Eg erkjenner at mango ikkje er veldig lavkarbo, med sine drøye 14g kh per 100g frukt, men om du har litt ekstra å gå på, og vil skeie ut littegranne, tar eg meg den fridomen å dele dennne oppskrifta med dykk i alle fall, fordi eg er litt stolt av ho, og fordi eg håpar på å få mange stemmer i Findus' Sommerfisk konkurranse.
Ville satt umåteleg stor pris på nok stemmer til å vinne månadens runde, sjølv om de ikkje nødvendigvis er tilhengar av frukt. Det er vel i alle fall betre enn laks med pytt-i-panne? ;)
Min Laks med ruccola, mango, lime, chili og ingefær kan du finne og stemme på >>> her <<<
Til 4 porsjoner:
100 g ruccola
1 mango
Saft og skall av 1 lime
½ ts frisk revet ingefær
1 liten rød chili, halvparten i fine strimler, den andre halvparten finhakket
4 laksefileter med/uten skinn
Salt og pepper etter smak
(Fisken kan tilberedes både kokt, grillet ovnsbakt eller stekt.)
Skyll og tørk ruccolaen
Skrell mangoen og fjern stenen. Skjær noen tynne skiver til pynt, eventuelt terninger. Mos resten med stavmikser eller gjennom et dørslag. Tilsett presset lime, halvparten av skallet, og den finhakkede chilien. Smak til med ingefær litt etter litt og rør sammen.
Tørk laksen godt. Skrap skjellene av eventuelt skinn. Krydre fisken lett med salt og pepper. Stek laksen et par minutter på hver side i middels varm panne.
Anrettes på fat, dryss over litt revet limeskall, chili om ønskelig, press også gjerne noen dråper limesaft over fisken og salaten.
:sikle: Jeg kan dessverre ikke stemme for jeg er ikke på fb.
En annen sak er om at du blander disse tingene sammen på en annen måte og tilsetter litt fløte så har du noe ala kreolsk laks! Spiste det ute på kafe i dag.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.