sukker oppført, så kan det likevel være sukker i. Hvis det er under 1g per 100g tilsatt, så trenger de ikke å føre det opp under ingredienser. Jeg tror det også gjelder karbohydrater. Altså er det under 1g, så kan de føre det opp som 0. Det er ikke snakk om store mengder sukker, men jeg synes det er unødvendig å putte sukker i kjøttvarene. Jeg foretrekker mykt bacon faktisk. Jeg vil gjerne vite om noen vet om noen baconpakker som faktisk ikke har noe sukker i seg.
Og denne. Likte "Også matvarer som oppfattes som ekstra sunne tilsettes ofte mye sukker. Visste du for eksempel at leverpostei, bacon, kaviar og makrellfilet inneholder sukker?" Bacon listet opp som "ekstra sunne". :snill:
Fant også en kommentar på en blogg om at det tørrsaltede baconet til jacob's ikke har tilsatt sukker.
Ha, ha, ha. "La det farlige fettet på baconet dryppe av - tilsett så 2 ts sukker på hver baconskive"
Ubetalelig :lol:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.