< Tilbake til oversikten

Sliter med å like lavkarbobrød - klarer ikke lavkarbo uten brødmat!

#1

Zenitra sa for siden:

Jeg har i snart et år levd på lavkarbo, og vil så gjerne fortsette. Men, nå er jeg så lei av lavkarbobrød at jeg sprekker av hele kuren! Jeg har nå spist "vanlig" glutenfritt brød igjen (har cøliaki) og klarer ikke gå tilbake til knuste linfrø, egg og solsikkekjerner. Plutselig ble jeg helt kvalm, og grudde meg til brødmåltider.

Og brødmåltider MÅ jeg bare ha, det finnes ikke andre alternativer for meg. Men, glutenfritt brød og masse fettrik mat ellers er vel en dårlig kombinasjon?

Noen her som vet om en type lavkarbobrød som er litt mer som "vanlig" brød, og ikke inneholder gluten?


#2

Janeymaleney sa for siden:

Kan du spise hjemmelagde knekkebrød? Du sier denne kuren,men om du ser på det som en kur,hva skal du gå over på når du er ferdig med den da?


#3

ToreH sa for siden:

Hvis du MÅ ha brødmat, og alternativet til å IKKE får brødmat er ensbetydende med å sprekke hele kuren?

Da svarer du jo på det selv da, spis brødmat da vel. Det er jo ikke no karbs, men low carbs....Ville dog valgt fullkornsprodukter og produkter med minst mulig hvetemel.

Det er jo ikke slik at brødmat er forbudt, hvem har fortalt deg det? Bedre å knipe inn på andre områder da enn å ikke gjennomføre i det hele tatt.

Spis da 1-2 brødskiver med MYE pålegg, evt kun 1 skive pr måltid med enda mer pålegg. Eller er det slik at du MÅ ha 4-5 brødskiver til hvert måltid, så må du jo bare være ekstra nøye på ris, poteter, pasta og andre soyaprodukter ikke inntas.

Man må jo ikke bli fullstendig fanatisk heller hvis det til stadighet fører til at man sprekker....


#4

Zenitra sa for siden:

"Kur" er ikke bokstavelig ment - jeg ønsker å spise lavkarbo, og forbli lavkarbo. Men, jeg trenger råd om god brødmat, eller erfaring om hvordan kombinere vanlig glutenfritt brød med lavkarbo forøvrig. Er dette å skyte blodsukkeret til himmels??? Rimelig mye stivelse i glutenfrie brød, dessverre :(

Snop, sukker eller middager generelt er ingen problemer for meg. Men jeg trenger minst to måltider med brødskiver til dagen, jeg klarer ikke lenger erstatte dette med salater, fisk eller kjøtt - eller egg :o


#5

Lindemor sa for siden:

Jeg bruker ikke brød i min mat, men fikk nylig servert lavkarborundstykke som var kjøpt hos bakeren da jeg var på besøk og smakte på dette. Det var veldig, veldig godt! Kanskje kan du jakte litt på et slikt hos din lokale baker og høre om det er mulig å få tips om oppskriften?

Jeg klarer meg veldig fint med nannahs supergode knekkebrød når jeg bruker noe under pålegget. Er ikke knekkebrød et alternativ for deg?


#6

Zenitra sa for siden:

Hvetemel er ingen alternativ, som nevnt har jeg cøliaki. De glutenfrie brødene er rimelig fulle av karbohydrater, iallefall de jeg kjenner til. Og det er dette jeg trenger råd om - om det er greit å spise et par skiver til frokost og ett par til lunsj, uten at dette blir ille når jeg ellers spiser mye fett.

Nei, jeg er ikke så kjent med lavkarbo enda, og det er derfor jeg søker råd her inne. Jeg prøver å telle karber utifra det jeg kjøper til kjøleskapet - og det glutenfrie brødet med 50 karber pr. 100 gr. er jo ikke akkurat lavkarbo.

Derfor, jeg ønsker å høre om noen har samme problem og kan dele sin erfaring.


#7

Zenitra sa for siden:

Tusen takk for saklig tilbakemelding Lindemor - det er dette jeg søker etter ;) Jeg kjenner til noen typer rundstykker og lavkarbobrød som er nesten som "vanlige" grove brød - men dessverre er disse med rug, som igjen inneholder gluten :(

Men jeg gir ikke opp håpet om at noen sitter med en deilig oppskrift og vil dele med meg :) Det finnes flere ferdige melblandinger på lavkarbobrød - men alle jeg kjenner til inneholder dessverre gluten :(

Skal prøve knekkebrødene du refererer til!


#8

Tarato sa for siden:

Heisann. Jeg har ingen kunnskap om cøliaki, og hvor man finner gluten - annet enn at det er i hvete og rug særlig. Jeg har brukt å bake Cornelias lavkarboloff; og synes den er god som erstatning/variasjon. Den blir som en "tett formkake", men helt ok/god på smak. Godt med pålegg oppå, og faktisk ikke verre enn at en kan bruke det som formkake hvis en har i søtning ;)

Cornelias lavkarboloff
6 egg
100 g smeltet smør
2 ss Sukrin
1/2 ts salt
90 g kokosmel
1 ts bakepulver
2 ts fiberhusk

Bland alt sammen til en "potetstappe-aktig" deig.
Stek i brödform på 180 grader i ca. 50 min"


#9

shailene sa for siden:

Lavkarbobrød og runstykker og slikt du finner i butikk og bakeri er som regel smekkfulle av glutenmel, så vidt jeg har sett (altså tilsetter de MYE ren gluten, istedet for hvetemelet).. Og de som ikke har masse tilsatt gluten er egentlig ikke lavkarbo i det hele tatt.. Mulig det finnes unntak da?

Har selv noen oppskrifter på diverse bakst, som er 100% glutenfrie, du kan jo ta en titt dem hvis du vil:

Brød: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=51978
Rundstykker: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=52533
Knekkebrød: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=52622
Boller: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=52434


#10

Yonah sa for siden:

Hvorfor bare må du ha brødmåltider?

Jeg må spise lavkarbo ikke bare for å gå ned i vekt, men også for å holde meg frisk. For 3 år siden hadde jeg lett sagt at jeg bare må ha pasta og ris, men strengt tatt så måtte jeg ikke, men hodet og vanene sa at jeg måtte. Det har tatt sin tid å lære seg at det går an å leve uten det man bare må ha.

Lavkarbobrød synes jeg jevnt over er ekkelt på det vis at det vokser i munnen på meg. Men knekkebrød laget på sesamfrø, linfrø og mandler liker jeg godt, og bruker det til turmat.


#11

smgj sa for siden:

Jeg tåler heller ikke mel, men synes det enkleste er å holde seg unna. Jeg spiser knekkebrød og en og annen schar mais-stivelse-skive innimellom, selv om det bare er karbohydratholdig isopor.

Tror du vil slite med å finne noe som smaker "brød" som ikke også er fullt av karbohydrater, dessverre. Med mindre du tenker frøknekkebrød/frøbrød. Jeg valgte iallfall å unngå det og gå på middagsrestene i stedet da jeg heller ikke fant noe godt glutenfritt lavkarbobrød.


#12

BenteR sa for siden:

For min del har jeg blitt så vant med frø i maten at jeg synest foreksempel proteinbrød smaker nydelig, spesielt nyristet med smør og ost


#13

teleslynga sa for siden:

Finnes ikke. Du må velge.


#14

jannesnuppa sa for siden:

Gå inn på lenabeatrice.net, der er oppskrift på noen gode brød som er glutenfrie.eller rettere sagt rundstykker som er kjempeenkle å lage. Lykke til videre.klem


#15

Zenitra sa for siden:

Tusen hjertelig takk Shailene - disse ser jo kjempegode ut, og de skal prøves! Jeg er sikker på at jeg slipper å gi opp brødmåltider som jeg er så glad i, selv om jeg ønsker å leve lavkarbo :p

Denne er glutenfri - takk for oppskriften! Og alternativ formkake skal forsøkes - nam :)

Kjære "jannesnuppa" - takk for tipset! Nye oppskrifter har funnet veien til mitt kjøkken, og alle skal prøves :)

Jeg er sikkert på at jeg finner en type glutenfritt lavkarbobrød/rundstykker som jeg vil like. At man ikke kan leve lavkarbo selv om man er glad i brødbakst høres litt for brutalt ut - og jeg er sikker på at dette lar seg kombinere.

Tusen takk til alle dere som har delt oppskrifter og komt med gode råd - jeg har fått igjen håpet på en god "blingse" i ny og ne :D


#16

Yonah sa for siden:

Liker du oopsier? Eller blir de for eggete? Nå får jeg ikke lagt inn link pga jeg er på mobil, men du finner oppskriften kjapt om du søker. Den består i hovedtrekk av 3 eggehviter som piskes stivt.3 eggeplommer røres ut med 100g kremost og bittelitt bakepulver. Bland forsiktig og legg ut kladder på bakepapirkledd plate og stek ca 30 min på 160 grader.jeg pleier å bare smøre ut hele røra og klippe opp i firkanter etter steking. Synes det smaker langt bedre enn noe annet lavkarbobrød. Fine til snitter.


#17

Zenitra sa for siden:

Takk Imse - jeg liker å variere så dette kan jeg godt prøve. Ellers skal jeg på Sunkost å kjøpe dette brødet som jeg googlet i dag; www.funksjonellmat.no/lavkarbobrod/om/

Og handle ingredienser til rundstykkene som ligger vedlagt i denne tråden :)

Jeg er så glad i nistepakker, skiver og godt pålegg - jeg er sikker på at jeg finner et godt alternativ :)


#18

Lillemy71 sa for siden:

Har du prøvd spisdegslank.no sine brød, siden du absolutt ikke kan klare deg uten brød? Der kan du få kjøpt ferdige brød eller brødmiks slik at du lager selv. Alt her skal være glutenfritt, er de beste lavkarbo brød jeg har smakt.


#19

Nerthus sa for siden:

En skive vanlig brød inneholder ca 12 g kh (usikker på i forhold til glutenfritt brød). Det bør ikke være umulig å legge inn et par, tre skiver av brød etter eget ønske på et lavkarbokosthold.

Lutz filosofi sier at inntak opptil ca 72 g kh pr dag fremdeles gir mye frihet i fettinntaket :) og at du ikke må redusere fettinntaket før du kommer over 72 g kh pr dag (tommelfingerregel altså).

Det viktigste er at du finner et kosthold du føler fungerer for deg i hverdagen, og bruker du mye tid på å tenke på at du IKKE kan spise brød, vil det være vanskelig å nå målet sitt :)


#20

Zenitra sa for siden:

Rett og slett glimrende Lillemy71!!! Dette er akkurat hva jeg har savnet :)

Som allerede nevnt har jeg Cøliaki, så for 3 år siden måtte jeg si farvel til all deilig brødbakst som jeg er så innmari glad i. Jeg er slank, så det er ikke slanking som har ført meg til en livsstil med lavkarbo, men det er noe jeg har blitt anbefalt å prøve grunnet flere andre sykdommer og nedsatt livskvalitet.

Jeg har stor tro på å kutte karber og spise mer fett - jeg er overhodet ikke fettskremt selv om jeg er slank - jeg vil bare forbli slank til tross av at jeg har fått et mer passivt liv kontra det aktive livet jeg levde før. Dette ser jeg er lettere å kontrollere med å leve lavkarbo.

Nå skal jeg prøve de forskjellige oppskriftene på rundstykker og brød jeg har fått i denne tråden, og venter i spenning på mannen min som er på helsekosten for å kjøpe Funksjonell mat sin ferdige glutenfrie lavkarbo miks :)

Det enkle er ofte det beste :D


#21

senka sa for siden:

Jeg spiser ikke noe brød,eller knekkebrød,hjemmelaget lavkarbo.Hvis jeg savner det veldig tar jeg fiberrik knekkebrød.Man venner seg etterhvert;)
Lykke til videre,håper at du finner ut av det:)


#22

index sa for siden:

Nå psyker du deg selv ned!:D Prøv deg heller frem med annen mer lavkarbovennlig mat, så finner du nok andre ting som er like deilig! Og tro meg, etter å ha holdt deg borte fra brød et år så smaker det ikke annet enn søt skolesvamp! Jeg har ikke spist brød siden august i fjor, og skulle unne meg en skive for toen uker siden. Det ble en bit, resten gikk i bikkja. Skjønner ikke at jeg engang har likt de greiene der...:eek:


#23

Carisma sa for siden:

Det sies at det kroppen tåler minst har man mest problemer med å kutte ut... Men det betyr at det er det som trengs mest. :o


#24

Minni1 sa for siden:

hei hei.

Jeg er bare litt nygerrig og lurer på om du fant noe brød du liker å spise?

Jeg syns knekkebrødene er gode å ha, spesielt på morgen.


#25

smgj sa for siden:

Stemmer for meg iallfall. Har kuttet alt glutenholdig mel, men forsøkte GF-brød forrige helg. Vel - for meg virket det sånn at jeg binge-spiste. Og overspising av stivelse er ikke bra, glutenfritt eller ikke. :o Det er noe med konsistens og smak som gjør at jeg ikke stopper - selv om jeg nå ikke har opiatvirkningen til hveteproteinet i brødet...

Så neste GF-brød blir ute på restaurant (om jeg får GF kuvertbrød) - eller til jul. Dette var for meg farligere enn sjokolade, fordi GF-brød later som det er "mat".


#26

Zenitra sa for siden:

Hei Minni :)

Jeg har ikke prøvd oppskriftene ennå, men har lagd den ferdige lavkarbobrød blandingen fra "Funksjonell mat" kjøpt på helsekost. Dette er så langt blitt min favoritt!! Står ett i ovnen nå, og jeg gleder meg til å spise :)

Dyrt, kr. 50,- for et bittelite brød. Men, det er ikke SÅ mange brødskiver jeg spiser daglig - ett par til frokost og ett par til lunsj. Ikke alltid det går så mye engang, men jeg har iallefall et brød jeg liker.

Når jeg har rette dagen, skal jeg bake fra en av oppskriftene fra denne tråden :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.