Målselv sa for siden:
Ostegratinert blomkål med bacon:spisesnak
Du trenger:
2 blomkålhoder
2 pk kremfløte
0,5 kg bacon i terninger
1 ts pepper
1 ts revet muskattnøtt
1 terning kjøttbuljong
1 ts JBK
5 dl revet ost (Forslag: 4 dl Jarlsberg + 1 dl Parmesan)
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 225 grader
Riv ost - 3 dl til sausen og 2 dl til gratinering
Del blomkålen i buketter og kok dem knapt møre.
Kok opp fløten med JBK og krydder samtidig som du bruner baconterningene.
Når fløteblandingen har fått et oppkok tilsetter du 3 dl ost og lar dette smelte inn under omrøring.
Spre blomkålen i ei avlang ildfast form
Fordel sausen over brokkolien.
Fordel baconet og evt. baconfett
Topp med 2 dl ost.
Gratiner i ovnen i 20 minutter.
Oppskrifta holder til 4 pers. 10 g karbohydrater pr posjon :p
Vel bekomme!