< Tilbake til oversikten

Vend i mel, salt og pepper ...

#1

zitapus sa for siden:

Det er mange oppskrifter som inneholder dette.
Jeg regner med at melet skal gjøre sausen tykkere og i tillegg fordele krydderet bedre.

Men hva kan man bruke som erstatning. Jeg trenger noe glutenfritt.

Jeg kan jo steke fisk/lever/kjøtt i smør og krydre med salt og pepper og så jevne sausen ferdig senere.

Jeg har jbk, men jeg har ikke brukt det til å jevne saus, hvor mye skal jeg bruke?
Noen andre alternativer?

  • vil lage de lekre fiske- og levergrytene mine*

#2

kamp sa for siden:

Kokosmel bruker jeg...


#3

Jammo sa for siden:

Jeg pleier å bruke en til to ts. med jbk i sauser eller noe annet lignende. Du får nesten prøve deg frem og se når det er nok :) Er som maizena.


#4

Mariann S sa for siden:

Når eg jevnar sausar brukar eg å koke opp sellerirot i vatn og mose den med stavmiksar.
Super sausjevnar og ganske smaksnøytral :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.