< Tilbake til oversikten

Ett egg daglig er nesten like ille som å røyke en 20-pakning om dagen



#3

Zillah sa for siden:

Egg er perfekt mat.
Sånn, da seier vi det og kaster "studien" i papirgjenvinningsboksen. Der gjer den nytte for seg.



#5

Thomasina sa for siden:

Agurk tiden igjen?


#6

Zillah sa for siden:

Hahaha, eller meg! Eg har stor familie, og vi burde hatt aksjeandelar i nærmaste hønseri.


#7

index sa for siden:

Spiser ofte 5-6 egg om dagen jeg! Tilsvarer det 100-120 sigaretter om dagen da??

Tror dette skal tas med en stoor klype salt (som vanlig)...


#8

smgj sa for siden:

Mark Sisson sin rapport www.marksdailyapple.com/are-eggs-really-as-bad-for-your-arteries-as-cigarettes/

Han refererer til en studie som IKKE er en observasjonsstudie og som IKKE er basert på egenrapportering (husker du hvor mye egg du har spist i snitt de siste 20 årene?)

(Randomiserte kryss-studier overgås kun av såkalte double blind randomized cross over studies... )

Innrømmer at jeg holder på å få høyt blodtrykk av journalister (og forskere!) som ikke vet hvor dårlige observasjonsstudier er - og som ikke skjønner at en observasjonsstudie A L D R I kan bevise årsak/virkning....


#9

Yrla sa for siden:

Og hva de ellers spiste hadde selvsagt ikke noe å si?;)


#10

smgj sa for siden:

Hah! Det er såkalte co-fundere som de "helt sikkert" har justert for statistisk. (Og med "riktig" verdi - for det er jo lett å vite... :rolleyes:)
bang head on desk

Misforstå meg rett ... det er ikke sikkert at egg er frikjent med hensyn til å kunne heve kolesterol (eller ikke). Poenget er at en undersøkelse av denne typen aldri vil kunne bevise (eller avkrefte) det...


#11

Photobscura sa for siden:

For meg som både røyker OG spiser mye egg kan dette i verste fall bety at jeg må skynde meg å ha det gøy mens jeg kan, om sju er det kanskje for sent. :cool:


#12

krokodillen sa for siden:

Kostholdsagurker. Presentert hver uke på vg.no.

Og ellers: Nei, jeg er ikke redd for egg. Jeg er langt mer skeptisk til tabloid journalistikk og dårlig forskning, ikke minst i kombinasjon.


#13

Hamster59 sa for siden:

De sjekka vel som vanlig ikke hva de folka ellers spiste? Vanskelig for enkelte forskere å ha så mange ting i hodet på én gang, lettere å bare fokusere på én matvare.
Tro om de huska å sjekke ordentlige eggeplommer denne gangen og ikke eggepulver, slik de gjorde i den studien for sikkert 30-40 år siden, og som "helsedirekterotet" har brukt for alt det er verdt (eller kanskje mye mer..)
Blir bare oppgitt! De kolesterolfolka gir seg visst aldri.


#14

Sunniva37 sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg blir litt usikker når jeg leser slike ting, da vi har mye hjerte-og karsykdom i familien.. :blinke: Like fullt så synes jeg at det virker merkelig å kunne trekke så bastante årsak-virkningslutninger ut ifra en slik type studie. Det er sikkert gjort mye annen forskning på dette med egg/kolesterol/hjerte-karsykdom også? Noen som har noe i ermet som kan berolige oss med litt hjerteklapp? :o Men bare så det er sagt; Jeg kutter ikke ned på egg nå pga den studien der. :)


#15

LenaBeatrice sa for siden:

Hei Sunniva!

jeg har kommentert saken i bloggen, mulig det jeg skriver vil berolige deg :-)

lenabeatrice.net/mat-og-helse/kolesterol/livsfarlig/

Studien det siktes til har STORE svakheter, og legg spesielt merke til at de som spiste mest eggeplomme hadde best kolesterolverdier.


#16

Sunniva37 sa for siden:

Hei! Her pekes det på viktige ting ift svakheter med studien ja. Men så sier Retterstøl til slutt, ifølge det du siterer på bloggen din: "Jeg har møtt folk som har gått på lavkarbodiett og følt seg kjempefine i kroppen, men så viser det seg at de har dobbelt så høyt kolesterol som før de begynte på dietten. Det tar jo tid før blodårene tetter seg." Så...:confused: :rolleyes:


#17

LenaBeatrice sa for siden:

Poenget er at totalkolesterol er en veldig dårlig markør for risiko for hjerte- og karsykdommer.


#18

Sunniva37 sa for siden:

Ok.. Takk skal du ha Lena Beatrice! :) Jeg vet ikke nok om dette jeg.. Ønsker meg likevel noen "Positiv-til-egg-studier" :)


#19

smgj sa for siden:

Som sagt
Denne studien er basert på egenrapportering... at man skal huske hva man har spist x tid tilbake. Jeg husker ikke engang om jeg spiste egg for to dager siden.

Og når man justerte for dødelighet og alder i de to gruppene - så var ikke dødligheten høyere hos eggpsipserne... bare kolesterolet. Hva sier dette om kolesterol som mål for dødsrisiko? Jeg bare spør.


#20

mrs kishty sa for siden:

jeg leste bare overskriften og bestemte meg for å kjøpe den for da kan jeg røyke med god samvittighet om jeg kutter ned på eggene :) Takker :)


#21

langaard sa for siden:

:lol:


#22

Lillemy71 sa for siden:

Her er KostDoktorn.se sitt syn på denne "studien" eller latterligheten som jeg velger å kalle det :D

rusler ut på kjøkkenet og gumler egg og fyrer opp en sig

Bør vel komme meg ut på byen å få hæla i taket for jeg kommer ikke til å vare lenge skal man tro denne greia.....:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.