Den isen er veldig god og vi har en lang tråd her inne som lovpriser denne fantastiske oppskriften. Det går helt fint å bytte fløte med fet kokosmelk og, supergodt!
Nei, man bruker frosne bær. Jeg pleier å starte med 50g fløte og 50g frosne bær og et lite egg( har dverghøner jeg:D), også evt fylle på med noen bringebær til om det ikke blir frossent nok.
Jeg lar bærene ligge en liten stund på benken (10-15 min) før jeg bruker de. Det er akkurat nok til at stavmikseren/blenderen tar det uten problem men lite nok til at det blir deilig softis......:D
Nei, har ikke noe med det å gjøre. Is laget med egg blir på noe vis fyldigere på smak. Prøv begge deler. Jeg har prøvd begge deler og jeg foretrekker å bruke enten et lite egg( er ca 35g dvergeggene våre) eller en plomme fra et vanlig stort egg.
Ja, denne lager jeg ofte!
Ikke alltid jeg har egg i da,noen ganger har jeg litt mørk kakao i... :sikle:
Jeg også, har en Braun. :)
Jordbær må nok tine litt først ja, men med bringebær er det ikke noe problem.
Jeg bruker også kantaoulopemelon, vet ikke eksakt karb.innhold på den men det tenker jeg ikke på. Det er driiitgodt...
Prøvde denne i går. Hadde bare blåbær i frysen, så da ble det blåbæris! Syntes den ble litt vel tyntflytende, så den fikk seg et kvarter eller så i frysen også. Det ble jo forsåvidt godt da, men jeg bør nok prøve meg frem litt til...
Så lurt å ha oppi et egg, har savna det litt når jeg har laga is. Har brukt bær, fløte og litt sukrinmelis og gjerne litt vaniljepulver.
Jeg bruker foodprosessoren, synes den er greiest å få blandinga ut av. Lurt å tine bæra litt først, men NB ikke blåbæra, den bør være frossen.
nam-nam! denne er jo helt super! Jeg har fått dilla på denne isen laget med litt bringebær og crem fraiche og en t-skje med kokaopulver :) da blir det helt perfekt sjokoladeis!! Supergodt! Også har jeg oppdaget at det nytter jo ikke å ta søtning oppi. Den smaker jo ikke gjennom i det hele tatt.... :confused: kanskje på grunn av at alt er så kaldt? at stevia eller splenda ikke rekker å fordele smaken utover?
Jeg får den i allefall søt, har i 8-16 dråper med flytende natreen... Men det funker fint med stevia og sukrin. Husk at sukrin ikke er så søtt som sukker da.
Jeg elsker simpelthen denne oppskriften, idag hadde jeg jordbær/blåbær is med mandler siden jeg hadde fløte jeg måtte bruke opp. Er kjempe raskt å lage og så mye bedre enn isen du får kjøpt i butikken, og det blir aldri helt likt. Hver gang jeg lager denne blir det som en ny opplevelse.
har ikke noe bolle som følger med stavimikseren. Bruker bare en vid kopp i plast som passer fint. Joda, det sitter litt igjen, men jeg skraper det som går av, det blir bare det som er på insiden mellom knivene som jeg ikke får ut.
Jeg bruker ei ss med tyrkisk yoghurt sammen med, bringebær, fløte og søtning, da blir den hakket friskere:) Og noen ganger ei rute 70% sjokkis knust med oppi:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.