< Tilbake til oversikten

Marellas grove muffins

#1

Marella77 sa for siden:

Marellas grove muffins

20 g usaltet smør til pensling av muffinsformene

5 store egg
1 dl kremfløte
2 ts salt
1/2 ts oregano
1/2 ts bailikum
1/2 ts estragon
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
30 g gresskarskjerner
40 g kruskakli
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
150 g revet ost

  1. Sett på ovnen på 200 grader, og smelt smøret i en kjele

  2. Pisk eggene og tilsett deretter fløten

  3. Tilsett alt det andre i eggene (minus smør) og rør rundt

  4. Pensle muffinsformene med smøret

  5. Bruk en stor skje til å fylle muffinsformene med deigen. Fyll helt opp til kanten. Bruk helst en muffinsform av stål, metall eller hva det nå er...

  6. Stek på 200 grader, midt i ovnen, i 25 minutter.

  7. Ta de straks ut av formene og legg de på en rist. La det hvile litt.

  8. Kos deg! Jeg fikk sprø skorpe, noe jeg digget! hehe

  9. Frys de ned. Deretter tin dem lett i mikrobølgeovnene når du skal ha de. Tips- Del de i 3, så får du flere skiver...

:D


#2

Marella77 sa for siden:

Energi
Fett 74 %
Protein 22 %
Karbohydrat 4 %
Alkohol 0 %

Totalt 23,26 g kh. Dvs ca 2,3 kh pr stk. (Men siden jeg deler de i 3, og legger på pålegg, så blir det egentlig 0,77 g kh pr skive ;)
Det ble 10 stk til meg, men går fint an å lage de mindre...


#3

Kira71 sa for siden:

Takk! Denne blir herved prøvd i dag! tenker å bytte ut gresskarfrø med litt mer solsikkekjerner, satser på det går greit :-)


#4

Marella77 sa for siden:

Så artig (!!) at du fikk lyst til å prøve disse!! Jeg håper du også liker de! :D

Tips: Ta de raskt ut av muffinsformen, for å få sprø skorpe ;)


#5

Marella77 sa for siden:

Hei igjen :) Ble det til at du prøvde disse? Hvordan gikk det evt?

Jeg har spist 2 stykker nå. Jeg delt de i tre, og hadde på brelett og salami. Nam-nam, fått dilla nå... :)


#6

Marella77 sa for siden:

Disse skal jeg lage igjen i dag... Her er 2 bilder fra sist...

[ATTACH]10752[/ATTACH]

[ATTACH]10753[/ATTACH]

Skrevet litt senere: Jeg lagde disse nå nettopp... Jeg forandret litt på oppskriften, så det ble mindre karbohydrater. Ble faktisk like gode uten soyamelet som jeg først brukte...


#7

Jammo sa for siden:

Hørtes god ut :) Takk for at du deler oppskrift :)


#8

Marella77 sa for siden:

Takk for det Jammo! Håper at du prøver denne, og at du liker det! Jeg har spist det hver dag siden første dag jeg bakte dette... Fått dilla :)


#9

Moogie sa for siden:

Disse her så jo nydelige ut! Dem må jeg prøve ut i helga! Takk for oppsrkifta :)


#10

Marella77 sa for siden:

Takk, så hyggelig!! :) Jeg har nå endret litt på oppskriften, og syns den er best slik den står nå... Uten cottage cheese og med litt krydder...


#11

Marella77 sa for siden:

OBS, Jeg så akkurat at det var en skrivefeil i oppskriften. Det stod at det skulle være

10 g solsikkekjerner!

Det skulle stå 100g!

Det er nå rettet på. Ikke verdens undergang, hehe, men rett skal være rett ;)


#12

Moogie sa for siden:

SÅ bra at du har rettet opp! 100 gr solsikker vil jo mye mer saftigere muffins! Og det er jo supert :)

Jeg har foresten prøvd dem og må si at er kjempe gode! Litt tørre etter at de har ligget en stund oppe, men kjempe gode når de er ferske eller rett ut av fryseren. Ellers skjerer jeg dem bare i 2 eller 3 skiver og smører et skikkelig tykt lag med smør på så de blir kjempe gode med pålegg på :)


#13

Marella77 sa for siden:

Hei! Kjempeartig at du har prøvd disse og at du likte dem!! Prøvde du med 10 eller 100g solsikkekjerner?

Jeg fryser de alltid rett ned, så har ikke opplevd at de ble tørre :) likte du krydderet i de? Jeg deler de også i 3. Får søte runde skiver da ;) tusen takk for flott tilbakemelding! Setter veldig pris på det! :)


#14

Moogie sa for siden:

Trur at jeg følgte oppskrifta så om det sto 10 der så brukte jeg vel det. Hadde ikke alle krydrene hjemme så brukte vell bare basilikum. Men nå skal jeg prøve de ut med alt oppi :)


#15

Marella77 sa for siden:

okei, takk igjen for svar ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.