< Tilbake til oversikten

Glykemisk index


#2

BenteR sa for siden:

Nå er jeg diabetiker, og kan derfor med hånden på hjertet si, slik mange andre diabetikere kan, at lav GI ikke balanserer blodsukkeret godt nok.
Synest også at dette

"Mange tror at å følge en lav GI diett betyr at de må kutte ut brød, pasta, ris og søtsaker. Mens mange av disse produktene gjør faktisk faller inn i moderat og høy GI, mange er fortsatt tillatt. Sats på hele korn brød, pasta og ris, og mens baking, bruker hele hvetemel i stedet for hvitt mel. Ofte minimerer tillegg av fett eller proteiner også matens GI. For eksempel har sjokoladekake med glasur typisk lav GI grunn av høyt fettinnhold. Det er imidlertid viktig å telle kalorier og velge mat, for det meste, som er både lite fett og lavt på GI skalaen.

Foods som godteri (bortsett fra sjokolade, på grunn av sitt høye fettinnhold), poteter, hvitt brød og ris, frokostblandinger er alle av høy GI og bør unngås når det er mulig for maksimal helsefordeler.

En diett rik på magre proteiner, naturlig, umettet fett fra produkter som oliven, nøtter og frø, samt rikelig med grønnsaker, frukt og fiber-fylte hele korn vil holde diett lav på glykemisk indeks og hjerte-sunn."

langt ifra stemmer overens med det vi lavkarbere har erfart.
Men helt klart, om man MÅ spise mat man vet vil påvirke blodsukkeret, så er det alltid best og sikte mot lav GI.
Ellers gjør jeg som mange diabetikere som ønsker og ha kontroll over diabetesen og bruke metoden "eat-to-your-meter".
Dvs hyppige målinger av blodsukkeret når nye matvarer skal sjekkes, uansett hvilken GI de har, både før måltidet, 1/2 time, 1 time, 2 timer, 3 timer og 4 timer etter måltidet for og eliminere/begrense mat som fører til plutselige hopp i blodsukkeret.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.