stefdinho sa for siden:
Har studert mye LCHF den siste tiden, men det er en ting jeg fortsatt lurer på.
- Siden LCHF kan være alt fra 10 til 150g karbohydrater, hvor mye karbohydrater trenger man om målet er økt muskelmasse?
Om du spør en kroppsbygger om hvordan fortest bygge muskler, får du som regel til svar at karbohydrater er den viktigste energikilden samt at du trenger masse sukker for å få ett kalorioverskudd som igjen gir økt testosteron og proteinsyntese.
Har vært nede i rundt 20g karbo i tre måneder hvor jeg gikk fra en fettprosent på 25 til 9 (målt i bukregionen med ei fettklype). Økte da i både muskelstyrke og muskelmasse under perioden, men det ser nå ut til at det har stoppet litt opp.
Det første jeg tenker er kalorier inn og kalorier ut, og om kroppens daværende fettmasse bidro til ett "overskudd" som ga hjelp i muskelbyggingen? Nå som kroppen ikke lengre har fett å hente fra (uten om i kosten) ligger jeg på et temmelig lavt karloiinntak og vekten står dermed stille.
En tanke slår meg at en neve ekstra med nøtter kan være svaret på en vektoppgang for personer på LCHF? Siden nøtter inneholder mye karlorier og er på langt nær så mettende som animalsk fett. I tillegg vurderer jeg å øke karboinntaket fra 20g til 50-70g.
Hva tenker dere om dette?
Jeg trener styrketrening 4 ganger i uken og kondisjon 1 gang.
Leste nylig en artikkel som var skrevet av TN.no hvor forfatteren skrev at for lite karbohydrater i kosten (ketolyse) sørger for at hjernen ikke får nok glukose og må dermed hente glukose i form av spalting av fett (så langt ok) OG av muskelvev (wtf?).. Kommentarer på dette?
Uttdrag fra artikkelen;
"Fordi det ikke er direkte glykoselagre igjen, blir kroppen nødt til å danne glykose av protein. Muskler brytes ned for å kunne gi protein til å skape gykose for hjernen, noe som betyr at du mister muskler samtidig med fett."
Les hele artikkelen her; www.iform.no/pub/art.php?id=79