< Tilbake til oversikten

Berusende, bedårende, bringebær-brownies (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Dette er virkelig et Kinderegg av godsaker...
Sjokolade, valnøtter og bringebær - alt i samme kake... Kan det bli bedre...??

Oppskrift
150 g smeltet smør eller olje
1 dl kremfløte
2 dl sterk kaffe
5 egg
5 ss sukrin
50 g kokosmel
1 ts fiberhusk
1 toppet ts bakepulver
3 toppede ss kakaopulver
1 ts vaniljeekstrakt
100 g hakkede valnøtter
100 g Bringebær (bruk gjerne frosne eller gå ut i skogen og plukk :))

Start med å smelte smøret. La dette avkjøles litt, og bland så inn fløte og kaffe.

Pisk eggedosis av egg og sukrin.

Bland sammen alt det tørre og ha det i eggedosisen. Bland røren godt, og tilsett smør/fløte.
Til slutt vender du grovhakkede valnøtter og bringebær forsiktig inn i røren.

Ha røren i en bakepapir kledt liten langpanne - ca 20 x 20 cm. Evt kan du bruke en vanlig rund springform.

Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 20-30 min.
Pass bare på å ikke steke kaken for lenge - den skal forsatt være litt "rå" når du tar den ut av ovnen.

Kaken smaker om mulig enda bedre etter en natt eller to i kjøleskapet...
Server med pisket krem og friske bringebær...
Kan gjerne fryses.


#2

Fedona sa for siden:

Å!! Det så og hørtes godt ut! Den skal jammen prøves :)


#3

Fedona sa for siden:

Holder på å bake den nå, men har ikke kokos mel! Kan jeg bruke mandel mel eller glutenmel?


#4

Mat for sjelen sa for siden:

Beklager treigt svar :( Tror nok ikke du vil få samme resultat med mandelmel... Kokosmel oppfører seg på en helt annen måte, og trenger svært mye væske for å fungere i bakst :)
Dersom du vil bake med mandelmel vil jeg heller anbefale deg denne oppskriften. Du kan helt sikkert steke denne røren som brownies - uten at jeg har forsøkt det selv :)
Glutenmel har jeg dessverre ikke noen erfaring med...


#5

Jammo sa for siden:

Nam, denne hørtes frisk ut :sikle:


#6

Mat for sjelen sa for siden:

Det kan jeg skrive under på at den er :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.