Har nettopp funnet ut at jeg er allergisk til en del mavarer, blandt annet kumelk, egg, kasein/ostestoff, boenner, soyaprodukter og kli. Lurer med dette paa om det er andre paa lavkarbokosthold som har samme problemer? I saa tilfelle, hva spiser dere i steden for feks. ost og roemme? Selv om jeg fortsatt kan kose meg med kjoett, fisk og groennsaker, kjenner jeg at dette kommer til aa blir veldig utfordrene. Elsker ost og roemme:(
Mitt eneste forslag er kokosmelk. Jeg bruker mye kokosmelk for å få ned forbruket av melkeprodukter. Men erstatning for ost er verre, bedre å finne oppskrifter uten ost da;)
mange andre måter å få i seg fett på, enn gjennom meieriprodukter. Lag smootihies med feks advokado, lime og kokkosmelk - og feks en skje med cocosa (kokkosfett) i. Da sikrer du deg fett gjennom kosten. Du kan spise litt nøtter som feks paranøtter og valnøtter som inneholder en del av det gode fettet (hvis du tåler det da) og tåler du ikke smør, så stek maten i cocosa også. Det er perfekt, i og med at cocosa tåler høy varme. På den måten vil du få i deg nok gjennom maten du spiser. Du kan også spise advokado sammen med reker, til en salat og så videre.
Jeg trodde ikke jeg kunne greie meg uten ost på brødskiva/knekkebrødet. Etter å ha hatt det fast på maten i snart 4 tiår måtte jeg slutte nettopp pga kumelkallergi. Jeg har gått over til snøfrisk i "fast form" laget på geitemelk; den har litt særegen smak men jeg har vennet meg til det og nyter nå hvert et tygg. Blander litt snøfrisk smøreost i mat som "erstatning" for rømme i maten, men vær obs; i den er det 20% kumelk, resten geitemelk.
Ellers fungerer det helt greit å være veldig matallergisk på dette kostholdet. Og...etter at jeg fjernet alt jeg ikke tåler så krymper vekta sakte og sikkert nedover :) noe den ikke gjorde før jeg kuttet ut alt ;)
Prøv deg fram, kjenn hvordan kroppen din fungerer. Lykke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.