Marianne sa for siden:
Er fiberinnholdet intakt etter f.eks. mosing av frukt og grønnsaker?
Marianne sa for siden:
Er fiberinnholdet intakt etter f.eks. mosing av frukt og grønnsaker?
Kristian sa for siden:
Godt spørsmål, jeg tror at effekten av fiber blir avtatt noe. slik som linfrø nå så kan de gå ufordøyd gjennom tarmen så lenge de blir slukt hele. Men hvis du knuser dem så blir næringen tatt opp.
Noe flere:confused:
themonk sa for siden:
Hmm... Jeg regner med at man ikke må svelge det helt for å få med seg fiberet. Man moser jo maten i munnen. Hvis man bruker stavmikser blir det kanskje noe annet. Ikke veit jeg.
Marianne sa for siden:
Et fortsatt godt spørsmål dette her...
Tingeling sa for siden:
Du bør iallefall beholdet skallet på frukt og sånt. Mye av fiberet er rundt skallet.. Mener det er derfor det er bedre å spise et eple enn å drikke eplejuice..
Marianne sa for siden:
Ja, nemlig! :ja:
[color=#008080][/color]
Grensen går da sannsynligvis ved presset saft - som er helt uten fiber.
Mens moste frukt og bær og grønnsaker helt greit. Det blir uansett most når vi tygger dette.
[color=#008080][/color]
Herved er dette en foreløpig sannhet. Til noen evt. motbeviser. ;)
Kristian sa for siden:
Hva mener du MHM om dette?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.