Nå har eg prøvd å feilet så mye at jeg ser jeg må gi opp ketose..
Jeg har nå i 3 dager ligget på mellom 100 og 150 karb, og på 1100-1300 kcal..
Det fungerer forholdsvis greitt, men vil nok prøve å kutte litt mer på karbohydratene.
Karbohydratene kommer fra
frukt,
fibeerik knekkebrød
litt grov pasta og ris..
Altså ingenting sukker...
Er dette lavkarbo?
Jeg hadde forening i går og spiste litt hjemmelaget lasagne, med pastaplater og karbonadedeig, en bit hvitløksbrød og fruktsalat med vaniljekesam til dessert...
Lavkarbo er jo opp til 150 gram pr dag, men who cares about definasjoner? Det må da være revnende likegyldig hva andre mener er lavkarbo eller ei. Er du vant til å spise 200-300 om dagen, da er vel 150 gram ihvertfall lavkarbo. Det viktigste er vel hvordan du føler deg og hvordan kroppen har det når du spiser 100-150 gram om dagen?
Jeg føler iallefall det går veldig bra, gått ned 1 kg vann sikkert siden mandag
Det var da mannen sa skulle ikke du begynne å trene og slutte med snop:mad:
Det var en wake up call.. da jeg gikk på vekta på kvelden viste den 78,9 neste morgen var den heldigvis på 77,6 og i dag var den på 76,6
jeg var jo 69 før sommeren...
alle klærne er trange og magen tyter over alt...
Siden jeg ikke spiser noe serlig grønnsaker så har jeg alt for lite variasjon når jeg spiser ketogent...
Energien er på topp og vekten går ned... men jeg er jo litt redd for dette lavkalorigreiene og miste energi og muskler samtidig.. men det viktigste er å gå ned å holde meg der....
Det å slutte med sukker er jo det verste, og jeg har spist mye snop
I praksis får du vel ca 50 % av energiinntaket ditt via karbohydrater, sånn sett er det kanskje ikke akkurat lavkarbo, men mer grovkarbo... Men samma hva det heter vel, så lenge det virker?
Jeg og mannen skal feire dobbel 30 årsdag den 18. august og kommer da til å spise kake tenkte å lage en kake med sukrin som har lite kalorier og lite karb også...
Hovedproblemet mitt er sukker og andre søtsaker... og klarer jeg å holde meg unna det vet jeg at jeg kommer langt
Er ikke lavkarbo helt opp i 150 kh per dag, da? Jeg må ha 100 om dagen for at ikke stoffskiftet mitt kræsjer helt og synes da det helt klart er lavkarbo. :smile:
Det viktigste er å finne det som passer seg selv og sin egen kropp.
Hvis du savner en retning å følge, for å få inspirasjon og råd og oppskrifter kan kanskje Fedon Lindberg være noe for deg?
Jeg tenker at når man spiser såpass med karbohydrater (jeg gjør tilnærmet det samme tror jeg, lenge siden jeg har telt) er det viktig å få larbohydratene fra de trege karbohydratene. Her opererer Fedon med GI som jeg synes er greit å forholde seg til.
Dermed er det ikke ett fett om du får karbohydratene fra hvitt brød, potet eller linser f eks. For dette påvirker blodsukkeret på ulik måte.
Men jeg tror du vil komme langt med å kutte ut sukker og hvetemel, jeg.
Lykke til!
Helt enig med det du sier..." må jo finne ut om du kan leve med dette". Hva du kaller det er jo revnende likegyldig. Mat, er en god benevning. Når noen spør meg hva jeg "går på", svarer jeg ofte at jeg går på mat.
Vanlig mat. Antall karbohydrater gidder jeg ikke å telle lenger. Jeg gjorde det en gang, når jeg synes sånt var interessant.
Er det en bursdag eller annen feiring, og det serveres kaker, spiser jeg ekte, usunne kaker med hvetemel og sukker. Jeg har IKKE troen på lavkarbovarianter, fordi: Kaker og sånt skal spises så sjelden at de få gangene i året jeg spiser det, så spiser jeg mye karbo enheter. Hvetemel blir jeg dårlig av, men jeg blir ikke så dårlig at jeg ikke synes det er verdt det. Om du trives med den maten du lager og spiser, så fortsett med det. Skal du ned i vekt, så dra litt ned på kcal pr dag (eks 150 kcal mindre pr dag) og utfør en aktivitet i 30 min, en aktivitet som gjør deg svett. Så får typen aktivitet være helt opp til deg :) I det lange løp vil deg gi deg en bedre hverdag. Husk at muskelbevegelser gjør at muskelcellene skaper flere GLUT 4, som suger til seg sukker, og gjør at det ikke fester seg på sideflesket :), men går til energi i muskler istedet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.