< Tilbake til oversikten

Oda's beste lchf pannekakerøre! (flere varianter)

#1

otis95 sa for siden:

Hei!

Jeg er superglad i pannekaker. Har prøvd mange forskjellige oppskrifter men blir alltid skuffet. Enten er de for eggete, svampete , tørre, klissete, henger ikke sammen eller smaker rett og slett ikke godt, selv om utseende på de er bra!

UANSETT. Poenget er at jeg har mixet frem min oppskrift.
På pannekaker, som kan brukes som middag og dessert, tacolefse, vaffelrøre og lapperøre, men det kommer etterpå.
Først oppskriften som går som følgene:
Blir 9-10 stk.

FLESKEPANNEKAKE

1 pk bacon
6 egg
2 ts fiberhusk
2 ss smeltet smør
2 ss soyamel
4 ss glutenmel
1 1/2 dl fløte
2 1/2 dl vann
1 ts spelnda/nateeen
2 ts salt
2-3 ts rømme (valgfritt, men blir saftige)

Begynn med å piske eggene med fiberhusken.
Smelt smøret og hell det oppi sammen med fløten.
Ta så å sikt over glutenmel og soyamel for å unngå klumper.
Litt og litt av gangen.
Så pisker du i rømmen og salt/søtning etter smak.
La røren stå en stund. Ca 10 min.

Mens røren "trekker", stekte jeg bacon med smør.
Så helte jeg baconfettet oppi røren for ekstra smak.
Videre tok jeg litt og litt vann i. Ble ca 2 1/2 dl til sammen.

Legg bacon på pannen, så hell en ause med røre over.
Stek på svak/middels varme til de er faste, ikke sprø
(med mindre det er det du foretrekker) :)

Så snur man. Logisk nok :p

DESSERTPANNEKAKE!

samme oppskrift som over, uten bacon fettet og en del mer søtning

VAFFELRØRE!

Ennå lik oppskrift (igjen, uten baconet) bare du tilsetter
2 ts mer søtning
1/2 ts kardemomme
1 ts burbon vaniljepulver.

Stek som vanlig.

LAPPER
Lik oppskrift. Heller ikke bacon her. Med mindre du er hysterisk glad i det ;)
Erstatt rømmen med 3 ss
Bruk 1 dl surmelk
og 1 ts kanel (om du vil selvsagt)

TACOLEFSE!
Ennå lik oppskrift
Jeg dropper søtning her da
tilsetter en del mer vann (ca 0.75 dl) så den blir mer flytende

Til slutt et tips:
Stek i smør. Og ta en ny klatt mellom hver pannekake!
På den måten glir den lettere ut og er lettere å snu.
Og for all del. Hold varmen lav, Ellers svir de og/eller blir sprø.

Det var det.
Håper du prøver og gir en tilbakemelding :))

Ha en fin dag! <3


#2

otis95 sa for siden:

Må tilføye at pannekakene falt i smak hos anti lavkarbo typen min, lillesøster og mamma.
Ganske fornøy må jeg si :P


#3

sirimor sa for siden:

Hei otis95

Takk for oppskrift,- denne skal prøves!


#4

smgj sa for siden:

Spennende - har du noen gode, kvalifiserte forslag uten glutenmel og uten soyamel også? Jeg er også glad i pannekaker, men de to forutnevnte kan jeg ikke spise...


#5

otis95 sa for siden:

Ah synd... :(
Jo jeg har prøvd en som er ganske grei.

3 egg
1ts fiberhusk
1/2 ts jbkm
30 g ketolyse bakemix
ønsket smak salt/søtt
0,5 dl fløte
0,5 dl vann. tilsett mer om det trengs

la den svelle i 10-15 min
dette er nok til 4-5 pannekaker :)


#6

smgj sa for siden:

Tusen hjertelig! gleder meg & setter jbkm på handlelista


#7

otis95 sa for siden:

Vær så god! Håper det smaker! :)


#8

Colt-pixy sa for siden:

Dette må være noen av de beste pannekakene jeg har smakt, men de slår ikke min bestemor sine, desverre. Det var veldig spesielt å steke de, jeg fikk minner fra da jeg var liten og så på min bestemor steke pannekaker til meg og min søster, veldig gode minner. Jeg hadde ikke alle ingrediensene og brukte kremfløte i stedet for matfløte, egg erstatter og fibramel, men det funket helt fint!


#9

otis95 sa for siden:

Weeee så hyggelig! :D
Bra at det går ann å bruke erstatninger slik at flere kan spise de! :)


#10

Bik sa for siden:

Kan man bytte ut soyamel med fiberfin?


#11

smgj sa for siden:

Hadde ikke ting til originaloppskrifta, men brukte tipset om rømme i røra og fikk gode mandelmelpannekaker med bananbiter. :)



#13

otis95 sa for siden:

Det er så kjekt at dere likte denne! Mamma vil ha pannekaker til kvelds så da var det inn å finne oppskriften :p hehe


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.