Jeg er superglad i pannekaker. Har prøvd mange forskjellige oppskrifter men blir alltid skuffet. Enten er de for eggete, svampete , tørre, klissete, henger ikke sammen eller smaker rett og slett ikke godt, selv om utseende på de er bra!
UANSETT. Poenget er at jeg har mixet frem min oppskrift.
På pannekaker, som kan brukes som middag og dessert, tacolefse, vaffelrøre og lapperøre, men det kommer etterpå.
Først oppskriften som går som følgene:
Blir 9-10 stk.
FLESKEPANNEKAKE
1 pk bacon
6 egg
2 ts fiberhusk
2 ss smeltet smør
2 ss soyamel
4 ss glutenmel
1 1/2 dl fløte
2 1/2 dl vann
1 ts spelnda/nateeen
2 ts salt
2-3 ts rømme (valgfritt, men blir saftige)
Begynn med å piske eggene med fiberhusken.
Smelt smøret og hell det oppi sammen med fløten.
Ta så å sikt over glutenmel og soyamel for å unngå klumper.
Litt og litt av gangen.
Så pisker du i rømmen og salt/søtning etter smak.
La røren stå en stund. Ca 10 min.
Mens røren "trekker", stekte jeg bacon med smør.
Så helte jeg baconfettet oppi røren for ekstra smak.
Videre tok jeg litt og litt vann i. Ble ca 2 1/2 dl til sammen.
Legg bacon på pannen, så hell en ause med røre over.
Stek på svak/middels varme til de er faste, ikke sprø
(med mindre det er det du foretrekker) :)
Så snur man. Logisk nok :p
DESSERTPANNEKAKE!
samme oppskrift som over, uten bacon fettet og en del mer søtning
VAFFELRØRE!
Ennå lik oppskrift (igjen, uten baconet) bare du tilsetter
2 ts mer søtning
1/2 ts kardemomme
1 ts burbon vaniljepulver.
Stek som vanlig.
LAPPER
Lik oppskrift. Heller ikke bacon her. Med mindre du er hysterisk glad i det ;)
Erstatt rømmen med 3 ss
Bruk 1 dl surmelk
og 1 ts kanel (om du vil selvsagt)
TACOLEFSE!
Ennå lik oppskrift
Jeg dropper søtning her da
tilsetter en del mer vann (ca 0.75 dl) så den blir mer flytende
Til slutt et tips:
Stek i smør. Og ta en ny klatt mellom hver pannekake!
På den måten glir den lettere ut og er lettere å snu.
Og for all del. Hold varmen lav, Ellers svir de og/eller blir sprø.
Det var det.
Håper du prøver og gir en tilbakemelding :))
Spennende - har du noen gode, kvalifiserte forslag uten glutenmel og uten soyamel også? Jeg er også glad i pannekaker, men de to forutnevnte kan jeg ikke spise...
Dette må være noen av de beste pannekakene jeg har smakt, men de slår ikke min bestemor sine, desverre. Det var veldig spesielt å steke de, jeg fikk minner fra da jeg var liten og så på min bestemor steke pannekaker til meg og min søster, veldig gode minner. Jeg hadde ikke alle ingrediensene og brukte kremfløte i stedet for matfløte, egg erstatter og fibramel, men det funket helt fint!
eggehviteproteinpulver kan erstatte soyaprotein. på iherb finnes det uten tilsatt smak og søtning. Whey(myseprotein) går også an men den gir en tørr smak så den er ikke så passende. Ellers finnes det proteinpulver på iherb som er vegetabilske, laget av hemp, chia osv. De tror jeg kan funke. Denne f.eks: www.iherb.com/Life-Time-Life-s-Basics-Plant-Protein-Unsweetened-Vanilla-Flavor-1-lb-05-oz-477-g/23361
og kokosmel funker selvsagt. Mandelmel også.
Det er så kjekt at dere likte denne! Mamma vil ha pannekaker til kvelds så da var det inn å finne oppskriften :p hehe
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.