< Tilbake til oversikten

Syltetøy og gelé uten sukker

#1

zitapus sa for siden:

Noen som har oppskrifter på dette?

Jeg har veldig lyst til å prøve meg på ripsgele (har et par busker med rips ute i hagen) og så generelt å lage frysesyltetøy.

Jeg hadde tenkt å prøve med stevia, men jeg vet ikke hvor mye jeg skal bruke eller om det gir den samme holdbarheten som med sukker.

Er det noen som har erfaring?


#2

smgj sa for siden:

Jeg kan iallfall svare på holdbarhet: Nei, stevia er ikke et preservativ på samme måte som sukker.
Jeg ville frosset bærene renset og ubehandlet. Og så laget små porsjoner ut gjennom året. Da kan du iallfall ha geleen i kjøleskapet...

Frysetøy (rørte bær) er jo greit siden det oppbevares frossent.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.