Mat for sjelen sa for siden:
Kjært barn har mange navn - Betasuppe, kjøttsuppe, sodd, brennsnut...
Vanlig tradisjonell betasuppe inneholder både potet, kålrot og gulrot - noe som ikke inngår i lavkarbo kosthold.
Jeg er kjempeglad i nettopp betasuppe, og denne oppskriften er gjort litt mer lavkarbovennlig.
Til resten av familien koker jeg potet i terninger i en gryte ved siden av.
Oppskrift
ca 500 g røkt svinekam (ferdig kokt) evt salt svineknoke eller salt lammekjøtt
evt ca 2-300 g grov pølse - jeg kjøper min fra en lokal bedrift
ca 3 liter kjøttkraft
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1/2 sellerirot eller
2 stilker stangselleri
1/2 purreløk
1/4 nykål
evt 2 gulrot
salt og pepper
Start med kjøttet. La det trekke til det er mørt - 1 times tid kanskje... Jeg bruker gjerne å lage Betasuppe av kjøttrestene dagen etter at vi har hatt røkt svinekam til middag.
Skjær alle grønnsakene i små fine biter - bruk gjerne stilken på blomkål og brokkoli. Bare skjær bort det ytterste trevlete laget, slik at du har "stammen" igjen.
Skjær kjøtt og pølse i små biter.
Kok alt sammen i kraften fra kjøttet i ca 30 min.
Smak til med salt og pepper.
Server med litt godt lavkarbo brød, eller knekkebrød.